27 mei 2011

Eine Analogie

Vandaag in het Duits, vanwege de conversatie.


Vorab

Ich habe seit einem halbem Jahr ein neues Auto mit einer Flüssiggas-Anlage. Es ist ein schicker kleiner Flitzer und es fährt sich wunderbar. Nur leider zeigt es immer wieder mit lautem Piepsen irgendwelche Fehlermeldungen an, die entweder Fehlalarme sind oder unwichtig. So funktioniert die Füllstandsanzeige vom Benzin nicht mehr richtig seit der Einbau der Gasanlage. Die Folge ist, das oft eine Warnung "Kraftstoffstand niedrig" angezeigt wird, obwohl noch genug Benzin vorhanden ist. Dann gibt es eine Meldung "Abgassystem defekt" obwohl das "Abgassystem" wunderbar funktioniert. Wenigstens konnten zwei verschieden Werkstätten nicht finden wodurch die Meldung ausgelöst wird, und in verschiedenen Internetforen ist zu lesen das bei dieser Automarke solche Fehler ständig angezeigt werden. Und dann gibt das Auto ein mehrtöniges Piepsen von sich wenn man nicht angeschnallt ist. Dieses Piepsen wird immer lauter und penetranter wenn man die Anforderung des Autos keine Folge leistet.


Heute früh in der Fahrgemeinschaft

Beim losfahren werden alle drei Meldungen ausgelöst.
Kollegin: Dein Auto meckert ja ständig. (Warum schnallen Frauen sich nie sofort an?)
HiD: Ja, es ist wie meine Frau.
Kollegin (lacht): Bob, das hast du aber jetzt nicht gesagt!

Kurze Pause, die Fehlermeldungen erlöschen, das Piepsen hört auf.

HiD: Man muß das Auto ja auch genauso behandeln wie die Ehefrau. Einfach nicht hinhören und ignorieren, dann hört es irgendwann von alleine auf.

21 opmerkingen:

 1. Durf je wel, als Mevrouw HiD er niet bij is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een man leest de krant en zegt tegen de vrouw : 'Wist je dat vrouwen 30.000 woorden per dag gebruiken en mannen slechts 15.000?'

  Zijn vrouw antwoordt : 'Dat is gemakkelijk te verklaren. We moeten altijd alles twee keer zeggen, vooraleer jullie iets begrijpen!!'

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Emigrant: Mevrouw HiD leest hier gelukkig niet (niet omdat het geheim is).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 1) Het is een Franse auto, en die willen nog wel eens een lampje of signaaltje afgeven. Ook als je het niet wilt. 2) LPG inbouwen zorgt voor communicatie tussen het computersysteem van auto en brandstofsysteem, en dat wil nog wel eens mis gaan. Idd. lijkt dat op de communicatie tussen man en vrouw, een van de twee wil dominant zijn. 3) In mijn knorreporrend werkpaard pingelt en toetert ook zo het een en ander als de riemen niet omgaan of het licht vergeten wordt uit te doen. Hoort bij de moderne auto. 4) IK heb gelukkig een nieuw navi-systeem, de vorige was net vrouwlief. 'Je rijdt te snel' was toen nog in stereo te horen. Nu slechts in beeld en vrouwlief kijkt niet op dat schermpje...dat scheelt veel gedoe onderweg..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Leo: Als het licht nog aan is vind ik het prima dat het piept. In het verleden stond ik nog wel eens met een lege accu omdat ik het licht had aangelaten.

  Als mevrouw HiD en ik samen onderweg zijn, dan bedient zij de Navi. (Het is haar apparaatje). In de standaardinstelling roept het luid "Achtung" als je te hard rijdt. Op zich niet verkeerd, alleen weet klopt het niet altijd -> een reden om dat uit te zetten.

