18 maart 2009

Wat maakt een vrouw aantrekkelijk


Ik ben het en beetje zat om steeds maar te lezen wat voor vrouwen aantrekkelijk is in een man, hoe je je als man in het post-geemancipeerde tijdperk moet gedragen om toch maar vooral niet uit de toon te valllen, dat ik besloten heb om zelf te definieren wat voor een man aantrekkelijk is in een vrouw.

Er wordt vaak gezegd dat mannen wat dat betreft aan het stereotype voldoen en eigenlijk allemaal hetzelfde willen. Het uiterlijk is voor ons het belangrijkste, ze moet jong, slank en mooi zijn. De rest is niet belangrijk, kan meevallen en zoniet dan negeren we die lastige karaktereigenschappen, gaan wat vaker naar de kroeg of sluiten ons op in de hobbykamer.

Er komt natuurlijk wel iets meer bij kijken dan alleen het uiterlijk, maar wat dan precies? En hoe zit het eigenlijk met dat uiterlijk, en als we het er al over hebben, is de leeftijd echt zo belangrijk?

Laat ik maar beginnen met het uiterlijk, want dat is hetgene dat je het eerste leert kennen bij een nieuwe persoon.

Een vrouw moet lang haar hebben. Er zijn enkele vrouwen die er ook goed uitzien met kort haar maar dat zijn uitzonderingen in de categorie fotomodel of bekende actrice. Om kort haar te kunnen dragen en er toch nog vrouwelijk uit te zien moet de rest zo perfect zijn dat het jongens-achtige effect iets charmants aan het geheel toevoegt. Uitzonderingen die me te binnen schieten zijn Sinead O'Conner en Natalia Imbruglia. Daar kan de gewone vrouw niet tegen op, dus is het beter als zij heur haar lang draagt.


Een vrouw mag iets aan overgewicht hebben, maar dat moet dan in de juiste proporties zijn, het moet er 'stevig' uitzijn, het mag niet blubberen. Een beetje overgewicht is altijd nog beter dan te mager. Te mager is een echte afknapper, in tegenstelling tot wat de vele meisjes en vrouwen met eetstoringen schijnen te denken. Door de magerheid verdwijnt de typische vrouwelijke eigenschap; vrouwen hebben gemiddeld een hoger vetpercentage en samen met de fijnere huid zorgt dat ervoor dat een vrouw zachter overkomt als een man. Een magere vrouw daarentegen maakt een harde indruk.

Een vrouw moet haar gebitgoed verzorgen. Als ik een vrouw leer kennen met een of twee bruine of zwarte tanden, dan is het meteen gebeurd. Geen schijn van kans. Laat er dan nog liever bruggen of kronen in zetten, dan zie ik het niet.

De leeftijd speelt natuurlijk een rol, maar niet zo overheersend als vele vrouwen schijnen te denken. Ook oudere vrouwen kunnen aantrekkelijk zijn. Ze zijn dan weliswaar niet meer in de running om als toekomstige moeder voor mijn kinderen in aanmerking te komen, maar ik wil ook geen kinderen meer.

Het karakter is natuurlijk een zeer persoonlijke aangelegenheid. Het lijkt een dooddoener, maar ik moet met een vrouw kunnen praten. Sommige vrouwen zijn zo bezield van een politiek ideaal of een bepaalde levensfilosofie, dat het lijkt of het verstand beneveld wordt door deze voorstellingen. Dat doet me denken aan een fragment uit een lied van Rod Stewart: 'A lady with a dutch accent, who tried to change my point of view'. Dat werd dus niks tussen Rod Stewart en die vrouw met het Nederlandse accent, en dat kan ik me goed voorstellen.

Een vrouw moet eerlijk durven te zijn en niet proberen te voldoen aan de maatschappelijke verwachtingen. Wat ik belangrijk vind is dat ze zelfstandig is. Ze moet zich zelf kunnen bezighouden als ik 's avonds of 's weekends mijn eigen bezigheden heb. En daarnaast natuurlijk leuk samen met mij iets kunnen doen. Dat betekent dat er minimaal een paar overeenkomsten moeten zijn in hobby's, sport, boekensmaak, filmsmaak, smaak wat betreft theatervoorstellingen, smaak wat vakantiebestemmingen betreft. Het hoeft niet 100 procent overeen te komen, maar enige overeenkomsten moeten er zijn, anders kun je net zo goed niet samen zijn.

Nog meer afknappers zijn: domheid, ongeinteresseerdheid, fixatie op uiterlijkheden, babbelziek (mag wel, maar alleen als ik er niet bij ben), overdreven vrouwelijkheid. Te weinig vrouwelijkheid (in het gedrag) is trouwens ook niet goed. Een vrouw die alles alleen kan heeft geen man nodig en daar zal ik dus ook geen moeite voor doen. Ik help namelijk graag een vrouw met typisch mannelijke problemen waar ze zelf niet goed mee uit de voeten kan. Een boekenkast timmeren, vloeistof navullen in de auto, vuilnis naar buiten brengen (twijfelgeval), gordijnen ophangen, alle andere dingen ophangen waar de boormachine bij aan te pas komt.

