25 oktober 2012

Waarom ik effe niet meer schrijf

Ten eerste is het zo dat ik in mijn echte leven te veel te doen heb. Tel daarbij op dat ik sinds ongeveer twee maanden serieuze pogingen doe om genoeg te slapen. En ten derde is het zo dat wanneer ik blogs lees van mensen die ik vroeger goed vond, dat ik nu vaak denk "Als ik het zelf geschreven had, dan zou ik het niet publiceren." Ik ben zeer kritisch geworden op teksten in het algemeen, het valt me op dat er zoveel overbodigs wordt geschreven dat iemand anders al een keer in een andere vorm heeft geuit, ik heb überhaupt geen motivatie meer om nog een mening over dit of dat te geven.

Eigenlijk wilde ik graag, nog voor de Amerikaanse verkiezingen, een vervolg schrijven op mijn blog van 4 jaar geleden "De beloftes van Obama", waarin ik naga hoeveel van zijn beloftes hij heeft ingelost. Het kost minstens een hele werkdag om dat serieus te doen, en je raadt het al: ik heb er geen tijd voor. Ik vind het overigens opvallend dat niemand anders dit doet. Hoewel, dat klopt helemaal niet. Natuurlijk vind je bij Google een website waar iemand dit al gedaan heeft. Bij deze dan:


Wil je misschien een mop horen?

Komt een man bij de uroloog. Ze begroeten elkaar, de dokter kijkt even in het dossier van de man en zegt dan: "Meneer, kan ik even open en eerlijk met u praten?" De man schrikt op, houdt een seconde in en antwoordt: "Ja ja natuurlijk. Wat is er aan de hand?" Zegt de dokter: "U moet ophouden met masturberen". "Oh", zegt de man, "waarom, is dat erg?" De dokter: "Nee hoor, maar anders kan ik u niet onderzoeken."

4 opmerkingen:

 1. En natuurlijk omdat er niemand meer reageert.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop in elk geval dat het slapen beter gaat. :-)

  Zelf heb ik weinig met paragliding. Je blog over fietsen in Erfurt begreep ik niet zo. En in zo'n geval reageer ik daar niet op. Verder moet je vooral bloggen omdat je het zelf leuk vind en zo je ei kwijt kan. En als dat even niet zo is dan is dat even niet zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lukt redelijk met slapen: gemiddeld 7 tot 7,5 uur per nacht. 8 uur slaap bevalt me het beste, maar dat red ik niet. Bij het fietsblog doe ik een uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bloggen is alleen leuk als je het in een groepje doet? Dat betekent dat je ook bij de anderen moet reageren, zeer tijdrovend en weinig bevredigend op den duur vind ik persoonlijk.

  BeantwoordenVerwijderen