13 juni 2011

Confrontatie met de waarheid

Vanmorgen na het douchen en vanavond had ik jeuk op mijn hoofd. Even krabben hielp niet, daarvan werd het nog erger. Snel de haren gewassen, ook dat hielp niet. Heb ik hoofdluis? Misschien ben ik besmet door mijn zoon, of door beestjes van de katten? Mijn zoon had van het weekend nog Zecken gehad. Zecken zijn teken, geen nissen of luizeneieren. Ik vroeg mevrouw HiD om een korte inspectie. Dat deed ze graag. Jammer genoeg kon ze niets vinden, ze had graag een paar luizen of nissen willen vinden, maar er was niets. Nee, de huid ziet er goed uit, geen beestjes, geen irritaties, geen muggesteken, alleen een beetje roze-rood hier in het midden.

Roze-rood, jeuk. Wat kan dat zijn? Ik was dit weekend een paar uur wezen fietsen. Drie weken geleden ben ik bij de kapper geweest en ik heb het lekker kort laten knippen. Mijn haar wordt steeds dunner op de kruin. De inhammen groeien steeds verder. Het zal toch niet? Jawel, de aanwijzingen zijn eenduidig.

Ik heb zonnebrand boven op mijn hoofd.

Dit is het onweerlegbare bewijs dat de kaalheid eraan komt. Er is geen weg meer terug. Sapperloot, nondeju. Ik wil dit niet. Maar ik kan er niets aan doen.

Als het probleem eenmaal bekend is, dan is de oplossing niet meer ver weg. Tenminste bij het probleem van de jeuk. Snel  masseerde ik een beetje van mijn groene wondergel op mijn hoofd en meteen werd het beter. Nu die kaalheid nog.

20 opmerkingen:

 1. Sorry dat ik het moet zeggen maar ik dacht 20 jaar geleden al dat je kaal aan het worden was. Je hebt het in mijn ogen dus nog lang vol weten the houden.

  Rob A.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van de zon nog geen last. Komt omdat ik die hoedanook een beetje mijd op haar sterkste momenten. In geval van nood een petje op.

  Mijn kapper zit inmiddels wel met mijn enclave voorop. De inhammen zijn bovenop naar elkaar toe gegroeid.

  Ik heb het voordeel dat mijn zus en broers er haarmatig bekaaider van af komen. Het leven blijft een kwestie van vergelijken met andere slachtoffers.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een enclave, ja ja. Mijn enclave bestaat uit twee helften met een streep er tussen, maar dat zie je pas als het haar gemillimeterd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Twee helften met een streep er tussen? http://www.stinktierbuch.de/charly_3.jpg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn haar valt niet uit mijn hoofd, het wordt alleen maar dun. Sinds enige tijd smeer ik er wat in, dat het meer lijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien komen hoeden weer in de mode. Hoewel, ik draag wel eens een petje tegen de zon, een speciaal climate huppelepup petje, maar zelfs dat moet je dan na 1 dag wassen van de zweet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja, ik zie het probleem nooit zo van dat kaal worden. Ik scheer haar dat normaal stevig op de bol zou zitten. Heerlijk zo oben ohne! Wel een pet op als het zonnetje schijnt, dat dan weer wel. Er is overigens een aantal heerlijke vettige substanties te koop bij de DA Drogerie en zo meer. Gemaakt van extracten van vetplanten en cactussen en voor verbranding of huidiritaties prima geschikt. Voor weinig geld geen jeuk aan de bol of waar ook...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Bob: Das Volk will betrogen werden, und ich täusche gerne.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. http://shop.paradesk.nl/images/pro_721_114434_0_1.png

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Misschien kun je vast een beetje fotoshoppen, jezelf zonder haar. Sommige mannen zien er zonder haar erg goed uit.

  OT: sinds een paar weken zie ik elke dag als ik de jongste naar school breng een man lopen die op jou lijkt. Hij loopt tussen de weilanden met twee beagles.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Mendian: LG! (Laut gelacht)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Marjan: Dat wilde ik al eens doen, dat fotoshoppen, maar ik heb er nog geen tijd voor gevonden. Volgens mij heb ik geen goed hoofd voor een kale kop (te smal).

  Ik heb bij mijn vorige baas een collega gehad die op mij leek, en hier is er ook een. Niet helemaal, maar hetzelfde type. Dat is een rare gewaarwording.

  Wij hebben zelf twee nieuwe buurmannen (ja, een stelletje) met een jonge beagle. Mevrouw HiD smelt helemaal weg.

  Bob

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb een beetje gesodemieter met de computer hier op het wer. Ik had eergisteren een virus dat zich als "Security Protection" programma had geinstalleerd. Een programma dat net doet alsof het een vriusbescherming is, met valse waarschwingen, en dat probeert je ertoe over te halen de "volle versie" te kopen.
  Met een beetje moeite heb ik het eraf gekregen, maar de pc is nog niet helemaal in orde. Het had zich in de printer spooler service genest. Deze service was uitgeschakeld, en toen ik het probeerde te starten, kwam "security protection" opeens weer terug. Nu heb ik het met Malwarebytes verwijderd, maar de printer spooler service doet het nog steeds niet. Dat betekent dat ik niet kan printen. Nou ja, dat spaart weer papier.

  Ik ben een beetje voorzichtig geworden en heb mijn browser nu compleet in private modus staan. Daardoor wordt het een beetje lastiger met reageren.

  Bob

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Bob: Een herkenbaar virus. Als het een Windows PC is dan heb je kans dat de Windows update het niet meer zal doen. Probeer maar eens of je kan updaten. Ik kreeg zo'n virus alleen weg met ComboFix, die dat Windows updaten weer herstelt. Daarna gebruik ik de gratis Microsoft Security Essentials die het binnendringen van dat virus goed tegenhoudt en de CPU niet zwaar belast zoals de troep van McAfee, Norton, AVG en Norman.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. O ja, en teruggaan naar een oud herstelpunt werkte door dat virus ook niet meer. Als dat en die Windows update nog wel werken, dan heb je die Combofix niet nodig, en kan je meteen MSE er op zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik doe hier niet zelf updaten. De systeemsoftware wordt automatisch geinstalleerd door de IT via het netwerk. Ik zou me dus eigenlijk bij hen moeten melden met dit probleem, maar dat doe ik even niet.

  Bob

  BeantwoordenVerwijderen