20 juni 2012

De vijfde dimensie

Als kind merkte hij al snel dat hij anders was dan de anderen. Niet omdat hij verliefd werd op jongens in plaats van meisjes, dat kwam pas veel later. Nee, zijn specialiteit had een hele andere kwaliteit: als hij zich concentreerde, dan GING DE TIJD LANGZAMER. Het is alsof hij zich in een vijfde dimensie kon bewegen, waar de normale sterveling gebonden is aan de drie diemensies van de ruimte en de vierde van de tijd, kon hij deze vierde dimensie naar believen rekken. Als er een vechtpartij dreigde, hoefde hij zich slechts een beetje in te spannen en de vuistslagen leken in slow-motion te komen. Daardoor had hij alle tijd de slagen elegant uit wijken of te pareren. Omdat hij een slimme jongen was leerde hij zijn superkracht gedoseerd in te zetten: hij bewoog zich slechts zoveel sneller dan de gewone mensen dat hij geen opzien baarde.

Lange tijd besteedde hij niet veel aandacht aan zijn gave. Hij beschouwde het als een trucje waarmee hij bij het dansen in de discotheek of met goocheltrucjes indruk kon maken op andere jongens. Dat hij zich van nature op een soepele en elegante manier bewoog, gaf het geheel nog een extra vleugje chicque. Op een dag viel het hem als schellen van de ogen hoe hij zijn talent op een manier kon inzetten die hem al zijn wensen zou vervullen: geld, beroemdheid, en minnaars bij de vleet. Cristiano Ronaldo werd voetballer. Omdat Cristiano eigenlijk een luie jongen is, en het benutten van zijn gave veel kracht kost, speelt hij veel wedstrijden zonder zich in te spannen. Op andere momenten laat hij zich zo meeslepen door zijn emoties dat hij vergeet zijn talent slecht met kleine doses in te zetten. Zoals bijvoorbeeld in het duel tegen Nederland in de voorronde van het EK. Enkele mensen begonnen hem van oneerlijke praktijken te verdenken. Cristiano flitste over het veld en speelde de bal tussen de benen van zijn tegenstanders door alsof hij alle tijd van de wereld had. Hij zette zijn tegenstanders regelrecht voor schut, het was alsof hij in een andere klasse speelde. Om de aandacht af te leiden, veranderde hij zijn kapsel in de rust. Clever als hij was wist hij dat nu alle aandacht naar zijn "aanstellerij" zou gaan, en hij kon weer rustig slapen. Het zij je gegund, Cristiano.

10 opmerkingen:

 1. Haha, hoe ben je hier op gekomen?

  Rob A.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maak er die Wahrheit van en gooi deze reactie weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie is deze 'Anoniem', ik ws het niet.

   Rob A

   Verwijderen
 3. Ronaldo is een toneelspeler die constant verongelijkt naar boven kijkt als het niet lukt wat hij in zijn redelijk vervelende bolletje liet opkomen een semi-geniale voetbaldingen. Op het moment dat hij scoort acteert hij dat het allemaal komt door zijn goddelijke gaven. Een stadion vol spiegels zou hij het liefst als theater voor zijn optredens om zich heen gebouwd zien, het team dat hem de juiste ballen moet aanspelen ziet hij zelf als een stel bagagedragers voor zijn grote geest. Jammer dat ook de Tsjechen er in tuinden, weer een favoriet minder....ik had het ze graag gegund. Maar hopen dat door voorzienigheid ook de grote Ronaldo (in zijn eigen ogen dan..) een paar grassprietjes te veel tegenstand wil bieden en we van dit verwende kop afkomen in dit toernooi....Overigens wel erg leuk beschreven, maar dit terzijde....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier spreekt de verongelijkte supporter van het Nederlandse elftal.
   Ronaldo speelde geniaal, en natuurlijk heeft hij de ondersteuning nodig van de rest van het team.

   Waarom hij niet altijd in vorm lijkt te zijn, heb ik in het stukje hierboven afdoende verklaard, dunkt mij ;-)

   Verwijderen
 4. Laten we hopen op de geniale Spanjolen om de Portugezen uit het toernooi te knikkeren...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Momenteel siddert Duitsland voor Italie. Duitsland heeft nog nooit in de laatste tien jaar een belangrijke wedstrijd gewonnen van Italie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als Duitsland veriest krijgen we Eurobonds.

  BeantwoordenVerwijderen