16 oktober 2009

xkdc - Een Webcomic

Een beetje reclame voor mijn favoriete webcomic. Ik was zo vrij de teksten te vertalen.

Mijn blog is te smal om het plaatje fatsoenlijk te laten zien. Als je erop klikt, dan krijg je het normale formaat.
Vind je het leuk? Hier vind je nog veel meer.

12 opmerkingen:

 1. Uit een snelle snaai hield ik er twee over: 'Useless' vind ik leuk, maar 'Bored with the Internet' is de (voorlopige) winnaar.
  Liefs, Naomi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bob, ik vind het nogal ingewikkeld, dat heb ik meestal met comics. Ik kan taal en plaatjes niet goed combineren. Ik vind de Donald Duck ook erg moeilijk.
  Zal wel een variant zijn op dyslexie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dyslexie voor strips, die kende ik nog niet. Een nieuwe halfbakken theorie neemt vorm aan. Is deze stripverhalen-dyslexie iets typisch vrouwelijks? Volgens mij is het namelijk zo dat veel meer jongens strips lezen als meisjes. En veel jongens lezen nog steeds strips als ze volwassen zijn. Ik heb er zelfs laatst nog eentje gekocht, deze hier, nadat ik de film had gezien.
  BOTAOE (But ofcourse there are obvious exceptions), zoals Naomi blijkbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Naomi, er zijn zoveel goede. Persoonlijk vind ik Addiction zeer toepasselijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kuifje en Heer Bommel heb ik met vrucht gelezen, maar deze strips zijn voor mij te moeilijk. Niet omdat het strips zijn, maar misschien omdat ze uit Amerika komen, een beschaving die ons bekanntlich mijlen vooruit is? Twin Peaks vond ik indertijd ook onbegrijpelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bob, ik kan ik kan goed meerdere dingen tegelijk zoals internetten op mijn mobiel tijdens het autorijden of bloggen terwijl het geluid van P&W aan staat maar strips lezen vind ik moeilijk.
  Ik denk dat het is omdat ik veel sneller woorden in me opneem dan beelden. Ik lees de tekst terwijl er in de plaatjes ook essentiele informatie zit die ik in mijn gehastheid mis.
  Of misschien is het omdat ik voor plaatjes en tekst per ongeluk dezelfde hercencellen gebruik.
  Emigrant, ik ben blij dat ik niet de enige ben. Ik kon wel vrij goed Suske en Wiske lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Also uitleg:

  Een volwassene probeert een spookverhaal te vertellen aan zijn neefje. Hij gebruikt een zaklantaarn om zijn gezicht griezelig te belichten, maar dat is niet zo belangrijk. Het neefje is niet erg onder de indruk en countert met een nog griezeliger verhaal. Namelijk dat de aanslag op de Twin Towers al zolang geleden is, dat het neefje in de tussentijd geboren kon worden en zover opgroeien, dat hij in staat is om hierover met zijn oom te praten. Bij de oom valt het dubbeltje eerst niet (plaatje 3), totdat hij zich realiseert hoeveel ouder hij geworden is. De gebeurtenis ligt hem nog zo vers in het geheugen, maar het blijkt al 8 jaar geleden te zijn, hij wordt oud. Nu wordt hij bang (plaatje 4).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Twin Peaks kan je niet begrijpen, dat was volgens mij ook de opzet.

  Ik heb laatst de film Mulholland Drive gezien, van dezelfde regisseur (David Lynch). Een hele mooie film, die je echter ook niet de eerste keer begrijpt. Zelfs als je em niet begrijpt, is hij toch mooi om te zien, omdat het zo vakkundig gemaakt is. Daarna heb ik hem nog ene keer gekeken met een uitleg erbij, toen pas werd het duidelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooooh. Kwartje valt.......pling!
  Als ik een film niet begrijp dan vind ik dat ergerlijk, tenzij ik tijdelijk verliefd kan worden op één van de acteurs.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb nog steeds tweeënhalf meter strips in mijn boekenkast staan. Dat ik ze de laatste jaren niet meer koop heeft te maken met te weinig tijd om nieuwe/leuke te vinden en met het dubbeltje dat maar één keer uitgegeven kan worden. Ik ben trouwens ook gek op teken- en animatiefilms.
  Je hebt gelijk Bob, ik ken geen andere vrouwen die mijn 'afwijking' hebben. Maar ik lijk in meerdere opzichten op mijn vader; met hem moest ik vroeger knokken om als eerste de nieuwe Donald Duck te mogen lezen :-)) Mijn moeder en zus begrepen al die heisa niet!
  Groet van Naomi

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Sommigen zijn goed getroffen moet ik zeggen en de simpelheid van het tekenwerk is treffend. Maar ik ben toch meer van Don Lawrence en Milo Manara....haha!

  BeantwoordenVerwijderen