14 oktober 2009

Sturmfreie Bude

Deze week had ik sturmfreie Bude. Het rijk voor mezelf. Mijn lief (wat een mooi Belgisch woord) is samen met dochter een week op vakantie in de Toscane, in Florence om precies te zijn. Waarom ik niet mee ben gegaan? Ik kan er niet tegen langer dan een middag door de stad te slenteren. Ik word dan lichamelijk onpasselijk. Je kan dat aanstellerij noemen, ik spreek liever over psychosomatisch. Als ik zes mooie oude gebouwen heb gezien, dan vind ik het genoeg. En dan wil ik lekker koffie drinken, met gebak. Of naar het strand, of wandelen, of in ieder geval iets doen. Bovendien zijn we dit voorjaar al een keer in de Toscane geweest, in een huisje in de bergen.

En wat doe je dan als je ook nog eens een driedaags weekend hebt? Behalve te laat naar bed gaan, te lang achter de computer zitten en teveel tv kijken heb ik zowaar nog iets nuttigs gedaan: de oude fiets van mijn lief gerepareerd zodat we nu een extra fiets hebben voor de logees, en een keer heb ik zelfs het hele huis gestofzuigd en het parket gedaan. Dit om mijn reputatie als niet aan het rollenpatroon vasthoudende man hoog te houden. Je weet wel, een man doet wel een iets in het huishouden, maar dan wil hij het weten ook.

Morgen komt ze terug. Dan is het huis niet meer zo leeg. Met de katten kan ik toch niet zulke boeiende gesprekken voeren.

16 opmerkingen:

 1. Wat een lief logje. Ik heb dat ook een beetje, in een stad. Ooit was ik met een vriendin naar Florence en Venetie en ze wilde zoveel zien en doen en lopen. Ik werd er niet goed van. Toen ben ik alleen op een terrasje gaan zitten, mensen kijken, beetje kletsen en toen was het wel vol te houden.

  OT: Bloggers voor het geld (?)
  Cynisch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er nog over gedacht om ze 'beroeps' te noemen, maar dit vond ik een beetje meer in het oog steken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik hou al helemaal niet van winkelen en dat is toch waar het dan vaak in een stad op neerkomt.
  Geef mij maar die andere opties, strand, bergen of bos
  dat je er ook zo moe van wordt zou ook nog eens kunnen omdat je voortdurend op een harde ondergrond loopt: stoeptegels

  terwijl tijdens een frisse activiteit de ondergrond al snel veel natuurlijker is

  een week alleen thuis en dan alleen maar stofzuigen schaam je:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Assyma, ik wilde hier niet de ellenlange lijst met dingen opnoemen die ik allemaal gedaan heb in huishouden deze week, dan wordt het zo'n saai blog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is psychosomatisch niet gewoon een ander woord voor aanstellerij?

  Rob A.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De pb moet ff ingrijpen, Rob A.: aanstellerij is niet het goede woord, ontwijkgedrag is beter en dat zit tussen de oren. Ik ben blij dat Bob ondeugden heeft anders komt-ie te dicht in de buurt van de ideale man :-)
  Sturmfreie Bude: prachtig! Ik hoop dat vriendin en dochter een leuke tijd hebben gehad. Florence staat hoog op mijn verlanglijstje ondanks alle verhalen over 'over de koppen kunnen lopen en enorme wachtrijen'. Ik laat zelfs mijn dochter thuis en ga lekker in m'n uppie, op mijn eigen tempo van al dat moois genieten. En terrasjes pakken, lekker eten en drinken en die prachtige taal proberen te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weer even OT: Bob, ligt het aan mij of zijn alle linkjes dood, hier en ook op het log voor Oud Zeikwijf?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb net de foto's bekeken, ongelooflijk. Die hele stad is een grote kunst-tentoonstelling. Hele mooie standbeelden overal en schilderijen en muur- en plafondschilderijen.

  Met dat over de koppen lopen valt het wel mee, wachttijden heb je alleen bij een paar zaken. Een daarvan is een museum waarvan ik de naam alweer vergeten ben, met 45(!) toonzalen met schilderijen.

  Ze hebben ook de echte David van Michelangelo gezien. Dat beeld is wel 4-5 meter groot.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Psychomatisch is een reele lichamelijke klacht die psychisch getriggerd wordt. Hoofdpijn, maagzweer, oorpijn, misselijkheid, enzovoorts.

  Mijn lichaam ondersteunt mijn onwil met fysische argumenten. Ik vind dat goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En ik vind het goed dat je het niet laat gebeuren Bob. Ziek worden van zaken waar je geen zin in hebt is nog wranger dan...
  Doe je wel eens Freddy Mercury na achter de stofzuiger?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. IK wijk af van de norm vrees ik. Ik ben een stadsmens dus loop daar graag elders ook in de rondt. Bekijk kerken, musea, oude panden, leg alles vast op de digitale plaat, winkel er vrolijk in de rondte. Dan op een terrasje nog even mensen kijken en uiteindelijk doodmoe naar het hotel om dan in bad even bij te komen. Liever drie steden dan een keer in een of ander volkomen leeg bos. Mensen om me heen geeftme het idee dat ik leef. Thuis, vrouwlief was onlangs hier even weg voor een paar dagen, zorgt ook voor grote behoefte aan klussen. En dus zijn er dan zaken gedaan die normaal blijven liggen....Als ze weg is, mis je haar pas...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk hè, een paar dagen het rijk helemaal alleen. Hoewel ik me ook goed voor kan stellen dat het fijn is als je vriendin weer terug is.

  Ik ben trouwens ook wel benieuwd of je Freddy Mercury immiteert bij het stofzuigen.

  Ik kan ook uren in de stad rondlopen, kerkjes bekijken, gebouwen, musea, etc., hoewel mijn lichaam dan uiteindelijk ook duidelijk gaat protesteren. Vooral wanneer dit meerdere dagen achter elkaar is en het dan ook nog eens minimaal 35 graden is. Ik krijg dan wanneer ik 's avonds "thuis" ben en rust heb, huilbuien. Dit is nog een overblijfsel van de burn out.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Voor Liekie:

  www.youtube.com/watch?v=AJQOoXsfiLU&feature=related

  Groet van Naomi

  BeantwoordenVerwijderen
 14. I want to break freee..
  I want to brea-k free,
  I want to break free rom my life, you're so, self-satisfied, I don't nee-e-ed you.
  I want to break free.

  Wat ik doe met de stofzuiger als ik alleen thuis ben blijft mijn geheim.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. laat ze maar fantaseren, dat vinden ze uiteindelijk veel leuker

  BeantwoordenVerwijderen