30 september 2010

Twee absolute vegetariers

Aan iedereen die meent dat je vlees moet eten om de nodige kracht te kunnen ontwikkelen, hier twee plaatjes van absolute vegetariers:

1. De gorilla2. De gladiator in het Romeinse rijk (ja, dat waren vegetariers)

9 opmerkingen:

 1. Ha, heel mooi. Ja dat vlees eten nodig is voor gezondheid is onzin, integendeel kun je wel zeggen.
  Ik las daar gisteren een stukje over van Moolenbergh:

  Vitaal voedsel is voedsel dat zo dicht mogelijk bij de originele bron zit. Daarom is het van belang, dat we rauwe delen van de verse plant binnenkrijgen. Je zou kunnen zeggen, dat daar het meeste zonlicht in zit. Tegenwoordig kunnen we dat meten met Kirlian-fotografie. Als je een vers blad onder de lens legt, dan zie je dat het een enorme hoeveelheid licht uitstraalt. Na drie dagen doet het dat niet meer. Bij rauwe melk zie je dat ook. Gepasteuriseerde melk straalt veel minder. Hoe verder je van de bron af komt, hoe zwakker het voedsel wordt. Een dier eten, is tweedehands voeding eten. Als het dier geen planteneter, maar een vleeseter is, is het voedsel al derdehands. Een varken is bijvoorbeeld een roofdier. Mensen die veel varkensvlees eten, zitten aan het eind van de voedselketen. In die voeding zit niet alleen geen kracht, maar bovendien een hele hoop gifstoffen die wij in ons lichaam opslaan.

  Oh en bij de Tour de France was dit jaar ook een vegetarier, daar werd ook heel raar tegen aan gekeken. Vastgeroeste ideeën?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kirlian-fotografie zegt me niets, maar het is wel zo dat er 3-10 kg plantaardige voedsel nodig is om 1 kg vlees te kweken.

  http://www.physorg.com/ ziet er vrij onpartijdig uit. Zij noemen een paar feiten over vlees:

  Facts about meat

  - to produce 1 kg of animal protein, 3 to 10 kg of plant protein is required, depending on the particular animal species and circumstances;
  - 1 kg of beef requires 15 m3 water, one kg of lamb requires 10 m3 , while for one kg of grain 0.4 to 3 m3 is sufficient;
  - 75 percent of available fresh water, 35 percent of available land and 20 percent of all energy resources are currently used for food production;
  - between 1950 and 2000, the world's population doubled from 2.7 to 6.7 billion people while meat production increased fivefold from 45 to 233 billion kg per year. The FAO predicts a global population of 9 billion people in 2050, and meat production of 450 billion kg per year.

  We eten dus 2,5 keer zoveel vlees als 50 jaar geleden, OVER DE HELE WERELD.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja hoe dat zit met vlees weet ik allemaal wel, ik ben al 35 jaar vegetarier, al eet ik heel af en toe weleens een biologisch gehaktballetje.
  De honger in de wereld kan heel makkelijk worden verholpen door met vlees eten te stoppen of flink te minderen.
  Kirlianfotografie zal wel niet wetenschappelijk bewezen zijn ;p
  Men meet de energie of het licht ofzo.
  Ook interessant ivm biologische en gewone voeding en voedsel dat uit de magnetron komt. Misschien kunnen ze homeopatische middelen testen ;pp
  Licht is heel interessant he, kun je ook mee genezen. In feite hebben we licht nodig, zijn we lichteters. Voedsel wat veel licht bevat/opgenomen heeft is het beste. daglicht/zonlicht welteverstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou ik zal je het volgende vertellen. Ik weet niet of zonlicht in voedsel gezond is, maar het heeft wel invloed op de smaak.

  Ik kocht jaren geleden in Spanje in een winkeltje een paar sinaasappels. Ik twijfelde een beetje, want ze zagen er nier erg indrukwekkend uit. Ze waren niet geselecteerd op rondheid, ze waren niet zo groot, de kleur was niet "opgefrisd" met een beetje verf zoals dat vaak gedaan wordt waardoor ze wat geliger waren dan oranje, m.a.w., ze zagen er een beetje armoedig uit.

  Toen ik ze at was ik heel erg verbaasd. Ik had echt nog nooit zulke lekkere verse sinaasappels gegeten. Zoet, een beetje zuur en scherp, sappig, nou ja, de smaak van goed fruit is moeilijk te beschrijven. (Ooit heb ik eens een ananas in Venzuele gegeten vers van de plant; dezelfde sensatie).

  Toen ik dat later vertelde tegen een oudere Spaanse vrouw, was die helemaal niet verbaasd. Ja ja, zegt; dat komt omdat ze hier in de zon rijp worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zongerijpt is lekkerder en gezonder, dat heb je daar dus geproefd. Wat wij hier veelal eten is onrijp geoogst en dat merk je. Sinaasappels en citroenen worden geverfd en van een smerig laagje voorzien om ze houdbaar te maken.
  Behalve dus de biologische, daarom zijn die ook minder lang houdbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 'Ik weet niet of zonlicht in voedsel gezond is, maar het heeft wel invloed op de smaak.'

  Dat heet fotosynthese. Licht is energie. Onder invloed van licht worden 6 C02 en 6 H2O (water) omgezet in C6H12O6 (suiker) en O2 (zuurstof). Suiker smaakt zoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Licht is energie ja, maar er is meer. Zie mijn nieuwste log.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. trouwens, alleen de zoete suikersmaak is op zich smaakloos?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Marjan: Dat klinkt logisch. Het was niet alleen zoeter, maar ook zuurder. Daar vitamine C (=ascorbinezuur) zuur smaakt, denk ik dat er ook meer vitamine C in zat. Ik kreeg er bijna een kick van.

  BeantwoordenVerwijderen