15 december 2011

Gewonnen!

Nee, niet de prijsvraag, die loopt nog. Ik heb voor het eerst echt gewonnen met squash. Ik speel met onderbrekingen ongeveer een jaar squash met T. In het begin was ik beter dan T., omdat ik namelijk vroeger tennis heb gespeeld. Daarna haalde T. in. Toen T. zich sterk genoeg voelde, zo'n 3-4 maanden geleden, begonnen we om de punten te spelen. T., die je dat niet meteen aanziet met zijn bierbuikje, is in zijn jeugd wedstrijdturner geweest. Enig lichamelijk talent en coordinatievermogen moeten dus aanwezig zijn. Dat bleek ook, want sinds we zijn begonnen wedstrijdjes te spelen, heeft T. alleen maar gewonnen. Tot deze week. Van het weekend won ik nog slechts een set van de drie, en gisteren heb ik er twee van drie gewonnen, en daarmee dus de partij. Ik had mij voorgenomen beter mijn best te doen. Ik heb gezocht naar les-mogelijkheden (niet gevonden). Ik bestudeer internet-sites met online squash-training. Ik stond stijf van de motivatie. Ik heb hem alle hoeken van de squash-court laten zien.

           IK HEB GEWONNEN !!!!!!!!!!!!!   JAAAAAAAAAAAAHHHH !!!!!P.S.

Squash is een mooie sport. Je kunt je prachtig afreageren. We doen altijd netjes een warming-up en een cooling-down, heel simpel door een beetje op het gemak het balletje heen en weer te slaan. Bij squash kun je snel blessures oplopen. Squash is ontzettend 3-dimensionaal. Links, rechts, van voren, van achteren, boven, beneden, de bal komt van alle kanten. Het is vaak heel komisch, als je je tegenstander de verkeerde kant op laat lopen of volkomen op het verkeerde been zet. Het maakt op een hele andere manier moe dan andere sporten, het maakt lekker moe. Als je buiten adem bent, kun je gewoon even pauze houden. Na 3 kwartier (met pauze) ben je volkomen doorgezweet, en toch heb je nog energie. Omdat het indoor is, kun je altijd spelen, weer of geen weer. Het is een lekker gevoel in je arm en je hand als je de bal goed in het midden van het racket raakt; je merkt dat als de bal met relatief weinig kracht snel wegspringt en het racket mooi gelijkmatig naveert. Als je dan ook nog met kracht en een goeie swing geslagen hebt, dan knalt het zo lekker hard: dat is heel bevredigend op een primitieve manier. Mmmhhh..

13 opmerkingen:

 1. Na de winterdip nu de overwinningsroes! En daarbij, winen van een Duitsers is voor ons Nederlanders al een doel op zioch toch? Van harte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Had ik al vermeld dat T. 11 jaar jonger is? Bij deze, ha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd joh! Ik speel zelf al jaren badminton en dat is vergelijkbaar intensief. Prima om te doen dus als je in het dagelijks leven veel achter de computer hangt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt badminton (dus niet op de camping op het grasveld) moet inderdaad ook intensief zijn. T. heeft het een keer geprobeerd, ik nog niet. Badminton is natuurlijk minder macho dan squash, dat is waarschijnlijk mijn probleem.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha. Je moet er niet aan denken dat je geen weblog had, waar zou je dan zo lekker kunnen juichen?;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. irl heb ik dat ook gedaan, maar ik wilde het hier nog even herhalen voor een groter publiek dan alleen T.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukgewenst vanuit Dronten (Fl.). Heb je je zelf ook op de borst getrommeld? Emigrant

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hè, emigrant is in het land! Nou ja....Dronten.....

  Gefeliciteerd Bob. Ik had een omgekeerde ervaring: verloren met wordfeud (ik win van bijna iedereen) van iemand waar ik per se van wilde winnen. Voel me nu echt een loser.
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wordfeud is toch een soort scrabble als ik het goed heb begrepen? ik wou een origineel scrabblespel als kerstkadootje kopen voor HiD junior, maar hij heeft er al een. Nu krijgt hij iets anders, iets cools.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Emigrant: Ik heb een Uhrschrei gegeven en mijn racket in de lucht gegooid.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, heb je je horloge geroepen? Dat zal je goed hebben gedaan. (hehehe)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb ooit een buurvrouw gehad die een Urschrei-Therapie deed. Dat was een herrie, niet mooi meer!

  BeantwoordenVerwijderen