4 april 2008

De Olsen-bende


Het weer is pet. Dinsdag was het nog zo mooi, 15 graden en zonneschijn. Van het weekend wordt het maar 8 graden met regen, geen weer om te (lig-)fietsen dus. Jammer.

Ik heb nog steeds geen uitnodiging voor een tweede sollicitatiegesprek, hoewel ze drie weken geleden in een e-mail nog geschreven hebben dat ze interesse hebben.

Dit weekend heb ik kinder-weekend. Ik denk dat we maar een film van de Olsen-bende gaan kijken. De Olsen-bende (Olsenbande) is een serie films uit Denemarken die in de DDR kultstatus verworven hebben. Het is een soort slapstick over drie kleine boeven die steeds proberen de grote slag te slaan, en uiteraard mislukt dit altijd. Het doet een beetje denken aan de Pink Panther. In Nederland zijn de films nooit vertoond. Hier is een Duitse beschrijving.

Ik vind de filmen heel leuk en ze zijn ook voor kinderen geschikt. De leider van de bende is Egon, de oudste van de drie en degene die steeds de plannen bedenkt. Aan het einde van iedere film belandt hij steevast in de gevangenis. De andere twee zijn Benny, een beweeglijke vrijgezel die voor de vluchtauto's verantwoordelijk is en Kjeld, een pantoffelheld die onder de plak zit bij zijn vrouw. Kjeld heeft een zoon Benny die eigenlijk slimmer is dan de hele Olsen-bende bij elkaar maar hij wordt niet serieus genomen omdat hij maar een kind is. Er is niet zoveel van ze te zien op youtube, maar hier is een scene: Klikken om te kijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten