13 januari 2008

Het verschil tussen mannen en vrouwen


Bob's theorie is in weinig woorden uit te drukken: mannen willen iets bereiken, vrouwen willen een mooi leven leiden.


Nadere uitleg: elke man droomt ervan ooit nog eens een beroemde rockzanger of filmster te worden en als dat niet lukt dan tenminste een grote carriere in zijn normale beroep. Zelfs als hij al jarenlang met zijn hoofd tegen de realiteit aanloopt blijft in zijn achterhoofd nog een vage hoop bestaan dat hij door een onverwachte wending van het lot nog het ooit nog een keer helemaal gaat maken. Met andere woorden: een man is er continu mee bezig zich af te vragen hoe het leven zou kunnen zijn.


Als je een vrouw vraagt naar de voorstelling van haar leven dan denkt ze aan een leuk beroep, een geslaagd gezinsleven, een goede vriendenkring en misschien een mooi huis. Allemaal dingen die bereikbaar zijn. Als ze dit dan bereikt hebben kunnen ze maar niet begrijpen waarom de man aan hun zijde zo onrustig is en ontevreden. We hebben toch alles wat we nodig hebben? De man denkt ondertussen aan alles wat hem nog niet gelukt is.


Het voordeel voor de man is dat hij daardoor ook werkelijk meer 'bereikt', zij het door middel van uitvindingen, wetenschappelijke ontdekkingen of macht. Zulke dingen krijg je het beste voor elkaar als je je het van te voren tot doel gesteld hebt. Gewoon maar zo toevallig president worden of de gloeilamp uitvinden 'ist eher unwahrscheinlich'. Het nadeel is natuurlijk dat per definitie maar enkele mannen werkelijk uitzonderlijke prestaties kunnen verrichten. De overgrote meerderheid moet 'sich damit abfinden' dat ze normale kneusjes zijn of er staat hun een min of meer harde midlife crisis te wachten.


Und wie kommst du damit klar?

6 opmerkingen:

 1. Na ja, of dat nou typisch voor mannen en vrouwen is. Je hebt zulke mensen en zulke. Het zou wel een verklaring zijn voor veel dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt mij in ieder geval wel duidelijk dat jij inmiddels in de mid-live crisis zit. Verder is het niet zo dat vrouw verhaal voor iedere vrouw geld. Mijn vrouw is zo ongeveer het omgekeerde van wat je schrijft. Zou het zo kunnen zijn dat je vooral spreekt uit persoonlijke ervarin? Als dit zo is zou het dan iets temaken kunnen hebben met de vrouwen die je kiest om mee om te gaan?
  Dit was in ieder geval wel een goed deel van de blog want het heeft de potentie om een dicusie te starten. Had ik maar meer tijd, zoals jij, dan kon ik meer schrijven. Op dit moment kom ik niet eens toe om aan mijn eigen blog te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natuurlijk schrijf ik uit persoonlijke ervaring. Ik heb dit fenomeen als eerste gelezen in een kinderboek van Guus Kuijer (Polleke, wordt op dit moment in mijn kennisenkring met kinderen in Duitsland gelezen) en vond dat het op veel mensen van toepassing is.
  Vrouwen in de 'overgang' hebben toch echt heel andere problemen dan mannen in de midlife-crisis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto trouwens die je gebruikt hebt.
  Heb je wel het recht om mijn dochter en de benen van mijn vrouw op het internet te zetten?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zolang als ze niet herkenbaar zijn wel. Daar heb jij nu verandering in gebracht..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou niet zo heel veel verandering want Robert is ook maar een nickname.

  BeantwoordenVerwijderen