Beroemde vrouwen die vroeger mijn ideaal-beeld benaderden waren Blondie en Daryl Hannah. Op het ogenblik heb ik niet zulke voorbeelden uit de media. Ik houd me nu liever bezig met echte vrouwen.

25 opmerkingen:

 1. Als je me hier na vandaag niet meer ziet dan heb ik waarschijnlijk zelfmoord gepleegd.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De plaatjes komen niet door. Shit. Blogger.com doet weer eens moeilijk.

  Marjan, we kunnen toch gewoon vriendjes zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, gelukkig maar :-)

  Mijn man vindt ook dat vrouwen lang haar moeten hebben. Om hem een plezier te doen heb ik het jarenlang zo gedragen als hij het wilde. Zelf vond ik het niet staan.

  Op een dag kwam ik van de kapper met kort haar en toen is hij de deur uitgelopen en pas laat in de nacht thuisgekomen.
  Hij heeft me een paar dagen amper aangekeken en de derde dag zei hij: 'eigenlijk staat je dit beter maar ik blijf het jammer vinden'.
  Toen heb ik het weer laten groeien tot ik het echt zat was.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Staar je niet te blind op het uiterlijk, wie weet wat voor moois je mis loopt. (Al ben ik het met je eens dat vrouwen én mannen goed verzorgde gebitten moeten hebben!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben je op zoek Bob? Ik weet nog wel een leuk vrouwtje die denk ik aan je beschrijving vol doet.Ook een loggertje.( nee...haha wees gerust; ik niet want ik ben een beetje bang van je ;))

  Glimlachende Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor de goede orde: Ik ben niet op zoek. Mijn eigen vriendin voldoet bijna helemaal aan mijn strenge eisen. Een beetje moet er over blijven om aan te werken...

  Neemt niet weg dat ik altijd instinctief vrouwen die ik leer kennen beoordeel op hun aantrekkelijkheid. Dat is echter maar een korte indruk en het speelt geen rol van betekenis in de omgang. Een van mijn kennissen die ik heel graag mag is klein, dik, kortharig en lesbisch, maar zou zo als stand-up comedian kunnen optreden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou Bob dat zijn nogal wat vooroordelen. Ik verwachte wat meer tegen reacties hier. Mij vrouw heeft trouwens kort haar op het moment.

  Rob A

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou dat is precies mijn profiel. Heerlijk, ik ben dus 'goedgekeurd' ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Rob, dat zijn geen vooroordelen, maar voorkeuren. En wat vind je van het korte haar?

  Gonda, toen ik het log begon wilde ik gaan vertellen dat het meer op karakter aankomt, maar uiteindelijk gaat het meer over uiterlijk. Hmm, dat zegt iets over mij..

  Thamara, niet bang zijn. Blaffende honden bijten niet.

  Hette, proficiat. Nu moet je alleen nog zorgen dat je zo blijft.

  Marjan, was je man dronken toen hij thuiskwam? Lang haar is veel werk ja, maar zoals het spreekwoord zegt: wie mooi wil zijn ...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb de plaatjes thuis nog een keer over gedaan, en voila.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie plaatjes hoor.
  Nee mijn man was niet dronken. Hij was met de auto weg en hij zal nooit dronken achter het stuur stappen, zelfs niet als zijn vrouw ineens geen 'echte vrouw' meer is.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die ideale vrouw? Bestaat die dan? Ik denk dat als ze met mij door de deur kan het al heel wat is. Mijn vrouwlief heeft mijn hart gewonnen op jonge leeftijd door in regen, wind en winterkou achter op de brommer mee te gaan naar Schiphol waar ik toen vele dagen doorbracht om naar vliegtuigen te kijken. Zij ging mee, interesseerde zich voor het uitzicht en won mijn hart. Als ik nu kijk naar de uiterlijkheden van de dames kom ik tot een opsomming van voor de hand liggende zaken. Niet te dik, te mager, niet te groot, maar ook niet te klein, borsten die er uitzien als appels, heupen om vast te pakken, billen om heerlijk op te rusten. Het gebit net als de rest keurig verzorgd, geen wildgroei links en rechts en ook geen implantaten. Het gesprek moet ergens over gaan, aandacht en liefdevolle verzorging zijn een pre. Aangekleed charmant en bijdetijds, en een tikkie zelfstandig graag. Geen getut, geen gewauwel over niks, niet steeds praten over de kinderen, behalve als ze van mij zijn, houden van reizen, maar vooral van mij. Dan komt het vast goed. IK denk dat ik haar al heb gevonden....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leo, het klinkt alsof jij op jonge leeftijd al de vrouw voor het leven hebt gevonden. Ik had wat meer trial and error nodig.
  In jouw beschrijving van de ideale vrouw kan ik me aardig vinden.

