6 november 2013

Uitstraling

U kunt het geloven of niet, maar sinds de veranderingen*) in mijn werk kijken de mensen mij anders aan op straat. En ik weet ook waaraan het ligt. Ik ben op dit moment iemand die zelf zijn leven stuurt, in tegenstelling tot de overgrote meerderheid der loonslaven. En dat kun je zien aan de buitenkant. Het is een vreemd gevoel, een soort vrijheid met een riskante verantwoording. Alsof ik nu eindelijk de lijn heb losgelaten waaraan big brother mij steeds heeft geleid, en ik nu voorzichtig mijn eerste wankele pasjes zet. Ze gaan nog niet erg ver, die pasjes, maar het zijn wel mijn eigen pasjes; ik bepaal hoe groot ze zijn en in welke richting ze gaan.

*) Sinds 2 maanden werk ik nog maar 40% parttime bij mijn oude baas en daarnaast ben ik bezig een loopbaan als pianoleraar op te bouwen.

8 opmerkingen:

 1. Ken dit gevoel al sinds de eeuwwisseling. Pas wel op dat je niet te parmantig overkomt. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, vooral tegenover de collega's mag ik niet al te uitbundig zijn. Ze zijn nu al zo jaloers..

   Verwijderen
 2. Ook ik ken dat gevoel. Je went er snel aan en de kans is groot dat je het dan nooit meer anders wilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Komt het goed met die lerarencarriere denk je??? Ik wens het je toe hoor.....daar niet van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk van wel. Af en toe heb ik enthousiaste reakties. Het moeilijkste vind ik kleine kinderen die nog helemaal beginnen. Daarom zit ik er afe en toe bij als mijn eigen leraar lesgeeft, om de kunst af te kijken.
   Afgelopen maandag had ik een "hoogbegaafde" jongen van 11 jaar, en met hem ging het erg goed. Ik vond het zelf leuk, omdat hij alles zo snel begrijpt, en zijn moeder liet weten (het was zijn eerste les bij mij) dat hij enthousiast (begeistert) was en absoluut (unbedingt) door wil gaan met de les.

   Verwijderen
 4. Ik zoek nog een pianoleraar voor mijn dochter. Wat ontzettend jammer dat je niet in Eindhoven woont. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, online lesgeven doen we nog niet. Jammer, jammer.

   Verwijderen