8 november 2009

Mooie dag

Vandaag is een mooie dag. De door Obama gepropageerde hervorming van het gezondheidsstelsel in de USA heeft de eerste belangrijke horde genomen. Het voorstel is door het huis van afgevaardigden goedgekeurd.

Gordon Brown heeft voorgesteld een soort Tobin-Tax in te voeren. Angela Merkel heeft ook al eens geopperd dat dat een goed idee is. Een Tobin-Tax is een internationale belasting op financiele transacties. Brown stelt ook voor het geld als verzekering te gebruiken voor toekomstige financiele crises.

Het is mooi weer.

Gisteren had ik een reunie van mijn lagere school, en die heb ik goed doorstaan.
Ik wens iedereen net zo'n mooie zondag als ik.

9 opmerkingen:

 1. Helemaal mee eens, inderdaad een mooie dag, om die twee redenen! Alleen het weer wil hier in Marburg niet zo meewerken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook hier een mooie dag!
  Moet alleen een heel moeilijke brief schrijven, waarbij mijn gebruikelijke slordigheid en gemakzucht een lastige horde vormen,
  maar ja, niets vergeleken natuurlijk met de horde die obama heeft moeten nemen

  hoewel...eigenlijk mag je dat niet vergelijken, mijn hordes zijn net zo belangrijk als die van een president lekker pûh!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reunie van de basisschool? Sjonge! Wist je nog namen en gezichten? Ik herkende zelfs van mijn middelbare school na 25 jaar een aantal klasgenoten niet meer en toen ze hun naam zeiden ging er nog steeds geen lampje branden bij mij.

  Die Tobin Tax daar heb ik geen mening over, het andere is zeker goed nieuws.
  Hier is het prachtig mooi herfstweer. Ik ben gezellig met 5 pubers op pad geweest naar een internationale reptielen (en knaagdieren en insecten etc...) show in Nijmegen. Ruim een half uur in de file gestaan. Grrr.

  Ik heb bijna haarloze muizen gekocht maar kon me nog net inhouden. Ook de babylandschildpadjes, vogelspinnen en bidsprinkhanen heb ik kunnen weerstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb twee van de 20 gezichten herkend. Toen ze me hun namen noemden en aanwezen wie ze waren op de oude klassefoto, ging het beter.

  Aan het einde van de middag ging per ongeluk het brand-alarm af. Een leraar en een lerares renden 20 minuten lang in paniek heen en weer en hadden al de brandweer en het beveiligingsbedrijf gebeld. Ze kregen het alarm niet uit. Raad eens wie er te hulp moest komen? Inderdaad, ondergetekende. Weer een kleines Erfolgserlebnis!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier viel het gisteren met die mooie dag wel mee. De hele dag koude mist gehad. Het werd niet warmer dan 6 graden. Vandaag lijkt het hier beter te gaan, het is in elk geval al warmer en ik zie wat zonnestralen.

  Het ziektekostenplan van Obama gaat naar mijn gevoel in de Senaat sneuvelen. De 'meerderheid' in het huis van afgevaardigden was nl wel heel erg klein. Hij had waarschijnlijk zijn plan meer moeten verwateren om een grotere steun te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. IK onderschrijf het beeld dat Marjan schetst t.a.v. schoolreunies. Ik zou absoluut niemand meer kennen, kan met moeite een paar namen geven van leerkrachten, maar leerlingen? Op Schoolbank.nl sta ik al jaren ingeschreven. Maar het heeft me nog nooit iets zinnigs opgeleverd. Een enkele klasgenoot van toen herkende mij en schreef heel enthousiaste mails. Maar ik wist absoluut niet wi hij was....dat spoor liep dus al snel dood. Ik hoop voor Obama dat zulks voor hem niet zal geleden..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bob, twee maar liefst. Ik ben trots op je!
  Dat met dat brandalarm zou ik waarschijnlijk ook voor elkaar gekregen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het was zeker een mooie dag. Mijn ventje werd alweer 1 jaar oud.
  Het gaat gewoon te snel.

  BeantwoordenVerwijderen