29 januari 2010

Eentje nog: de dappere kat

Een filmpje nog dat ik ergens anders opgediept heb, en dan ga ik zelf weer creatief worden, beloofd. Sommige filmpjes zijn zo goed, daar kan ik dan niet tegenop:Wat gebeurt er precies: de beer wil een plastic zak van de veranda stelen. Waarschijnlijk een vuilniszak waar nog iets eetbaars in zit. Opeens komt de kat aangevlogen. De beer laat van de schrik de zak vallen en loopt een eindje weg. Nu moet hij terug om de zak te halen, maar de kat staat in de weg en bedreigt hem. De kat houdt stand met ware doodsverachting, en valt de beer zelfs even aan. De beer is onzeker. Zo'n klein raar beest met scherpe klauwen, dat kan toch wel zeer doen. Hij twijfelt, en met een kleine omweg lukt het hem dan toch om de vuiniszak buit te maken. Snel maakt hij zich daarna uit de voeten.

Wat er nog mooi is aan het filmpje is het schaterlachen op de achtergrond van de moeder en het kind die het gebeuren gefilmd hebben. Blijkbaar is zo'n beer niets om bang voor te zijn als je er tussenin woont.

Moraal: als je last hebt van beren (dat is niet zo'n gek idee als het klinkt, de wolven zijn namelijk al in aantocht naar Nederland, en bij ons in Duitsland zijn ze al langer), neem dan geen waakhond, maar een kat.

7 opmerkingen:

 1. Heel leuk. Ik heb al drie keer gekeken.
  Heb jij een idee waar het gemaakt is?
  Zijn er in de buurt van Ehrfurt al wolven?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb geen idee waar het gemaakt is, ik kan niet eens verstaan wat voor taal het is.

  Even nagekeken...

  Het schijnt in Franstalig Canada te zijn. Op youtube staat nog een iets langere versie, daar wordt in het begin een paar woorden Frans gesproken.

  In Thüringen schijnen nog geen wild levende wolven voor te komen, maar wel in de aangrenzende bondsstaten Sachsen (in het oosten) en Hessen (in het westen).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja hoor, dat is québec, no doubt about it. ze praten raar frans daar, en ze hebben beren, en het huis ziet er amerikaans uit (huh, niet aan de canadesen zeggen, dat zullen ze niet leuk vinden).
  we hadden beren in frankrijk niet zo heel erg lang geleden, maar ze zijn nu geloof ik toch allemaal dood. we hebben nu ook een paar wolven hier en daar, al is het niet veel, en zullen ze moeten zien te overleven met die jagerskultur daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier worden de wolven ook af en toe geschoten door jagers, maar dat is streng verboden. Ze krijgen er hoge geldboetes voor. De jagers zien ze als concurrenten...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. katten hé, ik wist het!
  superbeesten zijn het, berenbestendig zelfs!

  en je kunt ze nog eindeloos knuffelen ook...kreun...


  het is trouwens wel een minibeertje;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Katten zijn goed. Als het geen pure vleeseters en dodelijke roofdieren waren, dan waren ze perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ze niet dodelijk konden zijn waren ze saai,
  dan moet je bambi nemen...die doet nog geen vlieg kwaad...gaap;-)

  BeantwoordenVerwijderen