23 mei 2011

Clever?

Bij mij op het werk is de internetverbinding regelmatig zo langzaam door het toegenomen dataverkeer, dat het niet leuk meer is om te surfen of te loggen.

Als dit opzet is, dan is het een redelijk clevere manier om buitensporig internetverkeer tegen te gaan.Ze hoeven niemand zijn surfgedrag te bespioneren. Dat is namelijk officieel verboden omdat dat een inbreuk is op de persoonlijke rechten. Ze hoeven niets uit te leggen. En er komt niemand klagen.

Ik wacht in stilte op betere tijden.

9 opmerkingen:

 1. Ligt het niet aan een surfer met een wat te lage capaciteit??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarbij die surfer uiteraard wel een server bedoeld is...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet het niet, want ik vraag niet na.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmm, misschien is een tablet-pc met een UMTS-abonnement een idee?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar dan kun je het nog zien. Het moet stiekem gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In Egypte, Iran en andere landen met censuur heeft men methoden om deze te ontgaan, maar daarvoor zijn bijzondere apparaten en verbindingen met exclusieve satellieten vereist, voor zover ik begreep. Wordt erg duur

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je via je eigen UMTS-abonnement surft duik je niet in de serverlogfiles van je bedrijf op.

  Of bedoel je met "zien" dat de bazen steeds in de gaten houden waar je op je werkplek mee bezig bent? Dat lijkt me nou echt griezelig ...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik werk in een "kantoorzaal" (Großraumbüro) met nog 25 collega's, een van de ergste uitvindingen van de 20e eeuw. Men beweert dat in zulke zalen efficienter gewerkt wordt. Het leidt ontzettend af doordat er continu ergens mensen zitten te kleppen. En iedereen kan alles zien wat je doet.

  BeantwoordenVerwijderen