14 juni 2012

Voetbal

Ik kijk nu al minstens 30 jaar voetbal als het Nederlands elftal iets belangrijks speelt, en ik ben geen voetbalkenner, dat geef ik direkt toe, maar het is altijd hetzelfde liedje:
- Veel balbezit zonder daar een voordeel uit te halen.
- Het spel zo langzaam opbouwen dat de tegenstander alle tijd heeft om een muur van een verdediging op te bouwen, en dan proberen met alle macht die muur te doorbreken.
- Spelers die in andere teams schitterend presteren maar die in het Nederlands elftal spelen alsof ze elkaar voor het eerst zien.
- Een gebrek aan karakter: als het slecht gaat, dan zakt de moraal in elkaar en het wordt nog slechter. Nou ja, vanavond ging het. In de tweede helft flakkerde de hoop even op.

Ik was met A. wezen kijken in een cafe, maar in de pauze ben ik naar huis gevlucht. Ik kon het gejubel niet meer aanhoren.


(Mochten er totale voetbal-analfabeten zijn die geen kontakt hebben met de buitenwereld omdat ze in een hutje op de hei wonen: Nederland heeft vandaag verloren van Duitsland en is met 99% waarschijnlijk al in de voorronde uit het Europese kampioenschap geknikkerd.)

Hier is overigens nog een aardig voetbalsprookje van vorig jaar, toen het beter ging met Nederlands elftal.

9 opmerkingen:

 1. Er is nog een kans:
  Als zondagavond Duitsland wint van Denemarken, en Nederland wint van Portugal met 2 doelpunten verschil. Dan heeft Duitsland 9 punten, alle andere landen uit de groep hebben 3 punten, en Nederland heeft van die drie het beste doelsaldo.
  Dus: kijken zondagavond.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is inderdaad een treffende samenvatting van het Nederlands voetbal zoals dat vaak plaatsvondt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ik vandaag moest aan voetbal-grappen moest verdragen:

  "Welche Tiere schießen keine Tore?" Antwoord: "Robben"

  In een reklame voor een tv: "Schauen Sie das EM-Finale wie die Holländer: zuhause vor dem Fernseher."

  Een collega vraagt of ik van het weekend weer ga vliegen. Dan voegt hij er aan toe: "Fliegen können sie ja gut, die Holländer. So wie die aus dem Turnier geflogen sind..."

  En omgekeerd:
  "Was ist die kleinste Bierbrauerei in Deutschland?" Antwort: "Die Nationalmannschaft. Die hat nur elf Flaschen."

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En dan zeggen ze nog dat Duitsers geen humor hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, ik verloor elk geloof in het behalen van welke finaleplek ook, nadat we ons door de Denen lieten verrassen. Stroperig voetbal van de Nederlanders, gebrek aan inzet, taktiek en zo meer. Tegen Duitsland werd het helemaal erg, alsof we een amateurteam hadden gestuurd dat tegen de oosterburen achter de feiten aan liep. En vandaag moet het dan gaan gebeuren. Als wij nu winnen van de Portugezen met 2-0 en de Duitsers niet verliezen van de Denen, komt het wellicht alsnog goed. Ik kijk maar niet, misschien maken we dan nog een kansje...en is nog goed voor mijn hart en humeur ook...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vanavond moet ik op de een of ander manier 2 zenders tegelijk kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De Duitsers wilden niet verliezen en Oranje niet echt winnen......en zo is de natie in diepe rouw gedompeld....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is allemaal de schuld van Ronaldo.

  BeantwoordenVerwijderen