7 oktober 2009

Saaie mensen aan de macht!

De "grote leiders" in de wereld zijn vaak mensen die in hun persoonlijke ontwikkeling stil zijn blijven staan in het stadium waarin ze zichzelf als het middelpunt van het universum beschouwen. Normale, saaie mensen groeien daaroverheen en beseffen dat ze deel zijn van een collectief dat belangrijker is dan zij.

Oorlogen worden gevoerd omdat een partij zijn macht wil uitbreiden of denkt dat zijn macht in gevaar is. Saaie mensen hebben geen uitgesproken machtsgevoel. Saaie mensen proberen conflicten op een redelijke manier op te lossen.

Avontuurlijke mensen willen veel beleven en brengen daarmee zichzelf en, als ze andere mensen leiden, anderen in gevaar. Saaie mensen niet.

Dus daarom is het in alle opzichten beter als er saaie mensen aan de macht zijn. Niet voor niets is Nederland een land waar de bewoners het meeste tevreden zijn met hun leven in heel Europa.

32 opmerkingen:

 1. Noem eens een paar avonturiers van vroeger die in Nederland aan de macht waren: Joop den Uyl, Ruud Lubbers, Wim Kok? Of moet ik verder terug?
  Hitler was inderdaad niet saai. Wij vergapen ons aan de Italiaanse machthebber die in eigen land nauwelijks opvalt en vinden zijn Franse collega ook een haantje.
  Jan Peter schijnt vrouwenbillen te betasten tijdens recepties, jonge vrouwelijke billen dan, dat is zijn minst saaie eigenschap. Toch worden er Hollandse jongens en meisjes de oorlog in gestuurd.
  Geert Wilders leeft in een bunker, zorgt op dat vlak goed voor zichzelf, maar brengt anderen in gevaar.
  Moet je voor politiek niet saai zijn? Als je ondernemend zou zijn ga je niet in Den Haag duimen zitten kluiven of in een gemeente- of provinciehuis uit het raam zitten staren. Of zitten stoken met gespleten tong als de slang die een pas geboren baby-cavia gepresenteerd krijgt... Aai poesje, aai poesje... KotsKat!
  Liefs van Naomi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vond je dat echt avonturiers? De meest karaktervolle van die drie is Den Uyl, en die heeft laten we maar zeggen teveel van het goede gebracht. Het enige avontuurlijke dat ik me van Ruud Lubbers herinner is dat hij er altijd ongeschoren uitzag. Totdat hij ertoe over ging zich twee keer per dag te scheren, waarschijnlijk was hij al die karikaturen zat. En Wim Kok is al bijna zo saai als Harry P-, ik bedoel Jan Peter Balkenende.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Bob: Ik heb het Volkskrant-artikel over de tevredenheid der Nederlanders opgeslagen en ik moet zeggen: ik begrijp het niet. In dat overzicht lijkt het wel of Nederlanders helemaal niet tobben over moslims, en of Wilders helemaal geen been heeft om op te staan .... Het zou mooi zijn als het klopte, maar ik vrees dat er iets is misgegaan met die enquête.
  Antwoorden Nederlanders bij voorbeeld plichtmatig positief wanneer een interviewer hen een vraag stelt, terwijl ze privé toch zitten te mokken?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Emigrant: Hier is nog een andere bron. Ik neem aan dat het een ander onderzoek is. In de Volkskrant wordt weliswaar geen precieze bron genoemd, maar daar wordt gesproken over de financiele crisis, en die speelde in het onderzoek uit 2008 dat in het Duitse artikel geciteerd wordt, nog geen rol.

  Het Duitse artikel zegt weliswaar niet dat Nederland op de eerste plaats staat, maar wel:
  "Zu den zufriedenen Europäern zählen vor allem Dänen, Iren und Holländer – bei denen sich mehr als 40 Prozent als sehr glücklich bezeichnen. In Deutschland gibt es schon wesentlich weniger Glückliche - nur jeder Vierte (24%) gab an, sehr glücklich zu sein."

