5 oktober 2009

Reakties op Oud Zeikwijf

Als kleine vingeroefening heb ik een blog gestart waar mensen kunnen reageren op het blog van Oud Zeikwijf.

Oud Zeikwijf is naar eigen zeggen een subsersieve allochtoonse in Amsterdam. Ze schrijft originele stukjes met een eigen mening en heeft haar eigen kijk op de wereld, die ze graag wil delen. Ze heeft alleen geen zin in discussies, en heeft daarom de mogelijkheid om direkt te reageren uitgeschakeld. Daar er wel lezers zijn, en deze op andere plekken al eens gemoneerd hebben dat ze hun ei niet kwijt kunnen, heeft O.Z. zelf geopperd dat ze het O.K. vindt wanneer iemand anders een blog start waar gereageerd kan worden op haar schrijfsels. Welnu, het is zover. Hier kunnen jullie nu allemaal:

             ZEIKEN BIJ OUD ZEIKWIJF             

9 opmerkingen:

 1. ik vind het een geweldige actie van jou!
  ik vroeg me al af wie de handschoen zou oppakken, zelf zou ik het niet durven...

  ik ben heel erg benieuwd hoe het oud zeikwijf gaat bevallen, dat het ons zal bevallen, dat weet ik al:)

  ik zag dat je het nog te strak vond, ik vind dat juist wel iets hebben, past wel een beetje bij haar soberheid, ik zou het gewoon zo laten

  groetjes, assyma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het blijft bijzonder dat iemand zelf niet in discussie wil gaan over haar eigen schrijfsels. Het leest toch wat als censuur....nou ja.....this is the best alternative natuurlijk. Compliment voor alle gedane moeite....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je maar niet van dat vreselijke bruine bloemetjesbehang neemt als op haar eigen site.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig...

  Ik zit vandaag uren in de trein en daar kan ik mooi twee van haar uitspraken in het sop leggen:

  "Nu we in Europa onmachtig blijken de opmars van targetsverslaafde managers in te dammen, kunnen we rekenen op het ontstaan en de forse toename van karōshi. Van de week hebben de werkgeversorganisaties tot ieders afgrijzen de vakbonden slinks weten kort te sluiten met hun eis voor de AOW op 67 jaar. Waarbij het duidelijkst naar voren springt dat het niet om u en ik (hoogopgeleiden met een lekker baantje, die wel tot ons 80ste willen, en kunnen, doorwerken maar tot nu toe niet mochten)gaat, maar om de invulling van laagbetaalde arbeidsplaatsen, waar voor een habbekrats loodzwaar werk wordt verricht."

  en

  "Ik ben een produkt van mijn cultuur. Ik moet derhalve op dieet. Niet meer lezen. Lezen (en ook surfen op het internet) beïnvloedt mij ook op andere fronten te veel. Ik ga dan hoerig schrijven. Dingen die ik denk dat lezers leuk vinden. Mag ik niet doen van mezelf. Ik schrijf immers voor hoi oligoi, voor zeldzame gelijkgestemden, en het gaat niet aan deze hoedanigheid te verloochenen."

  Ik lees haar stukjes vaak met plezier en (deels) met instemming. Sommige spreken me niet aan. Ik vind haar eenrichtingsverkeer begrijpelijk want voor je 't weet verzuip je in de bijvangst van bloggen.
  Maar ze maakt het zich ook wel érg makkelijk. Daar wordt - dankzij Bob - nu verandering in gebracht.

  En OZ blijft de keuze houden: wèl of niet lezen/reageren.

  Grtjs, pb

  BeantwoordenVerwijderen
 5. pb, En het was helemaal niet zoveel moeite. Ik heb er denk ik 3 kwartier aan gezeten. Vergeleken met de tijd die ik soms nutteloos op het internet rondzwerf is dat te verwaarlozen.

  Marjan, Ik heb nog gezocht naar dat bloemetjesbehang, maar ik kon het niet zo snel vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een weblog opzetten is idd niet zo erg veel moeite lijkt mij. Ik denk niet dat ik er veel zal reageren, maar voor diegenen die het een probleem vonden staat er niks meer in de weg nu! Kan dat gezeur tenminste ophouden. Wat pb zegt vind ik ook... al die onzinnige commentaartjes..ja gezellie met een kopje koffie..maar daar blogt Zeikwijf niet voor denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En Bob, hoe bevalt je pb? Wil je me een cijfer geven op de schaal van 0-10 waarbij de 0 waardeloos vertegenwoordigt en de 10 super betekent? Kan ik m'n statistieken bijwerken :-))
  Grtjs, pb

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @pb: Ik moet hier een grote domheid toegeven. Ik heb geen verband gezien tussen de nickname pb en de persoonlijke Betsy. Nu pas.

  Wil je graag een waarde-oordeel pb? Als ik je slecht beoordeel, blijf je dan toch nog komen? Ik wil namelijk veel klanten. Ik wil echter ook eerlijk blijven. Dat wil niet zeggen dat ik een slecht oordeel heb.

  Jij hebt me de laatste duw gegeven die ik nodig had om 'Zeiken bij OZ' te starten. Ik heb het toen hier bekend gemaakt en bij een paar andere logs vermeld, en nu komen daar meer reakties als bij mijzelf. Dat is positief.

  Een echte pb neemt echter geen blad voor de mond als hij/ zij iets ziet dat niet door de beugel kan. Jij komt op mij meer over als een aardige persoon.

  Ik sta nooit snel klaar met waarde-oordelen over mensen. Daarvoor heb ik me te vaak vergist. En ik probeer ook minder ontvankelijk te zijn voor waarde-oordelen van anderen. Dat is echter een karakter-eigenschap die zich slecht door de ratio laat beinvloeden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ...en daarom blijf ik hier gezellig aanschuiven :-) Maar... ook aardige mensen kunnen met ongezouten kritiek komen.
  Ga zo door!
  Grtjs, pb

  BeantwoordenVerwijderen