21 oktober 2010

De PVV is niet racistisch

Zegt ze. De PVV Den Haag bewijst iets anders:

PVV Den Haag wil allochtonenstop bij amateurvoetbal.

Hup Holland, hup!

20 opmerkingen:

 1. What's new? Met dank aan de voorgaande minister van Binnenlandse Zaken, PvdA-er Guusje ter Horst, worden slechts allochtone vrouwen gezien als het summum voor invulling van overheidsbanen. Hoe goed geschoold, gekwalificeerd, opgeleid of ervaren een blanke autochtone man ook was of is, het moest en zou een allochtone man of vrouw zijn. Dat wordt als positieve discriminatie gezien. Maar uiterst vervelend voor al die werkzoekende autochtonen die ook graag aan de slag willen. Daarbij geldt in ons land, maar zal in Duitsland niet veel anders zijn, ook nog eens de situatie dat als je boven de 50 bent je uberhaupt kunt vergeten dat er nog ergens een baan aan je wordt vergeven. Ik hoor of lees daar niemand over. Alsof discriminatie op leeftijd niet even erg is....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha ha, de "islamisering van het Haagse amateur-voetbal" wordt gevreesd! Je moet er maar opkomen. En dan te bedenken dat de strengste moslims tegen voetbal zijn, omdat de profeet er volgens hen ook grote bezwaren tegen had. Het leidt ook maar af van de djihaad, nietwaar. Zeker allemaal vrijzinnigen dan, die Haagse voetbalmoslims. O nee, vrijzinnige moslims bestaan niet volgens Wilders; die doen maar alsof.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dit is echt een onnozele blunder van de PVV. Ik neem aan dat de voetbalclubs bij de gemeente aangeklopt hebben voor (meer/behoud van) subsidie maar alle gemeenten in Nederland moeten drastisch bezuinigen. Bij onze gemeente kwamen voetbalclubs demonstreren in de raadszaal omdat ze hun subsidies kwijt raken.

  Een allochtonenstop is een fout en onzinnig idee. Ze moeten als club gewoon eisen dat mensen ongeacht afkomst hun contributie betalen en/of dat ouders mee helpen en kinderen die zich misdragen worden geschorst.
  Mijn zoon zat op voetbal jaren geleden en mocht na een grote mond tegen de scheidsrechter een hele tijd niet meedoen. Wij werden als ouders geacht mee te rijden naar wedstrijden en met schoonmaken, bardienst etc.. Ik had daar ook geen zin in, was blij toen ze stopten met voetballen.

  Het is al ergens gebeurd dat de autochtonen van een club vertrokken zijn en hun eigen club opgericht hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spelfout in racistisch. Mrjn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Leo: Dat is ook niet in orde. Positieve discriminatie kan ik tijdelijk nog wel goedkeuren, maar het mag niet te lang duren.

  Discriminatie op leeftijd is ook fout, maar dat gebeurt tenminste niet omdat het wettelijk voorgeschreven is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Allen: Ook al is het zo dat onder allochtonen meer wanbetalers zouden zijn of criminelen, dan nog is het discriminatie als je daarom allochtonen in het geheel ergens van uitsluit.

  Zo zou ik ook kunnen argumenteren:

  Onder de Amsterdamse bevolking is de criminialiteit en het drugsgebruik hoger dan de rest van het land. Daarom verbieden we voortaan Amsterdammers om Duitsland binnen te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Marjan: Deze blunder mijnerzijds heb ik meteen verbeterd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bob, ik ken niemand die dit voorstel van de Haagse PVV een goed idee vindt en ik kan me ook niet voorstellen dat onder jouw lezers er iemand is die je nog moet overtuigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee, maar we mogen toch wel eens een rondje lachen?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het idee is alweer van de baan.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/1037103/2010/10/21/PVV-toch-geen-allochtonenstop-voetbalclubs.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het spijt me dat ik me weer eens heb laten verleiden door mijn zendelingsdrang. Ik zal het nooit meer doen. Ik heb de link nog niet gelezen, maar ik gok dat Geert persoonlijk de afdeling Den Haag heeft teruggefloten.

  Ik kom net terug uit de bioscoop van de film The Social Network, de film over Mark Zuckerberg (oprichter van Facebook). Hele goeie film. Een echte aanrader. Niet de beste film aller tijden, zoals Scott Adams beweert, maar zeker een Oscar kandidaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Bob - Discriminatie is altijd verboden in Nederland. Maar men maakt wel onderscheid. Leeftijddisciminatie is toch net een beetje minder verboden dan die op afkomst of geloof. Hoezo geen onderscheid? En ik snap dat ik volgens jou Duitsland nu niet meer in mag? Wat moet ik nu, ik ben radeloos, ben net bezig om tegen de kerst die kant op te gaan....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Margreet stopt/ pauzeert met bloggen. Dat schreeuwt naar een blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bobbie toch..."Grinnik"

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik kan er niet meer om lachen. Ik maak me zorgen en voel me schuldig.
  Het woord schreeuw kwam ook bij mij op.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nou ik wel best wel de uitzondering en zeggen dat ik het wel eeen goed idee vind dat de Haagse PVV met dit idee is gekomen. Het maakt namelijk duidelijk hoe de PVV in elkaar steekt. Haha.

  Dat van die 'Geen Amsterdam naar Duitsland' vind ik ook wel een goed idee wna tdan kan niemand het Amsterdammers kwalijk nemen om te zeggen, 'Geen Duitsers meer in Amsterdam'.

  Rob A.

  AUB geen commentaar op mijn spelling.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Maar Leo weet vast wel een pasje te regelen waarop staat dat hij geen Amsterdams ingezetene is. Dus zijn bezoek aan de Weihnachtsmarkt kan gewoon doorgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jezus wat een spelfouten Rob. Het is dat je het met me eens bent, anders zou ik er wat van zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @Emigrant - Ik heb de gok maar genomen en het hotel alvast geboekt. Hallo Deutschland!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. En nu blijkt dat er verschil zit tussen Zweden en Turkije.
  Het ene land is lief en vriendelijk.
  En het andere land is verdoemd en vijandig ....
  Hoe er in Den Haag gedachten en ideeen veranderen!
  Bezorgde groet uit Amsterdam-ZuidOost

  BeantwoordenVerwijderen