  Interessant: Eilandbewoners zijn over het algemeen gelukkiger dan bewoners van het vaste land.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja Bob, KotsKat, want ik was een beetje boos op dat moment. Had net wat blogs gelezen waar ik zo'n Gespleten Tong tegenkwam. Mijn dichterlijke ziel paste het eerste oudhollandse rijm dat me te binnen schoot aan mijn emotionele toestand aan :-X

  Ik had achter mijn opsomming van voormalige MP's niet voor niets een vraagteken gezet. Ik bedoelde ermee te zeggen dat Hollandse politici nooit uitblonken qua baanbrekende inzichten. Wij - Hollandse sufkutten - krijgen gewoon de politici die we verdienen. Het verontrustende van de laatste tijd vind ik dat engerds als Fortuyn en Wilders zo veel aanhang krijgen. Het zijn matennaaiers van de bovenste plank, geen aanwinst voor de politiek. De warme aandacht voor Bea, Lex, Max en andere koningsbloedjes en burgermeisjes die een paar keer per jaar in stoet door het land trekken staan daar haaks op. Politiek en koningshuis zijn nog steeds de spelen voor het volk.
  Nederlanders zijn ontevreden over 'hoe het nu gaat' en uiten dat door massaal op geperoxideerde machtsgeile mannetjes zonder visie te stemmen.
  Politiek, overheid en koningshuis horen zich dienstbaar op te stellen en het visitekaartje van de natie te zijn. Als ik JP in het buitenland zie schutteren neem ik me voor om me over de grens voortaan als Belg voor te doen. De kostbare tour van Lex en Max om de band tussen Holland en Amerika op te poetsen was geen succes maar daar hoor je niemand over. De uitgenodigde pers kweet zich van haar taak. Elke dag zagen wij het zwaar gesubsidieerde echtpaar op de fiets in NY of met een dj hopsen voor een handjevol NY'ers. Max sleepte een leuk baantje binnen en is ook weer van de straat.

  Wat is er trouwens op tegen om onderdeel van het meest tevreden volk van Europa te zijn? Ik zie die tevredenheid nog steeds als gevolg van de paarse kabinetten van Kok. Zijn we echt avontuurlijker als Rita en Mark vechtend over straat rollen, zijn we dan blijer?

  @Emigrant: het is toch bekend dat onderzoeksbureaus dát leveren waar de opdrachtgever om vraagt?

  Liefs, Naomi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "Meer dan 40% tevreden", volgens dit alternatieve onderzoek. Dat laat nog ruimte voor een paar Wildersen en toont inderdaad dat die onderzoeken ook maar wat zeggen.
  Ik was indertijd ook heel tevreden onder Kok. In de dertig volwassen jaren die ik in Nederland heb doorgebracht bestond er eigenlijk geen politiek. Er waren altijd min of meer grote coalities en ik heb daarvan genoten. Toen ik in Duitsland kwam moest ik erg wennen aan dat verlammende links-rechts-krakeel dat hier heerste, en dat nu misschien weer terug komt.
  Familie en vrienden in Nederland zeggen mij bij herhaling dat zij ook graag zouden emigreren, dat ze al naar huizen in Duitsland hebben gekeken enzovoort. Ik wijs er dan op dat Engels niet genoeg is en dat ze Duits moeten leren; dan zijn ze meestal alweer tevredener met hun huidige lot.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bob, Nederland is geen eiland hoor maar ik snap denk ik wel wat je bedoelt. Duitsland is zo groot en de zee is zo ver dat je je als mens al snel heel erg nietig, nutteloos en gedeprimeerd kunt gaan voelen. In Polen is het nog erger en Russen schijnen niet eens meer aan seks te doen.