  Hij reageert ook op snelheidscontroles. Officieel mag dat niet, en daarom roept het dan "Gefahrenstelle!". Zeer praktisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Bob - De nieuwe navi geeft een pingpong geluid als er een controle op komst is....wel zo handig en rustig...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt humor als ik hier hardop probeer te spellen wat er staat ;)

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Tham - Duits woordenboek er bij en na het lezen en vertalen spreek je ook Duits hoor..PolderDuits, maar wat geeft het, deed Rudy Carell ook...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook lachen, de automatische vertaling van Google:

  Prejudiciële

  Ik ben al een half jaar, een nieuwe auto met een LPG-installatie. Het is een stijlvolle kleine auto en hij rijdt prachtig. Helaas, het toont weer met luid piepend eventuele foutmeldingen die ofwel onjuist of onbelangrijk. Hoe de niveau-indicator van de benzine niet goed werkt sinds de installatie van de gasfabriek. Het resultaat is vaak een waarschuwing "brandstofniveau laag", hoewel er nog genoeg gas. Dan is er een bericht 'defecte uitlaat ", hoewel het" uitlaatsysteem "werkt geweldig. Ten minste twee zijn geen verschillende workshops, zodat de boodschap wordt geactiveerd, en in diverse internetfora is om het display voortdurend lezen over dit automerk dergelijke fouten. En dan geeft de auto een polyfonie van piepen als je het niet dragen van de veiligheidsgordel is. Dit piepen wordt steeds luider en meer doordringend als men maakt het verzoek van de auto heeft geen gevolgen.


  Vanmorgen in de carpool

  Wanneer u wegrijden alle drie de berichten worden geactiveerd.
  Collega: Uw auto klaagt voortdurend ja. (Waarom hebben vrouwen nooit onmiddellijk sluiting?)
  HID: Ja, het is net als mijn vrouw.
  Collega (lacht): Bob, je hebt gezegd, maar niet nu!

  Korte pauze, de foutmeldingen uit te gaan, het piepen stopt.

  HID: Je hebt de auto zo te behandelen, net als de vrouw. Gewoon niet luisteren te negeren, en dan stopt uiteindelijk op zijn eigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het gewone Nederlands gaat ook steeds meer lijken op zulk Google Nederlands en zal er op den duur misschien mee samenvallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Overigens, waarom staat Thams blog bij de dode blogs? Het leeft volop hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Emigrant: Ik raak een beetje achterop met bijwerken. Het wordt gecorrigeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ Emigrant.. haha.. je opmerking brengt leven in de brouwerij.

  @ Bob..nee joh laat maar.. voor je het weet lig mijn blog weer plat.
  Ik geef er niets om als mijn naam er niet staat hoor. Hou maar zo!

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Piepieppiepiep... ik weet nooit waar welk piepje nou vandaan komt in de auto.. En als ik zelf piep is er geen man die er naar luisterd. En of ik zo behandeld zou willen worden door manlief als hij nu met zijn auto omgaat... haha.. lijkt me lekker ja.. ;)
  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Tham - Wij mannen hebben een bijzondere relatie met onze voertuigen. Zij zijn het verlengstuk van ons geslacht, ons bestaan, ons imago. Wij praten ook in termen als: 'Ík heb een lekke band' of 'ik merk dat ik rechtsachter ergens rammel'. Kortom de liefde voor het vervoermiddel is hecht en diep. Soms zelfs dieper dan voor een vrouw. Het waarom ligt voor de hand. Auto's spreken nooit tegen, omhullen ons als een harnas en doen precies wat wij willen. Probeer dat maar eens als man van ene vrouw gedaan te krijgen...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @ Leo.. wat zou het saai worden als vrouwen alles zouden doen wat een man wil.. Een beetje spanning moet er juist bij zitten voor een man.. daarom scheuren ze soms zo in hun autos en voelen zich helemaal de bink in hun blikken trommels. En over liefde gesproken.. mantham houd van dat ding om dat hij zich er veilig in voelt.. en ik hou van de mijne omdat zij me overal brengt waar ik wezen wil... Ik moet wel zeggen dat die van hem veiliger is er rijdt.. maar de mijne is leuker, spannender en sprankelender dan die bak van hem.
  Nee Leo..ik geloof niet in wat je zegt dat een man een bijzonder relatie heeft met een auto.. waar zou hij zijn ding in moeten stoppen?? *grinnik* maar je zal het laatste woord wel weer moeten hebben.. dus ga je gang. mij maak je niet bang ;))

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Tham -Jou bang willen maken is geen behoefte hoor, wel de andere ridders in hun blikken paard en wagens, voor een man is het verkeer toch een steekspel, waarbij soms wordt gewonnen en op andere momenten verloren.....

  BeantwoordenVerwijderen
 18. "Wir lieben unsere Autos mehr als unsere Frauen, denn Deutsche Autos können wir vertrauen."
  Die Prinzen

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Bob, Ik wist het wel..grrrrrrrrr*bigsmile*

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen