27 januari 2010

Schaatsen reloaded, video test

Dit is een testje om te zien hoe je met een andere site als youtube video's kunt uploaden, namelijk met www.viddler.com. Het bevalt me wel, want het uploaden gaat sneller, en volgens mij gaat het laden op het moment dat je de video wilt bekijken ook sneller. Dat ligt er misschien aan dat ze nog niet zo populair zijn als youtube, of ze hebben betere techniek. Geen idee, en dat maakt me niet uit, zolang als het maar doet wat ik ervan verlang.

Het filmpje gaat weer over schaatsen, maar is nu met Duits commentaar.

[UPDATE: Ik kan hier heel makkelijk commentaren in het filmpje zetten. Speciaal voor Molrat heb ik er eentje toegevoegd.]

11 opmerkingen:

 1. Perfect antwoord aan de reacties van vorige blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoor ik een Nederlands accent? Nee, geen enkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij hoorde het Duitse accent ook niet, Emigrant.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar dit kan Emigrant wel beoordelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bob, je bent mijn persoonlijke (Duitse) held, maar dat wist je al.
  Was ijn geloel over das deutsje, alsof Amsterdams, Rotterdams of ... zo'n prettig gehoor is. Geh furt Bob, ik vind je blog gewoon leuk. =

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, zie je wel dat het een germanisme is.
  Ik neem aan dat de test nu helemaal positief is uitgevallen voor viddler.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Is het nu zo dat er veel verstandige Duitsers zijn zonder schaatsgekte in de bol of ben jij die Nederlander die het voorbeeld wil geven....het lijkt me verder uitgestorven op dat meertje....linke knoblachsuppe hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Leo, een kleine proeve van de Duitse mentaliteit; alle mensen aan wie ik vertelde dat ik was wezen schaatsen, vroegen aan mij of dat water wel al "freigegeben" was om te schaatsen. Freigegeben, WTF? Ja, anders is namelijk alles eigen risico als er iets gebeurd. Ja, maar daar was ik sowieso al van uitgegaan.

  Linke soep was het niet echt. Het vroor al 3 weken, dat ijs moet minstens 30 cm dik zijn. Er waren over het hele ijs voetstappen te zien, en er waren ook een paar andere mensen op het ijs (de vissers). Er was wel een groot open stuk waar de waterkoeten en de zwanen zwommen, dat is waarschijnlijk de koelwaterafvoer van een fabriekje in de buurt. Daar ben ik natuurlijk uit de buurt gebleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Off-topic: Ik heb het filmpje van de Maple Leaf Rag nu met Viddler erop gezet (hezelfde filmpje, geen nieuwe opname), met twee commentaren erbij. Dat 'loopt' nu ook beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bob
  "Schotsie trappen "noemde we dat vroeger.. of "ijsie kraken"....maar jij schaatste gewoon toch?

  Maar dat volgend filmpje achter je piano ,was formidable..Ik dacht op het laats; nu komt het.. Bob gaat staan.. buigt naar zijn publiek...en met een een blijde lach neemt hij ons applaus in onvanst.. maar nee hoor. Bobbie loopt gewoon weg..grrrrr ;))
  Bij de volgende opname toch eens op letten.. want het klinkt prachtig, echt waar. Lekker vlot.

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Thamara:
  * maakt diepe buiging, und freut sich dass es dir gefällt *

  Schotsie trappen hebben we vroeger ook gedaan, maar dat was dit niet hoor. Het is stevig dik ijs, ik was alleen de enig die erop schaatste.

  BeantwoordenVerwijderen