  Emigrant, volgens mij veel Wilders stemmers helemaal niet zo ontevreden en ongelukkig. Ze hebben vaak een prima leven, goed inkomen en in de verre omtrek geen Turk of Marokkaan te bekennen. Dat ze op Wilders stemmen is omdat hun achterneef in een vogelaarwijk woont en op een verjaardag heeft verteld.......
  Ze maken zich zorgen over de toekomst van dit land en hun kinderen.
  Het is maar net welke vragen je stelt in zo'n enquete.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Saaiheid zit ook vaak verpakt in kleinburgerlijkheid. En dat past bij inwoners van een (relatief) klein land. Het compromis regeert, het volk krijgt een regering die past bij hen zelf. Zodra flamboyantie de kop op steekt wordt het uitgebannen of vermoord. Bij onderzoeken moet je altijd nadenken over wie de opdracht geeft voor een onderzoek, wat de parameters zijn en ook wie als doelgroep voor de antwoorden zijn geselecteerd. Bij vrije onderzoeken, zoals via internet nog wel eens aangeboden, komen heel andere aspecten naar voren en zie je vaak dat de antwoorden (anoniem gegeven) veel beter aansluiten bij de partijpolitieke programmapunten van Wilders of Agnes Kant. Nederlanders zijn geen volgers van Fuhrer- of despotentypes. Dat past beter bij de oosterburen of de Russen of zo. Daarbij komt nog eens dat ik meen dat wij Nederlanders ook de grootste mopperkonten zijn van heel Europa. Van het weer tot de wereldpolitiek, overal wordt over gemopperd, maar als het er op aankomt stemmen we in het stemhokje altijd weer op de ons vertrouwde stromingen.....jammer dat je niet voor een ander weertype kunt stemmen. Hoewel.....dat wordt dan vast heel saai...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Marjan: Ik had eigenlijk geen link gelegd tussen Nederland en eilanden. De vraag waarom Nederlanders zo tevreden zijn is een hele interessante en baseert vast op nog meer dingen dan alleen maar grote coalities met saaie politici. Mijn persoonlijke indruk is overigens precies zo; Nederlanders zijn gelukkiger dan Duitsers.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat betreft de discrepantie tussen de uitslagen van deze beide onderzoeken en de algemene indruk die er heerst dat de ANDERE MENSEN in Nederland zo ontevreden zijn, heb ik een eenvoudig antwoord:
  Media-hype.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Leo: Onderzoeken moet je altijd kritisch bekijken, dat klopt. Maar het feit dat Nederlanders een tevreden volkje zijn in vergelijking met andere landen is niet nieuw, dat heb ik in het verleden al vaker gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bob, je hebt gelijk, die link heb ik zelf gelegd maar daardoor heb ik er nu wel een werkhypothese bij, nl dat mensen gemiddeld genomen ongelukkiger worden naarmate de zee verder weg is.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh ja nog even over die media-hype. Er wordt vaak beweerd dat de media overwegend links zijn of behorend tot de gevestigde orde (kom niet op het woord). Waarom zouden ze dan een hype organiseren die mensen naar rechts toe drijft?
  Is dat dom kuddegedrag of zou er een geheim complot zijn waar ik niets van weet?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Misschien kan iemand uit de kudde het antwoord geven. Ter verduidelijking: ook ik ken mensen die linkse kranten lezen, steeds rechtser stemmen en wankelend naar buiten treden.
  Grtjs, pb

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Linkse media? Naar mijn bescheiden mening is het voor een krant belangrijker veel exemplaren te verkopen dan om links of rechts te zijn. Zo zie je bijvoorbeeld dat hier de Bild-Zeitung, die duidelijke rechtse belangen heeft, vaak artikelen brengt over böse grote bedrijven die het volk belazeren. Dat lezen de mensen graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @Bob: Ook mijn indruk is dat Nederlanders gelukkiger zijn dan Duitsers. Er is hier veel als zinloos ervaren werk, er is veel mobbing, wantrouwen en machtsmisbruik op het werk. En veel angst blijkbaar. Ik heb nogal eens studenten die zakken, niet omdat ze te dom zijn of niet gewerkt hadden, maar omdat ze verlamd worden door een faalangst die ze van thuis en/of van school hadden meegekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Emigrant: Nederlanders zijn verwende klagende kinderen die niet weten hoe goed ze het hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Bob - Hier hebben wij de Vara en dat is toch echt een heel linkse omroep. IN een goed bekeken avondprogramma als De Wereld Draait Door komen alle links kopstukken uitgebreid aan bod. Men sluit af met een of ander flauw fimpje waarin men de premier en de PVV (Toch voor hen het grootste opkomende gevaar) telkesn weer afzeikt. Waar het de kranten betreft, NRC en Volkskrant zijn overwegend bezig met linkse propaganda. Ze hebben een (relatief) kleine vaste lezersgroep, maar die menen wel dat ze precies weten wat in Nederland speelt. Het waren deze media die ook een zekere rol speelden bij de beeldvorming van Pim Fortuyn als rechts-extrimistische politicus. Het resultaat is bekend. Als ik bij DWDD zie wat daar voorbij komt zie ik echt de oude netwerken van de PvdA functioneren. Ons kent ons, en dat zal het volk weten....De van oudsher rechtse TROS wordt zelfs in haar voortbestaan bedreigd. Men wil de zendmachtiging intrekken omdat die omroep zich zgn. niet houdt aan de mediacodes. Officieel is dat omdat ze geen scheiding maken tussen programmering en sponsoring. Jaja, wie zou de VARA sponsoren???

