22 april 2010

Kurt Westergaard stopt ermee

De beroemde tekenaar van de Deense Mohammed-karikaturen stopt ermee, nadat hij onlangs in het bijzijn van zijn kleinkind met de dood werd bedreigd.

Het beste kommentaar daarop kwam ik tegen in een Duits  nieuwsforum:

"Wie unlogisch ist es denn bitte, sich gegen den Vorwurf, dass die eigene Religion Hass und Gewalt fördert, mit Hass und Gewalt zu wehren?! Der bessere Weg, sich gegen diese Karikatur zu wehren wäre der gewesen, sie einfach zu ignorieren und somit zu zeigen, dass sie unberechtigt ist."

Vertaling:

"Onlogischer kun je het niet doen, dan door met haat en geweld te reageren op het verwijt dat je eigen religie haat en geweld propageert. Een betere manier om op deze karikaturen te reageren was geweest, om ze gewoon te negeren en daarmee aan te tonen dat ze niet van toepassing zijn."

Olie op het vuur van Geert. Je kun het hem nog geen eens kwalijk nemen. Maar het blijven uitwassen. Hardnekkige uitwassen, dat wel.

12 opmerkingen:

 1. Terwijl het zo makkelijk was om de kwaiíge reacties om te buigen tot lachsalvo's:Censuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wou het bericht al bijna weer weghalen, omdat ik het toch een beetje zwak vond. Herkauwen van een nieuwsbericht, een kommentaar van iemand anders, en nog een piepklein eigen kommentaar. Maar nu is er al een reaktie. Nou goed dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, ik wist het nog niet dus voor mij was het toch origineel.
  Als ik Westergaard was dan zou ik het ook niet meer leuk vinden na die toestand met zijn kleinkind erbij.
  Ik hoop wel dat er mensen blijven die doorgaan met het maken van grappen en cartoons over de Islam, net zolang tot het niet meer hoeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niemand durft hierop te reageren, Bob. Voor je het weet zeg je iets onbevalligs (bestaat dat woord?).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Logik war nie die stärkste Seite irgendeiner Religion.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zou er gebeuren als ik nu iets 'onwelgevalligs' zeg over de Groene Leguaan?
  Even denken.......

  GroeneLeguaanverdomme, ik weet niets.
  Lang geleden heb ik een keer Leguanenvlees gegeten. Is niet eens vies.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @OZ: Zou je denken?

  Om een moorddreiging te krijgen heb je een bepaalde graad van bekendheid nodig. Ik bijvoorbeeld kan rustig zeggen dat Mohammed een doorgedraaide hippie was die op zijn berg high raakte van het roken van lekkere plantjes en te weinig eten, en die de daardoor veroorzaakte waanvoorstellingen goed wist te verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Marjan, het zijn meestal de volgelingen die beledigingen van hun godheid niet tolereren. De godheid zelf laat zelden iets van zich horen.

  Ik heb wel eens struisvogelvlees gegeten. Niet veel smaak. Het lekkerste is runderbiefstuk die rood is van binnen. Of een gehaktbal met gesnipperde uitjes meegebakken. Ik hou echt van de smaak van vlees. Maar ik kan er wel zonder denk ik. Af en toe een stukje van een glückliches Tier. Een keer in de twee weken, als mijn zoon op bezoek is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Overigens is hij 75 jaar, Kurt Westergaard. Een leeftijd waarop de meeste mensen allang met pensioen zijn. Het zij hem dus vergeven. Hij is moediger dan een heleboel mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Volgens mij zijn de mensen een beetje moe van dit onderwerp.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vandaag werd bekend dat de bekende (zeer cynische) tekenaars van de filmserie Soyuth park in Amerika zijn bedreigd door fantatiek mafkezen uit het kamp van doorgebakken woestijnbewoners. Zij hadden het ook aangedurft om Mohammed als beer af te beelden. En dus moesten ze vrezen voor hun leven. Onder dwang van deze doodsdreiging ('Het zal jullie vergaan als Theo van Gogh in Nederland'..) is de aflevering met daarin de grap over Mohammed aangepast en elke verwijzing naar die haatprofeet verwijderd. Teken aan de wand. Een adder wordt gekoesterd aan ons aller borsten. Vooral als we het links tolerante blijven ondersteunen zal er nooit een rem komen op dood en verderf zaaiende malloten die we nog in onze ontwikkelde landen toelaten ook. Geloof is het vergif in de samenleving...

  BeantwoordenVerwijderen