27 oktober 2010

Even geen zin

om te bloggen, meld ik voor het geval dat u vreselijk wanhopig op een nieuw stukje van de Hollander in Duitsland zat te wachten.

Zoals je weet ben ik de laatste paar dagen bezig geweest met mijn computer. Ik zou een log kunnen schrijven over hoe dat precies gegaan is en wat er allemaal mis ging, maar wie zit daar nou op te wachten? Op het werk is het deze week druk, ik test een nieuwe machine. Eergisteravond zat ik tot half drie aan de computer, daarna ben ik om half zes weer op gestaan. Gisteravond heb ik de slaap ingehaald, waardoor ik niet naar dansles kon. Ik moet weer eens naar sport, ik moet weer eens piano oefenen, ik moet weer eens loggen, maar ik heb GEEN TIJD. Ik heb geen tijd. Ik heb geen tijd. Ik moet ook nog eens slapen. Mevrouw HiD is verkouden en heeft een slecht humeur (mede doordat ik al een week lang beloofd heb om kolen te kopen en het nog niet gedaan heb.)

Vanavond beperk ik mij tot dit halfslachtige log en piano oefenen. De sport moet wachten.

Margreet, jammer dat je stopt. Ook al was ik het vaak niet met je eens, maar dat maakt niet uit. Dat krijg je ervan als je teveel rommelt, ha ha. Maar dat terzijde.

Coler stopt ook, maar die was op de een of andere manier al van me afgedreven. Er was altijd een bepaalde afstand tussen ons die we nooit echt overbrugd hebben. Soit.

Ik wens u allemaal veel spanning en ontspanning en tijd om uit te rusten.

Groeten uit de Zone.

30 opmerkingen:

 1. En hoelang gaat deze rust duren?

  Rob A.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms ben je idd wel eens met andere zaken bezig. Dat vraag het irl om aandacht en is het virtuele wereldje wat minder in trek. Logisch. Ik los het opdoor als ik veel zin heb op voorhand al wat te schrijven en dat dan in de agenda op te slaan. Ik ben er dan terwijl ik er even niet ben. Net echt, bijna virtueel. Dat bepaalde lieden stoppen met bloggen is geen nieuws vind ik. Het overkomt me nu al zo veel in de periode dat ik zelf blog dat het geen opzien meer baart. Ook al mis je de een wat meer dan de ander. Al was het maar om inhoud en menselijk gevoel dat aan bepaalde teksten ten grondslag ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Leo: Op voorhand schrijven zou ik kunnen doen, maar dan lijkt het net werk ;-) Loggen moet voor mij "spontaan" blijven.
  Dat deze twee mensen stoppen met loggen vind ik wel iets bijzonders. Ik weet niet WAT, maar ik weet DAT er veel achter de schermen gaande is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Marjan: Nee. Ga ik vandaag doen in de middagpauze!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kolen? Bedoel je steenkolen? of witte kolen voor de wintervitamines?

  To log or not to log, nee ik vind het niets bijzonders. Deze week heb ik twee keer niet gelogd, hoewel ik wel wat te zeggen had. Ik heb namelijk het contact met een oude vriend in London weer aangeknoopt en hem al twee langere mails gestuurd. Die waren anders waarschijnlijk als weblog verschenen, en nu dus niet. So what? Ik behoud me ook het recht voor op een dag definitief uit de ether te verdwijnen. Niet ergens om; just like that. Einfach so.

  Wat ik bij Cohler zeer interessant vond was de worsteling met de "vlottende identiteit", als onderwerp in enkele blogs, maar naar mijn indruk ook in zijn werkelijkheid. Daar hebben/krijgen we allemaal wel mee te maken denk ik. En wie weet, als iemand ziin blogpakje uittrekt verschijnt hij elders misschien op nieuw: als Dronken Eskimo, Angsthaasje, Dulle Griet, Integraat of Stripper.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Steenkolen, of liever gezegd, kolenbriquets. Voor onze Kachelofen.

  Eerlijk gezegd vind ik het onbeleefd om zo maar uit de lucht te verdwijnen. Het zijn tenslotte echte mensen waarmee je kontakt hebt. Een kleine afkondiging hoort er dan bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou me zeker afmelden, maar dat heeft Cohler toch ook gedaan?
  Echte mensen zijn we voor medebloggers geworden sinds we elkaar eens live ontmoet hebben. Als het honderd procent virtueel was gebleven had ik niet het gevoel van echte mensen gehad. Hoewel ieder in zijn eigen huis natuurlijk een echt mens zit te wezen.

  Kolen! Duitsland verbaast me telkens weer. Maar toch geen bruinkolen meer, in de SBZ.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Bob - Kolen? Ik dacht nog even dat ik het verkeerd begrepen had. Stoken jullie daar nog op? Dat lijkt veel op de oude DDR. Waar bruinkolen idd de verwarming verzorgde en het grijd werd gebruikt om besneeuwde straten te bestrooien tegen de gladheid. Goh...nooit gedacht dat ik dit nog eens zou lezen anno 2010. Wat het bloggen en stoppen daarvan betreft; het is geen aangenomen werk natuurlijk. En er zijn veel bloggers die plotsklaps de inspiratie missen of de tijd om verder te gaan. Soms raken mensen de fut kwijt door conflikten, discussies, roddel, achterklap. Het kan allemaal. Er kunnen dingen gebeuren die niet zo fijn zijn. Gezondheidsklachten bijv. En dan neem je even afscheid. Maar ik heb wel ervaren dat er ook een aantal zijn die na enige afwezigheid gewon weer opnieuw starten. Ieders goed recht, ook al sta ik dan in sommige gevallen niet te juichen natuurlijk....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Weer te snel getikt....grijd is gruis....en kolen meervoud dus +n op sommige plekken...sorry!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. bob, kom toch gezellig meetwitteren!

