30 september 2010

Het verschil tussen mannen en vrouwen, deel 3

In het kader van populaire onderwerpen die de aandacht trekken zonder dat je er veel voor hoeft te doen.

Een belangrijke verschil tussen mannen en vrouwen is hun houding ten opzichte van zwakkere wezens. Vrouwen hebben sympathie, medelijden, en eventueel een behoefte om te verzorgen. Mannen zien een concurrent waar ze niet bang voor hoeven te zijn, of een slecht voorbeeld waar je liever niets mee te maken wilt hebben, een LOSER waar je uit de buurt moet blijven, want stel je voor dat het besmettelijk is. Persoonlijk voel ik soms in zulke situaties een regelrechte afkeer.

Het duidelijkste zie je dit bij dieren. Er zijn meer vrouwen vegetarisch, en dit ligt behalve aan de smaak voor een belangrijk deel aan dierenliefde. Dieren zijn in onze maatschappij de zwakkere wezens. We kunnen ze gevangennemen, doden, kweken, we kunnen met ze doen wat we willen. Dus zijn ze zwak. Vrouwen hebben medelijden en empathie met de dieren, en de neiging om ze te beschermen. De omgamg van de uitgesproken man met dieren is heel anders. Is het dier nuttig, dan wordt het gebruikt. Is het lastig, dan wordt het uit de weg geruimd. Is het dier sympathiek (de hond), dan kan hij het als huisdier nemen.

Het tweede voorbeeld zijn kleine kinderen, het liefste kinderen van anderen. De eigen kinderen zal de man nog wel beschermen, omdat zijn genen op het spel staan. De kinderen van anderen? Ga er even van uit dat het geen kinderen zijn met wie hij beroepshalve te maken heeft. Maar bijvoorbeeld kinderen die bij hem voor de deur op straat spelen. Lastig! Of een baby van een vreemde die voorbijkomt in het park in de kinderwagen. Heb je wel eens een man vertederd naar een baby zien kijken van een vreemde? Zo ja, tien tegen een dat zijn vrouw erbij is.

4 opmerkingen: