9 april 2009

Katten-discussie

Dat was een stevige discussie, tenminste voor dit weblog. Ergens anders gaat het er nog veel heftiger aan toe, en ik merk nu hoe dat komt, namelijk doordat je niet fysiek tegenover je discussiepartner staat. Het is hetzelfde effect wanneer je aan het autorijden bent. Dan ben je veel sneller boos op iemand, omdat er geen gevaar is van een directe confrontatie. Het is opvallend hoe snel er op de man gespeeld wordt. Ik moest mezelf echt bewust inhouden om het niet ook te doen. Ik heb al een paar meegemaakt hoe het voelt als je in een forum wordt uitgescholden, en geloof me, het komt net zo hard aan als 'in het echt'.

Aan de ene kant houd ik niet van discussies waarbij de emoties hoog oplopen en mensen elkaar persoonlijk aanvallen, aan de andere kant zijn dat wel de discussies die door derden graag gelezen worden. Ook door mij.

Zolang als het niet uit de hand loopt, laat ik het dus maar gaan. Maar zodra als er gescholden wordt, ga ik censureren!

5 opmerkingen:

 1. Het ligt er maar net aan waar je over schrijft en hoe je het schrijft, Bob. In het stukje over burenleed zet jij jezelf neer als the good guy en jouw buurman als the bad guy. Nou mag dat zo zijn en je zult er hoogstwaarschijnlijk nog gelijk in hebben ook, maar de oorsprong van de onenigheid lag bij jou en daarmee geconfronteerd worden, zeker als je het niet verwacht, is misschien even schrikken. Wel knap, dat je niet persoonlijk bent geworden, maar censureren is weer een ander hoofdstuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is het toch fijn dat de DDR niet mee bestaat en dat we vrijwel overal in Europa ongecensureerd onze meningen mogen rondstrooien. Zelfs over zoiets simpels als katten en wat die allemaal voor ons leven doen en dat van de buren.... En Bob, ik denk dat je kennelijk een goed onderwerp neerpende, gezien de idd soms wel erg uitgebreide reacties....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoals ik bij de katten al schreef, ik vind het heerlijk als er een beetje een heftige discussie komt.
  Ik ben het wel met je eens dat het niet leuk is als er op de man of vrouw gespeeld wordt.
  Ik merk dat ik er op mijn blog weinig moeite mee heb als ik zelf word aangevallen maar als één van mijn gasten op een nare manier benaderd wordt vanwege haar of zijn mening dan vind ik dat erg vervelend.

  Vorig jaar was er op FN die grote ruzie. Ik kom er eerlijk voor uit dat ik het leuk vond om te lezen. Als een ware ramptoerist keek ik meerdere keren per dag.
  Ik vond het allemaal prachtig totdat er een paar mensen echt heel erg boos en gekwetst waren.
  Discussieren op internet is leuk maar je moet niet mensen willen vernederen of kapot willen maken.

  Jij hebt je overigens voorbeeldig gedragen vind ik, als gastheer en in de discussie. Daarmee zet je ook voor anderen de toon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zolang het inhoudelijk is vind ik het prima. Ik wil ook wel eens met opzet een afwijkende mening geven als ik merk dat alleen jaknikkers reageren. Daar kan ik dus ook niet zo goed tegen.

  Voor de rest neem ik het allemaal niet te serieus, loggen blijft een hobby. Ik censureer ook, maar heb daar vrijwel nooit reden toe. Storende taalfouten verhelp ik wel. Want betweterige onzin discussies over hoe iets geschreven moet worden wil ik niet op mijn log. Die lopen meer kans op verwijdering.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Marjan: Zolang bezoek ik Frontaal Naakt nog niet. Ging dat soms over de sock puppets? Peter Breedveld schrijft provocerende, soms rake stukken, waar veel discussie's bij ontstaan. Vorig jaar ontdekte een weggestuurde medewerker die nog toegang tot de server had, dat sommige reakties van de beheerders zelf komen met een andere naam eronder. Peters reaktie: guilty as charged. Hij deed (doet?) het met argument dat hij bepaalde mensen wilde verdedigen die alleen om hun nationaliteit of geloof werden aangevallen.

  @Xiwel: Die ja-knikkers irriteren mij ook bij andere websites. Iets anders is het bij m'n eigen log; om de een of andere reden stoort het me hier helemaal niet ;-)

  Overigens beschouw ik de discussie als afgesloten.

  BeantwoordenVerwijderen