24 januari 2008

Bloggen

Gisteren heb ik mijn blog-profiel een beetje ingegeven. Dan blijkt dat je aan de hand van je interesse's andere bloggers met dezelfde interesse's kunt vinden. Dan blijkt weer dat veel bloggers ooit een keer begonnen zijn en daarna weer hebben opgegeven. Het lijkt er ook op dat veel jonge vrouwen bloggen. Bijvoorbeeld een goed blog van een gymnasiaste: esmaa1991. Dus, heren vrijgezellen in de leeftijd 15-25: start een blog.

Heb je mijn Dilber-widget overigens al gezien? Très cool...

Ik heb DSL besteld, binnekort dan kan ik dus thuis ook fatsoenlijk internetten (in plaats van op mijn werk).

Vandaag een mooi commentaar gelezen op de Dilbert-Blog. Een lezeres bedankte de blogger (Scott Adams) voor het 'modereren' van het blog; dat wil zeggen dat hij de commentaren eerst leest en dan besluit of hij ze publiceert of niet. Want, zei ze:
[everyone deserves to have an opinion, not all of them deserve to be in print!]
Je merkt namelijk dat sommige mensen die reageren op populaire blogs (ja, daar hoor ik zelf ook bij) een plek hebben gevonden waar ze hun zegje kunnen doen omdat ze daar in real life geen gelegenheid toe krijgen, bijvoorbeeld mensen die zulke verwerpelijke ideeen dat niemand ze wil horen, mensen die zo van de groep afwijken dat ze normaal gesproken geen gehoor krijgen, of gewoon kinderachtige grappenmakers.

Voor mij is bloggen een gelegenheid om ideeen van me af te schrijven, en om mijn nederlandse taal op peil te houden. Daar ik op dit moment geen verdere ideeen heb, sluit ik hierbij af voor vandaag.

2 opmerkingen:

 1. Nu heb je wel een hoge drempel gecreerd om nog te reageren.
  Als ik reageer lijk ik op een of andere loser waar niemand naar luistert. En grappen maar kan ook al niet meer als ik het goed begrijp.
  Wil toch wel reageren om zo te proberen te voorkomen dat ook jouw blog langzaam zou stoppen.
  Verder is het voor mij ook manier om contact te houden met het thuis land en met een oude vriend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik bedoel meer populaire Blogs, bijvoorbeeld van beroemdheden zoals Dilbert en Kluun. Ik had namelijk een reaktie geplaatst bij Kluun. Mijn reaktie was schijnbaar te serieus (het onderwerp was dumpen, en de column van Kluun humoristisch) en ik kreeg meteen een paar reakties van macho's en grappenmakers die mij wel even wilden vertellen wat voor een watje ik ben. Als je het wilt lezen, kijk bij
  http://www.kluun.nl/artikel.php?i=708
  Mijn nickname is BobNL.

  En overigens houd ik natuurlijk ook graag contact. Ik zou het leuk vinden als meer mensen reageren, maar ik heb niet meer zoveel Nedrlandse kennissen. En ik schrijf nu eenmaal liever in het Nederlands.

  BeantwoordenVerwijderen