  Denk je dat ze met je mee ging naar Schiphol omdat ze zich voor vliegtuigen interesseerde of omdat ze zich voor jou interesseerde?

  BTW, ik heb een klein beetje gerechercheerd, hebben jullie de spreuk 'Genoeg gelachen' bedacht voor Skoda?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo zeg Bob en Leo jullie hebben wel veel wensen hoor.. pfff.. op een enkel dingetje na, zoals gewauwel of dom zijn,pas ik in dat plaatje maar daar valt over te praten haha.


  .. en mag ik het nu over de ideale man gaan hebben?

  Liefs en voor het geval dat ik weer anoniem ben; Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Bob - Ze viel op mijn charmes en intelligentie uiteraard en daarna voor mijn kennis vande luchtvaart..haha. Het zal wel een combi van alles zijn geweest. En jouw recherchewerk klopt, die campagne en alles wat er voor en na zat tussen 1992 en 2000 was van mijn hand of onder mijn verantwoording gemaakt voor Skoda in NL. Compliment voor het opzoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat dacht je van een harem en dan ook nog gesorteerd op... Nou ja, vul maar in.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Vedat: Een harem, now there is something to think about. Een interessante gedachte, maar voor gewone mensen niet weggelegd. Zou veel te ingewikkeld worden. Ik vergeet nu al welke afspraken ik heb met 1 vrouw, laat staan als het er meer worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gaap... Dan ben ik dus perfect! Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jeuj. Ik ben dus de ideale vrouw van Bob. You make my day.
  onee: de tandjes. Ik heb een grijze hoek in mijn voortand. Hmmmm.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @OZ hahahaha! Naja, ik ben misschien ook niet zo perfect, want ik heb weleens zelf een kast in elkaar gezet....

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Gadver! Een vrouw die zelf een kast in elkaar zet! Kan je zeker ook achteruit inparkeren in een klein gaatje?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @Bob Nee haha, dat kan ik niet :) Maar die kast dat was eigenlijk even noodzakelijk, en het zat ook min of meer in elkaar met alleen boutjes. Heel makkelijk in elkaar te draaien dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Als ik dit lees dan krijg ik de neiging om direct mijn haar af te knippen en er zo jongensachtig uit te zien als het maar kan!

  Hoe meer eisend een man is, des te onzekerder is hij en meestal voldoet die persoon zelf niet aan de gemiddelde eisen van een vrouw om een aantrekkelijke man te zijn.(van binnen en van buiten)
  Maar gelukkig voor die mannen zijn er altijd nog genoeg onzekere vrouwen die zichzelf daarin herkennen.

  En nee..., ik ben geen lelijk manwijf, eigenlijk voldoe ik aan de "eisen", helaas...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @anoniem: "Hoe meer eisend een man is, des te onzekender is hij"? Dat kan ik niet helemaal volgen. Onzekere mannen die geen vrouw kunnen krijgen stellen hun eisen eigenlijk naar beneden bij, is mijn ervaring.

  Natuurlijk val ik op mooie vrouwen. Maar een vrouw wiens enige kwaliteit is dat ze er goed uit ziet gaat (heel) snel vervelen.

  "Helaas" voldoe je aan de eisen. Het is waarschijnlijk niet makkelijk om een echte aantrekkelijke vrouw te zijn, je moet op de een of andere manier omgaan met al die mannen die achter je aan lopen te hijgen. Ik kan me herinneren aan een heel knap meisje dat ontzettend in zichzelf gekeerd was en zoveel mogelijk kontakt probeerde te vermijden in de groep.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Je hebt onzekere mannen die hun eisen naar beneden bijstellen, die zijn wat meer realistisch over hun situatie en weten dat ze door hun onzekerheid het moeilijker zullen hebben.

  Diegene die onzeker zijn en veeleisend, doen dit om te verbergen hoe onzeker ze zijn, ter compensatie zullen we maar zeggen.

  Ik zelf val niet op knappe mannen, omdat 99% zo saai is als het maar kan en hebben nooit geen moeite voor iets hoeven doen helaas..

  Toegegeven dat een man aantrekkelijk voor mij moet zijn, maar het is de humor, zijn mening en de manier hoe die met mij omgaat wat hem aantrekkelijk maakt en andersom is het helemaal niet leuk als een man de buitenkant prachtig vind en niet veel verder kijkt als dat en dat soort mannen heeft ook over het algemeen weinig inhoud, want als je een beetje nadenkt, dan zou beter moeten weten.

  Een keer wordt die buitenkant oud en minder aantrekkelijk, wat dan..., op zoek naar de volgende?

  BeantwoordenVerwijderen