14 mei 2009

De laatste loodjes

Vandaag heb ik mijn laatste trainingsrondje gelopen. Geheel volgens schema een langzame korte loop (half uur, 8,5 km/u), een zogenaamde regeneratieloop. Zaterdag is het zover, dann geht's los met de Rennsteiglauf. Ik ben er gelukkig nog op tijd achter gekomen dat die op zaterdag plaatsvindt, en niet op zondag. Kun je je voorstellen, maandenlang getraind en dan kom je een dag te laat op de wedstrijd? Het is een halve marathon, 21,6 kilometer. Het langste wat ik tot nu gelopen hen is ruim 19 km, maar ook dat is volgens schema. Je bouwt het langzaam op zodat je op het moment van de wedstrijd in topvorm bent. De halve marathon van de Rennsteiglauf is bergachtig, veel hoogtemeters, maar over het geheel gezien gaat het bergaf. De eerste 4 kilometer gaan omhoog, en dan is het afwisselend. Hier kun je het precies bekijken. De link is een beetje langzaam, dus heb geduld.

Ik ben de laatste tijd wat afwezig in blog-land, dat ligt enerzijds aan mijn werk en anderszijds aan de belabberde internet-voorzieningen. Ik zit momenteel aan de bar van een pizzeria in Bad Tölz, de enige gelegenheid die ik hier heb gevonden om online te komen. Wel een aardige pizzeria, je mag hier nog roken! Ik rook namelijk. Ik ben het levende bewijs dat je kunt roken en tegelijkertijd een (halve) marathon kunt lopen!

Ik heb net het boekje 'Iedereen is eigenaar van iets' (2007) van Youp van het Hek uit. Het bevat columns die eerder in het NRC zijn verschenen. Eigenlijk is Youp van het Hek de ideale Blogger. Korte, scherpe, leuke stukjes en altijd aktueel. Ik begrijp wel de helft niet omdat ik al die aktualiteiten in Nederland niet meer volg, en het merendeel van de BN'ers dus niet ken, maar dat mag de pret niet drukken. Het enige nadeel is dat alles in dezelfde stijl is, zodat het na een tijdje vermoeiend is om te lezen, maar ja, een kleinigheidje hou je altijd.

Af en toe heb ik een soort plankenkoorts als ik aan de Rennsteiglauf denk. Dan denk ik eraan dat ik nu alles gedaan wat de voorbereiding betreft, ik kan nu niets meer bijtrainen. Het enige dat ik nog moet doen is goed slapen en verstandig ontbijten op de dag zelf. Dat betekent hooguit 2-3 uur voor de loop nog iets eten, en daarna niets meer. Het beste is licht verteerbaar zoals bananen en wit brood. En geen koffie!!! Die fout heb ik een keer gemaakt voor een trainingsronde. Zoals je weet werkt koffie op de spijsverteringen. Je moet ervan kakken. Dat komt ongeveer een half uur na het drinken. Als je dan aan het lopen bent is dat erg lastig, vooral omdat bij iedere stap de maaginhoud nog iets richting uitgang gedrukt wordt...

De loop begint om half acht, we worden om half zes (!) met de bus opgehaald. Mijn zoon en mijn vriendin komen kijken. Het weer wordt wisselvallig. Als ik nog puf heb, dan doe ik zaterdag nog een verslagje.

Groeten uit de Zone

5 opmerkingen:

 1. Succes zaterdag. Is het voor het lopen niet juist prettig als het fris en nat weer is?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou Bob, het volbrengen is al een prestatie op zich. Zeker als je er nog bij rookt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens je veel succes! Als niet loper breng ik veel gevoel op voor mensen die dat wel kunnen. Was als kind al niet gebouwd op hard lopen....vandaar altijd tussen de wielen gezeten....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Good luck!!! Jouw maidenloop gaat een beetje op met de mijne: zondag. Ook een halve marathon, maar dan wel vlak terrein. (Goddank) En ik heb ook nog nooit die afstand gelopen, het langste is 19,9 km.
  Ik had vanavond nog een heel langzaam rondje moeten doen, maar heb besloten het te skippen. Geen puf.
  Ik hoor je verhalen wel! Je gaat het redden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Es ist geschafft! Zie volgend bericht, en dank voor de aanmoediging.

  BeantwoordenVerwijderen