2 november 2008

Schilderen 2

Godtering wat is dat een werk! (Ik heb gelezen dat ik nu officieel mag vloeken, dus daar gaat ie). Waarom heb ik spierpijn in mijn benen en billen van het schilderen? Van het gehurkt laag bij de grond werken. Een stijve nek krijg ik ook als het zo door gaat, van het naar boven kijken. De kamers zijn namelijk zeer hoog, gemeten heb ik het niet maar ik schat tussen de drie en drieenhalve meter.

Tot nu toe zijn klaar de keuken (groen), de woonkamer (helft goudgeel en half wit) en de slaapkamer (drie muren terracotta en een wit). Ik moet nog iets toevoegen aan wat ik eergisteren vertelde over krijtverf die zo perfect opdroogt. Dat klopt wel, maar het effect wordt minder naarmate je er meer kleurverf bijmengt. Bijvoorbeeld in de keuken heb ik een op vijf gemengd (een deel kleur, vijf delen witte krijtverf), en daar is het resultaat zeer goed. In de woonkamer heb ik ongeveer 1 op 1 gemengd en daar zie je nu heel licht de strepen waar de verfroller er twee keer overheen is gegaan. Ik ben er niet helemaal tevreden mee, eens kijken of het beter wordt als het nog langer droogt.

Vandaag is de badkamer aan de beurt. En dan kan ik weer een week uitrusten op mijn werk.

7 opmerkingen:

 1. Duitsland is the dutch name for Germany.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je je lekker uit kunnen leven? Ik bedoel natuurlijk met het vloeken tijdens het schilderen. Bestaat er in Duitsland trouwens een bond tegen het vloeken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, je moet er wat voor over hebben he! Pas maar op met je rug enzo!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Vedat:
  Zo zou je dat kunnen zeggen ja. Ondanks mijn eigen wijze woorden wat betreft langzaam werken en goed nadenken heb ik toch de nodige aanleiding gehad om even stevig te schelden.

  Van een bond tegen het vloeken heb ik hier nog niet gehoord. Wel wordt er sowieso minder gevloekt, maar dat kan ook liggen aan de mensen waar ik mee omga.

  Godslastering is in Duitsland overigens nog strafbaar, zo staat het in de zgn. Gotteslästerungsparagraph.

  @Hette:
  Ja dat doe ik zeker. Bijvoorbeeld koop ik vanmiddag een hogere trapleer, zodat ik er beter bij kan. Nu ik erover nadenk kan ik meteen kijken voor iets voor de knieen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is het misschien niet zo dat wij in Nederland veel 'creatiever' zijn met het vloeken??
  Wij zijn geloof ik ook wat groffer in de mond en vloeken dus sneller dan de Duitsers.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo een bedreven vloeker ben. Wat ik wel vindt is dat je de Duitse scheldwoorden veel venijniger uit kunt spreken. Ik denk bijv. aan 'du kleiner Pisser', waarbij de p nog even extra van te voren komt. Of Verfickte Scheiße, of Du mieses Arschloch, of Drecksau. Het klinkt net even anders. Misschien beeld ik het me in, maar ik denk dat als een Duitser iemand beschimpft dan meent hij het ook, het is allemaal een beetje harder. In Nederland kun je het vaker met een korreltje zout nemen.

  BeantwoordenVerwijderen