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @Leo, ik heb de NRC in herinnering als een rechtse krant, maar ik zie nu bij wikipedia dat ik daarmee ongeveer 14 jaar achterloop!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. NRC- en Volkskrantlezers hebben dus altijd een mening? Foei toch! Het wachten is op het moment dat de Telegraaf besluit een onafhankelijke nieuwsbron te zijn die het grote publiek bedient. Hoe zit 't ook weer met de tv-kloon die het publieke bestel dreigt te vervuilen?
  Ik begrijp dat kijkers zich ergeren aan bepaalde programma's. Het aanbod is echter zo groot dat er altijd wel iets te vinden is wat jou wél boeit. Van DWDD zie ik meestal 's nachts een herhaling en ik erger me zelden. Informatief, onderhoudend, vrolijk&vlot zijn de eerste typeringen die mij te binnen schieten. Flauwe fimpjes maken ze ook over linkse helden en hen die zich meer in het midden bevinden. Hoe vaak is Wilders nu al niet uitgenodigd om bij Buitenhof, P&W, DWDD en andere redelijk serieuze programma's aan te schuiven? Een mening hebben is niet genoeg. Uitleggen hoe je tot die mening komt en af en toe eens wat schuiven maken zelfs van politici aangenamere mensen.
  Liefs van Naomi

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Goh! Wat een discussies hier.
  Was ik op zoek naar wat vertier, krijg ik dit...
  ;-)
  De Drs.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Van de Nederlandse televisie herinner ik mij vooral Arjan Ederveen, en Juffrouw Jannie. ("Daar zal je Juffrouw Jannie hebben met de koffie." "Ongelukkige!") En verder was mijn grootste vreugde dat België, BBC en ITV ook op de kabel zaten. En de Arabische MBC.

  Linkse propaganda, het is alsof ik mijn vader hoor spreken. Maar in zijn tijd bestond Moskou nog, als wereldcentrum der linkse revolutie. Waarvoor zou links nu nog propaganda moeten maken, en wie betaalt het?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. We hebben nu Toren C (briljant!) en Draadstaal. Maar helaas ook nog steeds André van Duin en Paul de Leeuw. Irene Moors zit al 25 jaar bij een commerciële zag ik en haar hulpje Carlo is een gevierd ster. Arjan E. schittert in de musical Hairspray. Wie beweert nu nog dat Nederland niet in beweging is?
  Na de paarse periode/Pim Fortuyn vond Den Haag het nodig om te profileren wat uitdraaide op polariseren. We hebben al wat foute clubs overleefd en ook Wilders zal uiteindelijk in het zand bijten. Links, rechts: ze vreten allemaal uit dezelfde ruif. Er is weinig bevlogenheid of ambitie meer te bekennen behalve op het gebied van elkaar vliegen afvangen.
  Liefs, Naomi

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Misschien heb je gelijk, maar ik vind mensen aan de macht per definitie saai. Balkenende is de saaiheid ten top. Toch heeft hij er voor gezorgd, dat wij "oorlog" voeren in Afghanistan.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @Naomie - Je bent wel erg anti-Fortuyn en Wilders. In ieder geval is de discussie derhalve niet saai. Ik denk ook dat je bij het kijken naar DWDD anders kijkt dan ik. IK zie de netwerken die zorgen dat Felix Rottenberg aan het woord komt (om slechts een enkel voorbeeld te noemen). Dat de dame van de vakvereniging haar verhaal mag vertellen, maar niet de voorzitter van de werkgevers en ga zo maar door. Linkse propaganda dus. Dat Wilders zich niet laat verleiden tot klem zetten of in de hoek lijkt me logisch. Mensen als Samson ongehinderd luchtkastelen mag propageren is niet slecht voor het kiezersvolk denk je? En dat we de heer Pechthold onbeschaamd op vrijwel elke zender (ook radio) voorbij horen en zien komen is geen linkse invloed op de media? Fortuyn moest indertijd dit soort aanpak met de dood bekopen. Een ding is duidelijk, met twee politieke moorden kort na elkaar is Nederland op dat punt duidelijk minder saai dan Bob het bedoelde...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @Leo: In principe ondersteun je daarmee mijn stelling. Zodra er 'interessantere' mensen in beeld komen (Pim Fortuyn, zijn moordenaar, Theo van Gogh en zijn moordenaar, allemaal mensen die niet bang waren voor een beetje avontuur), gaat het achteruit.

