13 juli 2009

Vakantie

Morgen gaan we, naar het Veluwemeer. Kamperen en surfen, anderhalve week. Geen tijd om te bloggen, alleen om te gijpen.

Tot ziens.

P.S. Wie zich verveelt en perse iets wil lezen, kan hiernaast uit de nieuwe rubriek 'Uit het verleden' logjes recyclen die ikzelf de moeite waard vind.

9 opmerkingen:

 1. Prettige vakantie, Bob. Je hebt in ieder geval mooi weer in het vooruitzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Go with the flow Bob, de weersverwachting is voor onze streken redelijk tot goed. Af en toe een bui en na vrijdag a.s. daling van temperatuur....Viel Spass!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk, naar Nederland ;-)
  Fijne internetloze vakantie gewenst, en gijp ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Twee dagen hadden we mooi weer, de eerste dag zelfs met wind. De tweede dag heb ik mijn vader bezocht in Bergen (NH) en daar een stukje gefietst. Bergen is altijd mooi. "s Avonds waren we op een kunstmarkt. In Bergen wonen veel kunstenaars en die verkopen daar hun spullen.

  Toen we over de dam reden van Lelystad naar Enkhuizen viel me op dat daar duizenden (niet overdreven) zwanen en een soort zwarte eenden zitten langs de dijk. Ik heb me laten vertellen dat men daar broedplaatsen heeft ingericht. Zoveel zwanen heb ik mijn leven niet bij elkaar gezien. Het schijnen er zelfs af en toe teveel te zijn. Dan mogen ze worden afgeschoten (aan de Afsluitdijk dan).

  Kan iemand mij overigens uitleggen waarom 's middags het water aan de ene kant van de dijk groen is en aan de andere kant blauw, en 's avonds niet meer? Zal wel iets met de windrichting en algen te maken hebben?

  Gisteravond nog gezellig met een paar andere kampeerders op de klapstoel aan het strand gezeten met rose en ijs (eentje was jarig). Ook allemaal mensen met kinderen; heel handig, dan hoef ik mijn zoon niet de hele dag alleen te entertainen.

  Sinds vanmorgen is het regenachtig met wind, maar dat maakt niet uit voor de echte bikkel-surfer; nat word je toch. De wind is precies zoals hij moet zijn: 4 Beaufort. Mijn zoon doet het ook al aardig. Als het meezit leert hij deze vakantie planeren en de strandstart.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zit net te vertellen op mijn eigen blog dat hier gesurfd wordt bij ongeveer windkracht 8 (of 6, 7 maar het lijkt 8).
  Hier is balatonmeer Hongarije.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijne vakantie! Ik lees dat je naar Bergen bent geweest. Bergen is leuk. Mijn moeder komt uit Heiloo. Ken de omgeving erg goed.
  Veel plezier nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nederland is leuk hoor, maar waarom regent het hier iedere dag? Gelukkig komt af en toe de zon door, anders waren de handdoeken helemaal niet meer droog geworden.

  Ik heb deze vakantie een nieuwe interessante ervaring opgedaan: een kind dat 's nachts buikgriep krijgt. Toen hij de eerste keer moest kotsen, kreeg hij de ritssluiting nog open en deponeerde het buiten. De tweede lading kwam echter zo snel, dat die in de tent landde. 's Nachts in de regen de tent dweilen, wat je allemaal niet doet uit liefde...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dapper hoor. Ik had voor het geval het ons zou overkomen een extra tentje bij me maar gelukkig hielden ze alles netjes binnen.

  En ja, dat weer dat is echt vreselijk. Vorig jaar hadden we vier weken dit weer. Ik hoop dat we nu wel een beetje mooi weer krijgen in de schoolvakantie.
  Afgelopen zaterdag was het in het Oosten ook geen pretje trouwens met het weer. We zijn bijna met auto en al van de weg gespoeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als ik de berichten volg uit Tsjechie, Polen en Zuidoost Duitsland heeft het daar echt gespookt de afgelopen twee dagen en zijn er ook doden gevallen. Dan is het hier toch maar plezierig weer toch? Beetje regen, wat onweer en dan weer zon. Hollandser kan niet. Daarom houd ik ook zo van die land...

  BeantwoordenVerwijderen