23 februari 2010

Fitness

Na 5 jaar omzwervingen in andere sporten ben ik nu weer terug bij fitness. Ik was er mee opgehouden omdat het te saai werd, maar alles wat athletiek is wordt saai als je het maar lang genoeg doet.

Ik heb een tijd gejogd, en dat is niet slecht, maar op den duur kreeg ik toch teveel last van mijn knieen en mijn achillespezen. Vervolgens heb ik het met zwemmen geprobeerd, een supergezonde sport, maar het nadeel is dat je iedere keer het water in moet...

De enige sporten die je volgens mij echt voor je plezier doet, zijn sporten die je met anderen samen doet, zoals tennis of voetbal. Ik speel nu af en toe tennis met een collega.

In het vakantiehotel in Seefeld heb ik de apparaten in de fitnessruimte geprobeerd, en ik kwam er weer achter waarom ik deze sport zo lang gedaan heb; je voelt je er gewoon lekker bij, in tegenstelling tot duursporten als lopen en zwemmen, waar het altijd een soort geploeter is. Bij duursport moet je altijd jezelf overhalen om door te gaan, en niet op te houden en lekker uit te rusten. Het is altijd een beetje een 'quälerei'.

En sinds vorige week ben ik bij de nieuwe fitness club hier in de stad. Spiksplinternieuw met honderdduizend apparaten, veel ruimte, een goede prijs (5 euro per week als je je voor 2 jaar aanmeldt, 7 euro bij 1 jaar), en een "Getränke-flatrate" voor 1 euro per week. Gisteren heb ik me laten instrueren door een trainer, een jonge fysiotherapeut namens Marc. Ik heb mijn 15 jaar ervaring met fitness ingeslikt en met een open oor geluisterd naar wat hij te vertellen heeft. Het is sowieso goed om regelmatig van trainingsplan te veranderen. Hij vertelde een paar dingen waar ik het wel mee eens was (meer 'funtionele' oefeningen in plaats van oefeningen waarbij spiergroepen geisoleerd worden getraind), en ik heb ook nog een paar nieuwe dingen opgestoken.

Mijn eerste idee was dat ik hem zou aanhoren en daarna gewoon mijn eigen plan volgen, maar ik heb me laten overtuigen zijn trainingsschema te volgen. Bij deze.

17 opmerkingen:

 1. Kijk, dat vind ik nu groots, dat je na 15 jaar ervaring toch open staat voor wat een jonkie te vertellen heeft.

  Misschien moet ik ook eens gaan fitnessen. In geploeter en quälerei heb ik geen zin en daarom sport ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik jou aan de sport kreeg, dat zou een prestatie zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben nu bijna een jaar gestopt met paardrijden en heb de hele winter niet in de tuin gewerkt. Altijd was ik zonder te sporten gewoon fit en redelijk op gewicht maar nu gaat het ineens hard achteruit.
  Als ik paar minuten sta dan krijg ik rugpijn en ik kan door de dikke speklaag om mijn middel niet meer in foetushouding gaan liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als het weer ietsjes beter 'weer' wordt buiten ga ik weer fietsen en lekker wandelen. Komt er nu niet van. En dus eet ik me maar fit en drink er een bakkie thee of zo bij. Zorgt voor een groot verlangen om die extra pondjes er weer af te halen, maar zeker niet in een sportschool.....Ben ik voor te onsportief voor....Weet je trouwens dat je bij elk bezoek aan jouw weblog als bezoeker allerlei smap-op-ups krijgt?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Leo: Ja, ik weet het. Je kunt in je browser de pop-ups uitzetten, als je weet hoe dat gaat, dan komen ze niet meer. Waar ze vandaan komen weet ik niet, waarschijnlijk van de hitcounter.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Bob: Mortigo gooit die popups er in. Zelf gebruik ik al 10 jaar een tracker die dat gelukkig niet doet. Het hangt van de reclame-serie af. Soms worden ze goed tegengehouden en soms lukt dat niet omdat er tot 3 javascripts achter elkaar gelanceerd worden en de beste popup dat alleen kan tegenhouden als je in je browser JavaScript niet meer toelaat. Ook geen optie, want de meeste websites gebruiken JavaScript op een legitieme manier.

  Dat je er zelf geen last van hebt komt door de weg naar je website. Mortigo ziet die route en gooit er vooral reclames in als iemand via Google komt. Het zou me ook niets verwonderen als jouw IP als eigenaar bij hen ook ontzien wordt. Probeer gewoon je site eens te bezoeken via een andere PC en via een Google-zoekresultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog een aanvulling: Ik krijg alleen een melding dat mijn browser een widget van blogger.com blokkeert. Dat doet ie ook bij een andere blogspotkennis die geen Mortigo heeft. Blogger.com en Blogspot zijn beide van Google Inc. Ltd. Plc. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb al per ongeluk mijn foto eraf gegooid bovenin. Ik ga thuis wel even sleutelen zodra als ik tijd heb. Ik zal ook eens overstappen op een andere teller.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zie dat je een ondertitel hebt Bob.
  Wij van WC eend....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het wel een aardige, krachtige (en toepasselijke) samenvatting. Om aan te geven dat ik geen herhaler ben van nieuwsberichten uit andere bronnen. Niks mis met een beetje reclame voor jezelf.

  En bovendien:
  Na een grondige analyse van het blog-landschap adviseer ik het blog van een Hollander-In-Duitsland als u op de hoogte wilt blijven van een Hollander in Duitsland.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Leo: Ik heb de teller van Motigo eruit gegooid. Krijg je nu nog steeds pop-ups?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik had het zelfde "probleem"als Leo en nee het is weg nu Bob. Bedankt, want ik ergerde me er groen en geel aan ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Sorry Anoniem was Ik dus ;Tham
  En mooi Bob dat je je door een jonger iemand laat gezeggen.
  En tuurlijk sport ik ook..maar dan anders ;)

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bedankt voor de terugvoer (feedback), Tham. En hoe jij sport, dat weet ik geloof ik wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoofd boven water houden,
  op je tenen lopen,
  tegen de wind in fietsen,
  noem dat maar eens geen sport.
  ( jij dacht aan wat anders he Bob , foei ;)
  Maar zonder gekheid, ik ging tot voor kort een paar keer per week naar de sportschool..vind dat fijner als buiten, omdat het daar niet waait maar ook omdat je dichter bij de mensen sta, zit of fietst; gezelliger dus. Want je moet het nuttige wel altijd met het aangename blijven combineren vind ik.

  Thamara

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Klinkt als Mc. Fit...

  Veel plezier met Fitnessen.

  Ik vind er zelf niets aan, hoewel ik toch ben gaan denken om me misschien aan te melden sinds hier in de buurt 4 maanden geleden een filiaal van Mc. Fit werd geopend.
  Tot nu toe is mijn sport de ritjes met de fiets naar onze appartmenten in Mitte zo'n 2 keer per week. Dit natuurlijk zo snel mogelijk, voor zover deze dodemansrit langs één van de meest bereden straten van Berlijn dat toelaat. Dit is per keer zo'n 9 km. Ik heb gemerkt dat dit al heel wat is omdat mijn figuur zich positief heeft veranderd

  BeantwoordenVerwijderen