  Daarmee bedoel ik niet dat je je mond niet mag opentrekken. Saai te zijn is iets anders dan over je laten lopen. Saai zijn betekent met redelijke argumenten te discussieren, de ander niet voor rotte vis uitmaken, en niet via de publiciteit te werken. Gewoon je werk doen dus.

  Ik vind het trouwens wel jammer dat ik Pim Fortuyn niet bewust heb meegemaakt. Ik woonde toen al in Duitsland, en voor dat ik goed en wel doorhad wat die man veroorzaakte was hij al weer uit de weg geruimd. Wat ik zo opmaak uit de verhalen is dat hij beter overkwam dan zijn 'opvolger', Geert Wilders.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Maar Leo, wat is nou je werkelijke probleem? Als je naar de Vara/DWDD kijkt weet je toch uit welke hoek de wind waait? Als ik tijdens het aardappelschillen naar Omroep Max kijk mag ik niet mopperen dat het een ingeslapen zooitje is.
  Jij sleept Pechtold erbij en noemt hem onbeschaamd terwijl Pim Fortuyn één grote mediazeepbel was. Hij had de pech een gek tegen te komen, net als Theo van Gogh en de koninginnedagbezoekers in Apeldoorn.
  Dat Wilders elke openbare vorm van discussie mijdt heeft niets te maken met in de hoek en/of klem gezet worden. Het is een nare man met nare uitgangspunten die misbruik maakt van onzekere tijden. Geef een bruggenbouwer als Pechtold een kans, een man die geen enkele vorm van discussie en dus ook niet van (media) aandacht mijdt. Hij zou ook met veel misbaar weg kunnen lopen als iets hem niet bevalt maar hij zal altijd naar de rede blijven zoeken.
  Onderbuikgevoelens, gekokerd kijken, navelgestaar: heb je je ooit verdiept in Fortuyn voordat hij via 'Leefbaar Nog Wat' de kans zag om zijn mediageilheid te botvieren op onnozele burgers? Wat zijn de wapenfeiten van Wilders voordat hij de VVD in de steek liet?
  Je mag van mij een hekel hebben aan Rottenberg en Samson, het zijn mijn vriendjes ook niet. Maar ze doen niet anders dan collega's: een podium zoeken en als ze het gevonden hebben er stevig gebruik van maken. Je bent politicus of niet.
  Liefs, Naomi

