8 maart 2009

Heimat ...
Af en toe vind je van die dingen die je de even sfeer van Holland laten proeven, in dit geval zowel letterlijk als figuurlijk. (Klik op het beeld om het te vergroten zodat je ook de tekst onderaan goed kunt lezen).

Later vandaag kun je overigens een spannend stukje verwachten.

12 opmerkingen:

 1. Vla-pudding? Waarom niet gewoon vla? Bij de Albert Heijn staat op de verpakkingen van de Zuivelhoeve gewoon 'vla'.
  Hier ook in de vanillevariant. Jammer dat ik geen vla mag, maar ik koop het wel eens voor mijn man.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Omdat de mensen hier anders niet weten wat het is, en dan koopt niemand het. Denk ik tenminste, want niemand weet wat vla is.

  Ik heb er ook nog eentje in chocolade smaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er meer uit als yoghurt. Grappig dat ze dat het aus Holland komt op het etiket zetten, blijkbaar verkoopt dat, of ze hopen het.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De meeste Duitsers MÖGEN Holland. Net als Denemarken. Ik ken een paar uitgesproken Holland-fans, die er regelmatig op vakantie gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij had ik hier vabnmiddag een heel verhaal neer gezet.. hoe kan dat??
  Thamara

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Thamara,

  Je verhaal heb ik jammer genoeg niet gezien. Het blijkt zo te zijn dat bij www.blogger.com, waar ik mijn blog heb, af en toe de commentaren niet aankomen nadat je op 'reactie publiceren' gedrukt hebt, en dan zijn ze verdwenen. Mij is dat ook al overkomen toen ik bij andere blogs reageerde. Voor iemand als ik, die zijn leven lang al met computers werkt, zijn zulke technische problemen schering en inslag, en ik realiseerde mij niet meer dat er mensen zijn die daar niet aan gewend zijn.
  Sinds ik merkte dat mijn eigen commentaren verdwenen, doe ik steeds, als ik een iets langer commentaar schrijf, eerst op 'voorbeeld' drukken, - dan kun je het ook nog eens overlezen - , voordat ik het publiceer.

  Of, als ik echt een lang commentaar schrijf zoals nu, dan schrijf ik het eerst in een tekstverwerker of in een simpele editor, en kopieer het dan in het commentaarveld op de website. Als de website het commentaar dan verknoeit, heb ik het nog in de tekstverwerker en kan ik het nog een keer kopieren.

  Mijn excuses voor het ongemak, hopelijk laat je je er niet door ontmoedigen. Zoals iedere logger vind ook ik het leuk om commentaar te krijgen en feedback.

  Groeten,

  Bob

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tuurlijk laat ik me niet weerhouden door mijn eigen stommiteiten of van de ander Bob. lol. Van fouten leer je en van doorzetten ook.

  Maar wat ik nou toch allemaal gister neer had willem poten hier..??? k Ben het alweer kwijt Bob.. snif..
  Zal ook wel een zootje geweest zijn dus je mist niets ;)))

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geen idee watdit voor spul is, ken het niet uit Holland. Zal het toch eens meenemen als we weer eens in Duitsland zijn voor wat inkopen..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik weet niet zeker of je een grapje maakt, Leo, maar het gaat hier om VLA. Op de Duitse verpakking hebben ze er VLA-PUDDING van gemaakt omdat de Duitsers het anders niet begrijpen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat zal het gesmaakt hebben, maar ik ga snel naar jouw spannende stukje, dat je hebt beloofd.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja ik ken die beker wel. Zuivelhoeve is echt Hollands, Zuivelhoeve.
  Wij hadden ook eens voor enorm veel geld zo'n kleine beker bij Reichelt gekocht. Vervolgens heb ik enorm gelachen, er staat echt Hollands op, en dan lees je op de achterkant dat wij Nederlanders het gebruiken over ijs of voor taart!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ach so!Poeding kennt man doch! Vla is heerlijk trouwens, ik ben fan van de chocolade/vanille combisoort, met slagroom uiteraard....hebben ze vast niet in Duitsland.....

  BeantwoordenVerwijderen