  enne... erg bedankt voor je reddingsaktie op at5. Ik weet dat onze molrat daar van gruwt (van vrouwen die gered moeten worden), maar ik was ontzettend blij met je bijval! Ik werd de pan in gehakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. twitteren kost amper tijd, je doet het tussendoor. het gevaar is dat je niet meer blogt/reageert. alle reacties kun je in twitter kwijt. ik merk zeker een afname van reacties sinds de rage van twitter zo groot is geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bloggen is geen verplichting en bloglezen net zo min. Ik heb me voorgenomen om maar een paar keer per week te bloggen en zit dus meestal flink boven m'n quotum. Maar dagelijks bloggen, daar begin ik echt niet aan.

  Het probleem zit niet zozeer in het schrijven van iets, maar juist in de reacties. Als er veel komen, dan vraagt dat ook om veel lezen en nadenken wat die ander bedoelt. En dan voel ik me ook nog eens 'verplicht' om er op terug te reageren als het een zinnige opmerking betreft.

  Bij mij is het ook net wat er voor m'n voeten komt en vooral niet het naloggen van 'De Wereld Draait Door'-onderwerpen. Ik maak geen logjes op voorhand voor als ik geen zin heb. Als zo'n periode te lang duurt, dan draai ik een zogenaamd flutlogje in elkaar. Lastigere logs doe ik als ik meer tijd heb.

  Het nadeel van teveel loggen is dat de logjes aan waarde inboeten, omdat ze eerder van het voorblad verdwijnen. Best zonde.

  Dus doe rustig aan en vooral waar je zin in hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. "Twitteren kost amper tijd". Werkelijk? Maar je moet er toch voor achter de PC? Of doe je dat op de telefoon? Ik heb ooit ook een twitter-account aangemaakt, maar het trekt me niet. Ik wil niet 1 regel lezen dat iemand net naar de film is geweest of wat hij voor zijn ontbijt heeft gegeten. Misschien grijpt het virus me ooit nog eens, maar nu niet.

  Weet je wat gek is? Ik vind "misschien" opeens zo'n raar woord. Ik moest in het woordenboek opzoeken of ik het wel goed geschreven heb. Het ziet er helemaal niet Nederlands uit.

  Misschien, misschien, misschien, misschien, misschien, misschien.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. In onze kachelofen stoken we voornamelijk houtbriquets, maar ook een deel kolenbriquets. Het hout brandt sneller zodat het sneller warm wordt, de kolen branden langer zodat het langer warm blijft. De kachelofen houdt zelf de warmte ook nog meerdere uren vast.

  Dit is onze kachelofen (even naar beneden scrollen).

  En dit is de reden dat we ermee stoken (kost minder dan de helft van stoken met de c.v.).

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tweet: Vandaag weer sport gedaan. Daarvoor in de plaats geen piano geoefend.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Eigenlijk heten ze Kohlebriketts. In het Nederlands: bruinkoolbriketten. Die koop je in verpakkingen van 10 kg, het is niet meer zo als vroeger. Zo zien ze er bijvoorbeeld uit. In Duitsland stoken steeds meer mensen met hout of steenkool in dure kachels, omdat de gasprijzen zo de pan uit rijzen. Het zijn grote gelijkvormige geperste blokken van een paar honder gram per stuk. Daar doe je er een paar van in de kachel.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. oja, ik ken ze. ik verbrand ze ook in mijn kachel op mijn schip.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. over twitter (en over stomme tweets over het telkens benoemen van bezigheden): dan volg je die mensen toch niet? als je alleen wampie, molrat en ik volgt, dan krijg je nooit zulke stomme teksten -_- ! je kan zelf kiezen wie je in je timeline binnenlaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. O.K., wat zijn jullie twitternamen, want die vind ik even niet? Ik heet Bob_Erfurt

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat ik vandaag doe of laat schrijf ik wel op Facebook...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Bob, ik ga je zoeken op twitter.
  Wat ik het ergste vind aan twitter is dat ik het gevoel krijg dat het de bedoeling is dat je continu 'leuk' of 'cool' of populair en hip bent en dan ook nog in 140 tekens.
  Ik heb de neiging om elke dag te twitteren: 'ik ben jullie allemaal zo zat en mezelf nog meer', maar dan denk ik: 'waarom zou ik dat twitteren?' en dan twitter ik maar niet.
  Oz is een uitzondering: dit meldt ook op twitter dat ze over 17 minuten een zenuwinzinking gaat krijgen. Dat vind ik de gezelligste tweets, 100 kilometer uit elkaar zitten en toch samen ongelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik heb mijn twitter-adres gezocht maar kon het niet meer vinden. Ik heb het ook maar een keer gebruikt. Lange zinnen zijn toch veel leuker? En haast hoeft ook niemand te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. zie het zo emigrant: het dwingt DE ANDEREN om kort en bondig te zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @Emigrant: Je kan toch gewoon 20 twittertjes na elkaar plaatsen?

  Zelf zal ik dat niet doen. Ik hou niet van dat virtuele gestalk. Mijn account staat na een een half jaar nog netjes op 0 volgers en 0 vervolgden. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik schrijf het liefst met een kroontjespen. En ik geef ook nooit iemand mijn mobiele telefoonnummer, zodat alleen ik zelf zal bellen, bijv. de reddingsdienst als ik in een ravijn gevallen ben.

  BeantwoordenVerwijderen