1 april 2009

De volgende stap

Zo. Ik heb er genoeg van. Eindelijk ben ik zover dat ik de volgende stap ga nemen. Ik heb met mijn werkgever afgesproken dat ik een half jaar onbetaald verlof neem, met eventuele verlenging, en vanaf vandaag begin ik met de voorbereidingen voor mijn ligfietstocht "om de wereld". In het geniep heb ik al het een en ander voorbereid, en afgesproken met mijn vriendin. Zij komt niet mee, ik fiets alleen. Op bepaalde punten van de reis spreken we af om samen een korte vakantie te houden. Te beginnen in Italie.

Ik zal natuurlijk mijn blog bijhouden en ga ervan uit dat er onderweg genoeg gebeurt dan wel te zien is om hier interessante bijdrages te schrijven.

Ik moet natuurlijk nog het een en ander aan spullen kopen, een beetje ombouwen aan de fiets, en vooral veel reisgidsen bestuderen. Wie mij kent weet dat ik niet onbezonnen aan avonturen begin.

Ik ben op vakanties al vaker andere mensen ontmoet die soortgelijke ondernemingen doorvoeren en die hebben mij op het idee gebracht.

Ik ben veel te opgewonden om er nu nog veel over te schrijven. Ik moet aan de slag. Later deze week meer.

7 opmerkingen:

 1. Goed dat je het aandurft in deze tijd. IK zou het nu niet doen, maar dat komt door de calvinistische instelling. De zoektocht naar nieuwe handel blijft me bezighouden en in mijn eentje op fietstocht (dat liggen laat ik graag aan jou) zou vrouwlief denk ik niet echt begrijpen. Iemand die zo 'into cars' is als ik en dan fietsen? Ze zou me direct verdenken van andere motieven dan het er even uit willen zijn,....Maar ik hoop datje geniet zoals je het in de bol hebt en dat je ons zeker mee laat genieten.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is nogal onverwacht Bob maar het is een geweldig idee en ik ben zeker dat je er geen spijt van zult krijgen. Ik ben nogal jaloers nu. Kom je tijdens de reis ook in de VS.
  Als je baan in gevaar komt heb ik wel een baan voor je als je terug komt of als je tijdelijk wat geld wilt bijverdienen als je in de VS of Mexico bent.

  Groeten,
  Rob A

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmmm, het is 1 april maar het klinkt toch behoorlijk overtuigend.
  Zit ik hier voor niets jaloers te zijn of je echt op reis?
  Ik ben niet jaloers op het fietsen hoor, maar wel op je lef om het te doen, te kiezen voor wat je leuk vindt, voor jezelf.
  Mooi dat je vriendin mee leeft en niet gaat zitten zeuren. Mijn man zou me ook steunen....denk ik...
  Heeft zij ook een ligfiets?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb je geprobeerd te bellen maar krijg een melding dat het nummer verkeerd is. Heb je een nieuw nummer?
  Ik stuur wel even een e-mail als je e-mail adres tenminste niet is verandert.

  Rob A

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jemig zeg, wat een onderneming! Goed dat je je dromen waar maakt. Er komt zeker niks meer van lopen? Of heb je nog tijd om te trainen in je voorbereidingstijd?
  Succes! (als het geen 1 aprilmop is...)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hartelijk dank voor de welgemeende ondersteuning. Als het zover komt, dan zal ik alle ondersteuning hard nodig hebben.

  Aber bis dahin: lees aub het volgende log 'Een bijzondere dag'.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Bob - Dus als ik het goed begrijp ben ik voor niets ongerust geweest over jouw welzijn? Nou, dat had ik niet verwacht hoor.......haha!

  BeantwoordenVerwijderen