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Toen ik nog in Nederland was heb ik Fortuyn meegemaakt in twee functies: directeur van de OV-jaarkaart voor studenten en iets met een tijdschrift. Allebei deed ie niet zo goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. @Naomie - Fortuyn was niet zo geniaal als hij nu wordt afgespiegeld. Zeker niet. Daarbij had hij weinig gevoel voor het aantrekken van de juiste mensen. Zoveel is waar, maar dat deelt hij met zijn huidige collega's van de meeste linkse partijen. IK heb er in de praktijk een aantal meegemaakt en ben altijd verbaasd over het gebrek aan inzicht in de dagelijkse praktijk. Het dogma staat voorop, en in het laatste jaar voor het aflopen van een mandaat kijkt men al uit naar het volgende traject. Waar ik bezwaren tegen maak is dat we alles wat van rechts komt veroordelen en als het uit de linkerhoek komt ophemelen. Alsof slechts verlchting van links komt, wijsheid, kennis van zaken. Ik kan je legio voorbeelden geven van links politici die nog struikelden over hun eigen schoenveters of jaratelles. Politieke brekebenen, die als ze er dan echt niks van hebbben gebakken altijd nog gterecht komen op een burgemeesterspost. Zelfs de hoerenloper die in Amsterdam als huisarts en wethouder functioneerde wordt via het netwerkcircuit weer voorgedragen als stadsdeelvoorzitter. Het is in mijn ogen een eng systeem. Wat Wilders betreft; voor de goede orde, zijn denkbeelden zijn mij ook te eenduidig, maar daarin wijkt hij niks af van die aan de linker kant van het spectrum waar alles wat uit den vreemde komt op natieve wijze tegemoet wordt getreden. De een haat de islam de ander houdt er van. De nuance ontbreekt. Maar de een mag zijn stellingen uitgebreid op tv verkondigen, de ander niet. Want verketterd is Wilders al, als het al niet gedemoniseerd is. En laten we wel zijn, Fortuyn verging het ook zo en filmmaker Theo van Gogh, ultieme vertegenwoordiger van het Vrije Woord, werd afgeslacht. Maar niemand die daarna de woorden sprak waar ik op wachtte. En NU is het GENOEG. Nee hoor, we doen weer precies hetzelfde.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Leo, Leo toch. Met al die (praktijk)ervaring. Ik kom steeds in de verleiding om die van mij er naast te leggen maar dan beland je in de sfeer van ouwe koeien en we leven nú, we moeten het nú verdienen.
  Jij hebt het alsmaar over linkse politici die zich als een stel oetlullen over de aardkloot bewegen maar als ik linkse vervang door rechtse zou het míjn waarheid kunnen zijn. Ik ken zelf meer rechtse dan linkse hoerenlopers. Zelfs een paar (zeer) christelijke die zich qua zwaarte tussen André en Bas bevinden.
  Jij schrijft "de nuance ontbreekt" en dan lig ik in een deuk achter de PC. Wilders is een slim mannetje want anderen doen wel het woord voor hem. Grrr... ik haat dat soort!
  Naomi

  BeantwoordenVerwijderen
 31. @Naomi - En met die laatste opmerking maak je precies duidelijk wat ik met links denken bedoel. Natuurlijk zijn er overigens ook rechts politici die de boel hebben verstierd en natuurlijk heb ik daar veel moeite mee. Ik vind ook dat de meeste van die zgn. politici omhoog gevallen nitwits zijn, die niet het lands/provincie/stadsbelang dienen doch slechts hun eigen. Daarom krijg je ook dat een overheid als onbetrouwbaar betiteld kan worden. Vandaag doen we dit, morgen weer dat. Als het zo uitkomt verandert de wind de stand van mijn petje. En we drinken een glas, doen een fijne plas en laten alles zoals het altijd al was. Maar ter linkerzijde wil men veel te graag grote daden stellen. Projecten opzetten en laten uitvoeren die nergens over gaan maar wel afstralen op de initiatiefnemers. Mits ze maar politiek correct en vooral milieuvriendelijk zijn. Dus veel te dure treinenbanen aanleggen en dan vergeten treinen te bestellen die er op moeten rijden of de buurlanden vertellen dat we die dingen bouwen. Kuilen graven onder een 750 jaar oude stad, niet luisteren naar experts, het budget tienvoudig overschrijden, toch doorgaan, en dan als het gat in de begroting zo groot is dat het niet meer te dichten lijkt, gewoon extra belastingen voorstellen en daarnaast ook nog eens de auto tot de vijand van de mensheid verklaren. In vergaderingen die ik namens ondernemersorganisaties bijwoonde bleek ook vaak hoe procedureel men denkt als het over iets commercieels praat, maar zodra het gaat over problemen in de samenleving ogen dicht doet of juist net die besluiten neemt die niet helpen maar wel leuk symbolisch werken. Wel ondernemers aanpakken die een iets te groot terras neerzetten, niet die rondlummelende en diezelfde ondernemers overvallende gassies op hun scooters. Daar is dan geen mankracht voor bij de politie, die in opdracht van diezelfde politici vooral onzinboetes moeten schrijven. Waarbij de automobilist de dupe is. Die zijn, zonder uitzondering, milieumisdadigers en kapitalisten....toch??? Kortom, ik ben allergisch voor links. Teveel gezien van al hun falende beleid, hun landen in het oosten bezocht toen daar het socialistische ideaal werd nagestreefd. Niks voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen