25 augustus 2010

Sex is(t)

... Die einfache Freuden des Lebens

... Terug naar de natuur

... Flucht vor dem Alltag

... Eerlijk

... Gewoon lekker

... Ontspannend

... Goed voor je gezondheid

... Mooi

... Meestal niet perfect

... Een onuitputtelijke bron van motivatie

... Prive

... Net als geld: hoe minder je ervan hebt, des te belangrijker wordt het

... Een van de laatste dingen die ze je weg kunnen nemen

... Vaak gratis

... Beter als je je niet aan de regels houdt

... Irrationeel

... Obsederend


... Troost

107 opmerkingen:

 1. Verrassend logje weer.

  Troost helemaal onderaan? Twijfel je of seks troost geeft?
  Dit lijstje is duidelijk door een man geschreven.

  Seks is voor veel vrouwen (niet voor mij natuurlijk) ook macht/een chantagemiddel/een manipulatiemiddel/een betaalmiddel etc..
  en
  Het verlangen naar seks heeft jammer genoef vaak een duistere kant: vrouwen die niet veilig over straat kunnen, verkrachting, kindermisbruik, incest, vrouwenhandel, etc.. Dit valt misschien onder jouw kopje obsederend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Seks heeft ook vele gedaanten. Zo is er de normale huis-tuin-en-keukenvorm, de bizarre vorm, de verboden vorm, de zelfdoenvorm, de uitputtende vorm, de buiten het huwelijkvorm, de met meerdere mensen tegelijk vorm en zo meer. Waarbij ik sterk de indruk heb dat wij mannen er veel meer mee bezig zijn dan vrouwen. Die laatsten zijn ofwel manipulatief bezig, al dan niet binnen een relatie, vanuit een pure liefde, of omdat het 'zo hoort of moet'. Je zou eens moeten uitrekenen hoeveel tijd mannen en vrouwen bezig zijn met alles dat zich rond seks afspeelt. Want..we praten er wel weinig over soms, we zijn er wel met zijn allen mee bezig. Al was het maar door de mode, door films, door onze relaties. Waarom willen we zo nogig met een ander samenleven? Doen we ons soms de meest vreselijke dingen aan (zoals feestjes bij de schoonfamilie of reisjes naar een of ander duffe camping) alleen maar vanuit het idee dat er een fysieke beloning zal volgen? We laten ons beledigen, leegroven, geestelijk uitputten, slechts door het idee dat er ook goede kanten zitten aan een relatie. Als je het allemaal gaat ontleden en statistisch verpakken blijft er maar weinig van de magie over...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Duidelijk door een man geschreven", aha, daar had ik nog helemaal niet aan gedacht.

  Troost staat onderaan omdat het het belangrijkste is. De lege regels zijn als het ware het tromgeroffel die naar de climax voeren.

  Ich werde mich nicht so weit aus dem Fenster lehen en pretenderen te weten wat sex voor vrouwen betekent. Ik denk en ik hoop dat er toch wel een grote overlap is.

  Hier heeft bij mij het cynisme nog niet toegeslagen, en dat ligt er aan dat ik zelf geen negatieve ervaringen heb op dat gebied.

  Ouwe mop:
  Wat is het verschil tussen echte liefde en betaalde liefde?

  Antwoord: Betaalde liefde is goedkoper.

  Dat is cynisch

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leo, ik verdenk jou ervan dat je vaak je complete levenservaring in een reaktie wilt stoppen. Dat maakt het voor mij persoonlijk wat moeilijker die einzelne Punkte er uit te vissen.

  Hoeveel zijn we ermee bezig? Hou ouder ik word, des te minder ben ik er mee bezig, kan ik alleen maar zeggen.

  "Waarom willen we zo nodig met een ander samenleven?" Leo, ik proef bijna een puntje cynisme hier bij jou. Ik denk dat je de vraag beter zo kunt stellen: Waarom blijven we vaak zo lang bij elkaar ondanks alle tekenen die erop wijzen dat we alleen gelukkiger zouden zijn? En dan vind je ook snel de antwoorden. Angst voor nieuwe dingen, voor eigen verantwoording, om nooit meer een andere partner te vinden, en zo rationaliseren we alle problemen lekker weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb deze eens gehoord; Sex is like money: people who have it don't talk about it.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bob, ik heb even overwogen om te schrijven: 'door een man maar dan wel een aardige, ietwat naïeve, oncynische man.'
  Toen bedacht ik dat ik daarmee suggereer dat de meeste of veel mannen berekenend, uitgekookt en cynisch zijn en dat denk ik eigenlijk niet; ook Leo en Emigrant niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maar cohler wel hoor!

  Bob, je doelt op Sex "im sozio- und verhaltensbiologischen Sinne"
  "Bei vielen Wirbeltieren hat das Sexualverhalten zusätzliche Funktionen im Sozialgefüge der Population hinzugewonnen, die nichts mehr mit dem Genomaustausch zu tun haben müssen, so dass dann die handelnden Partner auch nicht unbedingt unterschiedlichen Geschlechts sein müssen."

  Wat kunnen de (wiki)Duitsers dat toch fijn verwoorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Cohler: Ja. Sex voor de voortplanting heb ik maar een keer in mijn leven gehad. Die andere 3405 keer had het meer een sociaal- en gedragsbiologische functie. Denk ik. Hoewel het niet zozeer was om een positie in de sociale structuur van mijn toenmalige populatie-omgeving te beinvloeden; dat was meer een neven-effect.

  De Genom-Austausch is overigens aardig gelukt. (Zeg het vooral niet tegen hem!), maar ik vind mijn zoon in meerdere opzichten een betere versie van mezelf. Welke opzichten dat zijn, kan ik jammer genoeg niet vertellen, dat wordt dan weer te specifiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een onderwerp naar mijn hart Bob, Eris heel veel over te zeggen.
  Helaas voor mij,kan ik er morgen pas op terug komen want ik moet zo werken en als ik hierga zitten uitdiepen komt daar niets meer van terecht haha.


  Thamara

  BeantwoordenVerwijderen
 10. We houden de discussie wel even voor je warm, Tham

  In één keer raak, Bravo Bob. Ik ben geschat 340,5 maal tot voortplantingsseks gedwongen door een (nageslacht)hunkerende vrouw.

  Waren die 3405 Partner-Behandlungen gleicher, verschiedener oder nicht unbedingt unterschiedlichen Geschlechts?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Cohler: Ze waren voor een niet onaanzienlijk deel met een andere persoon. Und viel mehr möchte ich darüber eigentlich nicht sagen, omdat sex prive is, zoals ik hierboven al in mijn lijstje heb opgenoemd. Over de filosofische kanten en de gedachtes en bedoelingen wil ik alles vertellen, maar niet over het concrete hoe en wat. Das ist so banal.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is niet helemaal waar Bob, dat seks privé is.

  In geval van een geslaagde bevruchting wordt de seks concreet en worden de plegers openbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Bob - Mijn meningen zijn vaak gebaseerd op het bekijken, bestuderen bijna, van menselijk gedrag. En ik heb heel wat relaties (van anderen) bekeken en gezien dat mannen alles doen om hun vrouwen te plezieren in de hoop dat the favour dan geretourneerd wordt. Je zou eens in de Amsterdamse PC Hooftstraat moeten rondkijken. De meest schitterende dames (of zij die menen tot die categorie te behoren) die met hun creditcards zwaaiend al dan niet hun wansmakelijke aankopen doen. Manlief bekostigt dit, maar verwacht daar dan wel een fijn half uurtje voor terug. Wij mannen betalen dus in veel gevallen allang voor de seks. Daarbij denk ik dat de meeste mensen het grootste genot halen uit hun dagelijkse rondjes uniseks. Zeker op jonge leeftijd dromen zij wel veel, maar doen relatief weinig. Tel dat eens op bij jouw statistische gegevens en je snapt hoe sterk een mensenlijf moet zijn om al die opgewekte (lust)gevoelens te kunnen verwerken...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik moest even nadenken wat je bedoelt met uniseks, maar nu vat ik 'm. Het dagelijkse rondje. Dat doet me denken aan de openingsscene van American Beauty, waar de hoofdrolspeler 's morgens onder de douche staat, en dan verkondigt dat dit meteen al het beste moment van de dag is.

  Overigens een kostenloze tip: koud douchen, zoals ik meestal doe, helpt goed tegen overmatige uniseks.

  Vraag aan de groep: funcioneert de spermaproductie (ik hou er niet van om zo plastisch te worden, maar het moet even) evenals de hersenen net als een spier? Dat wil zeggen, als je het meer gebruikt, wordt het dan ook meer/ sterker? En omgekeerd, als je het minder gebruikt, wordt dan ook de behoefte minder?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ...en het helpt ook nog tegen hoofdpijn!

  Seks is voor mij niet zo belangrijk(meer) het spel eromheen is leuk.
  Men blijft bij elkaar omdat men bang is voor alleen zijn, ik denk dat veel relaties nog weinig voorstellen. En dan krijg je behoefte aan spanning?

  Grappig wat leo schrijft. Ik denk dat het andersom is, vrouwen doen vanalles om de man te plezieren, ze gaan op hoge hakken lopen, scheren zich als man dat graag ziet, kopen sexy kleding en ga zo maar door. Mannen denken slechts aan sex?(als beloning?)

  Ik las van de week een strip in de krant, een vrouw verzuchtte dat ze alles van hem wilde weten, zijn gedachten, gevoel, dromen.., de man dacht alleen maar aan hoe hij haar in bed kon krijgen, zo snel mogelijk.
  Goed, het is wat zwart/wit, maar toch zit er wel wat in.

  je vraag Bob:
  Ik heb weleens gelezen dat als een man zich veel 'zelf helpt'(of wellicht veel seks heeft) de kwaliteit van het zaad minder wordt.
  of bedoelde je dat niet helemaal. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh, daarom heb ik tegenwoordig zo vaak hoofdpijn ;)

  Wordt zelfhelpen tot de categorie seks gerekend?
  Uniseks komt volgens mij van uniform = gelijk(vormig) voor beide seksen, zoals kleding.

  Ik wou nog wel iets vragen over de sociaal- en gedragsbiologische functie van seks in jouw leven, Bob.
  Heeft seks met een partner een positieve invloed op de relatie met die partner; zijn daardoor je vriendschappen sterker/zwakker of veelvuldiger/geringer geworden.

  Is Tham al wakker?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zowel Margreet als Leo zijn van mening dat mannen en vrouwen nogal aan de stereotypen voldoen, met slechts een andere invalshoek. Ik kan me niet zo goed vinden in het beeld van een man die d.m.v. sex gemanipuleerd wordt. Als ik geen sex krijg, nou dan niet. (Zet nu zelfingenomen pet op): Maar meestal houdt de vrouw dat niet zo lang vol :-)

  @Margreet: het werkt dus niet als een spier; overdaad schaadt blijkbaar. Dank voor deze info.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Cohler: Een relatie die permanent zonder sex is, is in mijn ogen geen relatie. Natuurlijk zijn er bijzondere situaties zoals ziektes en zware omstandigheden, maar daar heb ik het even niet over. In zoverre is sex goed voor een relatie. Als de sex niet goed is en er is geen lichamelijke oorzaak voor, dan komt dat eigenlijk doordat er in de verstandhouding iets niet klopt. Het is dus omgekeerd: een goede relatie is goed voor de sex.

  Volgens mij heeft sex helemaal geen invloed op mijn vriendschappen, of bedoel je daarmee de vriendschap binnen de relatie, nee toch? Wacht even, je bedoelt of mijn positie binnen de pick order stijgt/daalt doordat ik wel/geen sex heb met iemand? Of het invloed heeft op mijn aanzien? Ja, dat denk ik wel. Maar tegelijkertijd denk ik dat goede vriendschappen niet zo zeer beinvloed worden door rangen en standen. (Ben ik nu weer naief?) Rangorde en het aanzien binnen een groep is toch betrekkelijk onfhankelijk van de vriendschap die je met iemand uit die groep hebt. Vriendschap gaat verder dan alleen maar lid te zijn van dezelfde groep.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Goede morgen..lol
  Ik lees en leer...
  wat kan ik nu nog meer? ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik denk dat naarmate men(de vrouw? ;p) intelligenter is er minder gemanipuleerd wordt-of subtieler/geraffineerder natuurlijk, dat kan ook) Een zelfstandig persoon heeft geen behoefte aan manipulatie en staat het niet toe.

  Arme Cohler, zullen we iets afspreken dan, 1e en/of 2e weekend van september kan ik wel :D

  Zelfhulp is geen seks? Seks met jezelf?

  Dus Bob, indien beide partners geen behoefte (meer) hebben aan seks is de relatie ten einde/geen sprake van een relatie?
  Ben ik het niet mee eens.
  Seks kan belangrijk zijn, maar in mijn ogen niet het belangrijkst.

  Interessante vraag van Cohler. Maar Bob, stijgt je aanzien als je seks hebt? Daar begrijp ik dan weer niks van. waarom en hoezo?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Er is zoveel over te zeggen he..maar goed, om met gezondheid te beginnen ;))( lekker veilig)
  En ik ben voor het Samenspel als het even kan... liefdebedrijven doe je nml samen!

  Regelmatig de liefde bedrijven blijkt heel gezond te zijn
  Een actief seksleven is goed voor de gezondheid, het helpt tegen diabetes en overgewicht en mensen die regelmatig de liefde bedrijven, hebben ook vaak een betere conditie, het helpt tegen verkoudheid en geeft een langere levensverwachting. Jennifer Bass van het Kinsey Institute bevestigt dat er een relatie is tussen de liefde bedrijven en gezondheid. ''Het bedrijven van de liefde is een goede cardio workout en geeft het lichaam een positieve boost door de stoffen die vrijkomen." Op het hoogtepunt wordt de hoeveelheid van het hormoon DHEA in het bloed vervijfvoudigd en dat helpt het lichaam beter reageren op insuline waardoor het helpt tegen diabetes. Ook wijzen studies uit dat mensen die regelmatig de liefde bedrijven over het algemeen een vrij lage bloeddruk hebben. Mannen die minder dan één keer per maand de liefde bedrijven, zijn twee keer zo vatbaar voor een hartaanval dan mannen die minstens twee keer per week tussen de lakens actief zijn. Een frequentie van vijf keer per week staat gelijk aan tweeënhalf uur zwoegen in de fitnesszaal en is veel leuker om te doen. Ik wens u dan ook een goede gezondheid toe.

  Blijft over; is seks nou het mooist als het uit liefde gebeurt of uit lust?

  *Thamkrijgthetnuwarm*

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @Margreet: Dat principe is waarschijnlijk te primitief of te mannelijk voor jou. Een mannetje dat een wijfje verovert, vergroot daarmee zijn aanzien. Het brengt hem omhoog in de pick-order. Omgekeerd is een mannetje dat hoger in de pick-order staat geliefder bij de wijfjes, en heeft een grotere keuze. Het effect versterkt zichzelf dus.

  Als je het niet herkent bij volwassenen, kijk dan maar eens naar pubers. Die staan nog wat dichter bij hun instincten.

  Jongens die geen vriendin vinden, kunnen daar diep-ongelukkig van worden. Niet alleen vanwege het feit zelf, maar ook omdat ze er mee gepest worden door hun kameraden. Die schoppen diegene dan omlaag in de pick-order.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Tham, een overtuigende onderbouwing van het puntje "sex is gezond". Een nog persoonlijkere reaktie had ik echter ook op prijs gesteld, vooral van zo een fervent voorvechter.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Mooier uit liefde of uit lust?

  Moeilijke vraag. Ik gooi hem in de groep.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Margreet ik ben het niet helemaal met je eens wat betreft dat vrouwen vanalles doen om de man te plezieren door bv op hoge hakken te gaan lopen, scheren zich als man dat graag ziet, kopen sexy kleding en ga zo maar door.
  Ik voor mezelf zie er graag goed uit, vrouwelijk. omdat ik me vrouw voel. En dat wat je uitstraalt voel je je ook.
  Kijk als ik in een joggingpak ofzo zou lopen omdat ik me niet lekker voel dan neemt dat gevoel van niet lekker voelen alleen maar toe. Hoe meer in in de spiegel kijk en mezelf er goed en vrouwelijk mooi uit vind zien, hoe beter ik me voel. En aandacht is altijd fijn. Geen mens, geen man of vrouw kan zonder complimentjes op z'n tijd toch?

  En seks in je uppie is meer ter compesatie van iets wat je dan mist vind ik. Tuurlijk is het fijn om bij jezelf eerst te ondekken wat er fijn is hoe je eigen lichaam werkt. Maar uiteidelijk zal toch iedereen er voor kiezen om seks samen te hebben.
  Gedeelde vreugde is dubbele vreugde.

  Mensen, we weten toch allemaal hoe het werkt?
  En iedereen beleeft het op zijn of haar eigen manier. Mannen anders dan vrouwen dat weet ik wel, maar toch vormt het een eenheid, elkaar aanvullend als het goed is.

  Ik had laatst nog een mooi stukje definitie hierover,, maar ben het weer kwijt geraakt.k ga het zo ff opzoeken als ik t nog weet te vinden.

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 26. In een mannenmaatschappij werkt dat zo waarschijnlijk Bob, toch is dat toch in de volwassen wereld niet meer het geval neem ik aan. ja misschien bij het TROS-publiek. Ik voel mij iig niet meer aangetrokken tot 'populaire mannetjes'. ik denk dat ik niet gemiddeld genoeg ben :p

  Tham, er zijn net zoveel nadelen als voordelen op te noemen over seks. het kan ook heel ongezond en ongelukkig makend zijn nl. het hangt er maar net van af hoe je in het leven staat en hoe je eventuele relatie is? Seks is een vervolg op..niet de hoofdzaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat mooier is kun je niet zeggen denk ik, soms is uit liefde mooier, soms uit lust. ik kies zelf toch voor liefde denk ik.

  Je hoeft het niet met me eens te zijn hoor. vaak gaan dingen onbewust en vergeet de opvoeding en vooral de maatschappelijke mode niet.
  Ik voel mij ook vrouw! daar heb ik geen vrouwelijke kleding voor nodig. Ik voel me zelfs in een jutezak nog vrouw ;)

  Heeft niks met kleding te maken, dat kan een hulpmiddel zijn.
  Uitstraling heeft ook niet perse met kleding of geschoren benen te maken. En smaken verschillen ook nog es.
  Feit is wel dat vrouwen zich van kindsaf aan al gedienstig opstellen, dat is bekend.
  Krijg je alleen aandacht als je er vrouwelijk uitziet? Ik word al moe als ik mezelf vrouwelijk moet gaan kleden, lijkt me dus niet verstandig ;pp Ik blijf lekker mezelf.
  Seks met jezelf hoeft toch geen compensatie te zijn, veel mannen doen het gewoon naast hu relatie tenminste, gewoon een lekker gevoel? Niks mis mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Oh ja, je kunt het vaak ook zien aan mensen die getrouwd zijn, eerst doet men(vooral de vrouw) erg hun best om de ander te behagen, daarna komt de klad erin. Geen zin meer, het is niet meer nodig enz enz. Daaraan kun je al zien dat men het niet doet voor zichzelf.
  Als je helemaal alleen op een onbewoond eiland zou wonen, zou je je dan vrouwelijk kleden en zo Tham?

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Mijn persoonlijke reactie Bob? ehhhhhhhh..
  Ik hou van seks, maar niet als het belangrijkste in het leven, zeker niet. Het is voor mij het ultieme genot van uitlating van liefde. Het me veilig voelen, me kwetsbaar kunnen overgeven. Erotiek heeft me altijd geboeid, maar dan meer ook tusen het onzichtbare wat er tussen de man en vrouw afspeelt.
  En na jarenlang hetzelfde patroon, kwam er de behoefte aan verandering, aan meer. Je hoort natuurlijk altijd dat vrouwen naarmate ze ouder worden er geen zin meer in hebben ,maar ik ervaar juist het tegendeel. Voel me daar door best weleens alleen. Maar goed.. Tham heeft jaren in te halen en is op ondekkinstocht gegaan.Ik vind het heerlijk... voel me echt weer 20 soms.
  Geniet van een vrijpartij.Vind het fijn om stout te zijn, om de spanning te doen stijgen bij Mantham.. maar zou het ook wel eens andersom willen zien ;)

  Het verschil tussen mannen en vrouwen hoe ze seks beleven vind ik nog steeds oneerlijk verdeeld .  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 30. *grinnik* Ja Margreet; als ik helemaal alleen op een onbewoond eiland zou wonen, zou ik me nog steeds vrouwelijk kleden, voor mezelf omdat ik me er goed bij voel.. maar ook omdat je nooit weet wie er over vliegt;))

  Ik vind het al vreselijk om bv met pantoffels de deur open te doen.. Nu moet ik op mijn werk makkelijke slippers gaan dragen, en iedereen loopt er op Croks of birkenstokslippers...Het past niet bij me en ik vertik het om mee te doen. Dan maar moeievoeten van mijn schoenen( nee nee ik loop niet op hoge hakken daar hoor haha)

  We dwalen af... sorry..!;))
  Terug naar het begin;..
  Seks hoort voor mij bij intimiteit en staat op de tweede belangrijkste plaats.

  Oja..Pornofilmpjes geven mij ook een stoot adrenaline en vind ik heel leuk om ff te kijken,maar dat hoort natuurlijk niet voor een vrouw:(.. en ik weet dat het geen realiteit is wat ik zie maar wel heeeeeel spannend./ En er soms bij wegfantaseren is zo lekker. Maar het blijft taboe blijkbaar..

  Zo genoeg onthullingen.. ik ga weer achter het aanrecht nu ;))

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ahem, ik moet nu echt aan het werk. Ga vooral door.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Jaa zie je Tham, je weet nooit wie er over vliegt. :)) Weet je, ik wil graag dat ik aandacht krijg om wie ik ben, niet omdat ik er zo vrouwelijk uitzie. Ik kom trouwens geen aandacht tekort.
  Bovendien vind ik die zogenaamde vrouwelijkheid helemaal niet mooi, uitzonderingen daargelaten dan. Meestal vind ik het tuttig.
  Een man hoeft er van mij ook niet netjes of stoer uit te zien hoor. Doe maar lekker gewoon, heb je ook veel meer tijd over voor leukere dingen toch :)) Ik wil een echte man, niet een modepop :)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Zogenaamdevrouwelijkheid is wel heel wat anders dan puur vrouwelijkheid hoor. Zogenaamd is iets dat je niet zelf bent, dus ook niet aantrekkkelijk, ook niet jezelf. Daar ben ik het mee eens. Ook in een spijkerbroek met shirtje .. het zit niet in de kleren Margreet,, het zit in hoe je je voelt , dát straal je uit, en het werkt als een boemerang.
  Nou laat maar..ik kan het niet in woorden duidelijk maken.
  Doe maar gewoon ja.. haha
  Niemand houd van modepoppen!! Niemand! Ik ook niet. Maar wel van verzorging eruit zien..houden van jezelf..geeft weerslag óp..!

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Precies Tham het heeft dus eigenlijk niks met kleding van doen. Maar als jij het hebt over vrouwelijk kleden dan zie ik iets tuttigs voor me, met rokje en hakken en make-up. Misschien bedoel jij dat niet.
  Ik hou ook niet van joggingpakken of crocs enzo, maar ook niet van mantelpakjes en hakken, make-up en parfum.
  Verzorging is bij mij gewoon douchen. Lekker schoon en fris.
  Sommige mannen houden wel van modepoppen denk ik, vooral als ze er sexy en strak uitzien toch? Vrouwen die daaraan voldoen zijn meestal niet zichzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat jij in je laatste reactie zegt is een beetje in tegenspraak met wat je eerder zei?
  Ik zei bv dat ik me sowieso vrouwelijk voel, wat voor kleren ik ook aan heb.
  Jij denkt dat je in een joggingpak je ineens niet meer goed voelt.
  Het maakt niet uit of je een joggingpak aan hebt. Als je lekker in je vel zit dan straal je in je joggingpak ook dat uit immers. Ik heb geen moeite met iemand in joggingpak.
  Mijn buurvrouw loopt de halve dag in de badjas, zo is ze ook een keer hier op de koffie geweest. Kan mij niets schelen, als zij dat prettig vind. Was niks mis met haar uitstraling.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. En dan te bedenken dat ik toch zelf wel een voorstander ben van het geestelijke contact, het op 'een level' zitten. Soms zijn de mooiste vrouwen in mijn ogen redelijk oppervlakkig, weinig intelligent en daardoor, ondanks het schitterende uiterlijk, op termijn saai. Wat de seksuele activiteit betreft binnen een relatie, volgens mij hebben de meeste stellen dit na enige tijd wel gezien. In het begin speelt het nakomelingen verwekken nog wel mee, maar als dat is geregeld zakt de frequentie vaak al snel naar een bedenkelijk niveau. Zoals ik onlangs hoorde dat mensen soms liever een goed boek lezen dan seks hebben met hun partner. Tja, dan is het slecht gesteld met je gevoel voor die partner. Als de seks compleet verdwijt, mensen toch bij elkaar blijven, is er sprake van een broer/zusverhouding. Is er dan nog sprake van een echte liefdesrelatie of is de seks dan ineens niet meer belangrijk? Soms is verloedering aan de orde. Ik denk dat Tham daar wel een punt heeft, zowel mannen als vrouwen moeten waken niet al te vaak in joggingbroek, witte sokken en verslonste conditie in huis rond te lopen. Kijk, een dagje, moet kunnen, maar als je geen enkele moeite meer doet om jouw partner te pleasen (en voor de goede orde; het geldt voor beiden) verspeel je ook het recht op fysiek consumeren van die relatie. Dan is het ook nog eens zo dat veel mensen na verloop van tijd zodanig op sleur zijn ingesteld dat de passie compleet verdwijnt en de weerstand tegen.. het over neemt. Afglijdend vlak, wat de frequentie steeds meer doet afnemen en het verlangen dito. Dan nog even over die (ik schreef uni, moet zijn mono-) seksualiteit. Voor velen (ook in een relatie) blijkt dit uit onderzoek nog de enige vorm van plezier. Mannen wat meer dan vrouwen, maar toch. Spermaproductie blijft op gang als alle gangen worden doorgesmeerd bij dit soort activiteiten. Ook niet opgewekt sperma is van slechte kwaliteit. Maar....mannen die zich veelvuldig aan dit onanerend gedrag overgeven verkleinen de kans op vruchtbaarheid, omdat ze de voorraad te sterk aanspreken. Daar hebben vrouwen uiteraard geen last van. Maar, vrouwen hebben fysiek dezelfde behoeften als mannen en als ze niet voldoende aandacht aan zichzelf zouden besteden, worden ze psychisch in de war. Vroeger was dit zelfs een taboe in de psycho-therapie, vrouwen die een orgasme beleefden werden als hysterisch beoordeeld, maar in feite raken ze hierdoor rustiger, ontspannen, en wordt het gestel er gezonder door. Niets mis mee, en ook compleet natuurlijk gedrag. Elke seksuoloog wil dit wel onderschrijven. Pas als je niets meer doet, geen enkele activiteit meer ontplooit op dit gebied, begint het verval. En dat willen we geen van allen toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Tham heeft 20 jaar min of meer in een keurslijf gezeten en voelt zich eigenlijk nu al herboren.Opnieuw jong... ik ondek de wereld nu.. en alles wat er bij hoort.. en voel me happy.. mantham plukt de vruchten daarvan en het balletje is zo weer rond.

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Een moeilijk onderwerp is Masturbatie, daar praten mensen niet gemakkelijk over, Dat ligt aan de taal. Er bestaan moeilijke woorden voor. Zelfbevrediging is heel aardig,maar er is geen werkwoord van te maken. Aftrekken is alleen bruikbaar voor mannen ,vingeren is een vies woord. Masturberen dan maar en ik ben altijd nieuwsgierig hoe vaak iedereen het doet. En waar. Ik ken een leraar die zich elke keer als hij thuis proefwerken zit na te kijken aftrekt. Niet één keer, maar wel drie keer! Het ligt aan de verveling en aan de ergenis zegt hij .
  Ik vraag ook graag van wie ze hebben leren masturberen. De meeste mannen leren dat van een oudere broer of vriendje, maar sommigen hebben het zelf ondekt, net als ik.
  Iemand vertelde me dat hij als kleine jongen eens met vinger en duim zijn voorhuid vasthield en schudde. Dat deed hij zomaar. Zo ondekte hij iets plezierigs. Het heeft jaren geduurd voordat hij erachter kwam dat er een betere methode bestaat.
  "Tussen man en vrouw is geen vriendschap mogelijk hoor je vaak vrouwen zeggen, "" het ontaard toch altijd in seks" Dat is natuurlijk waar, maar waarom zou je daar niet van genieten? Ik vind dat seks veel toevoegt aan een vriendschap, al was het maar vanwege de intimiteit. Je moet alleen niet alles zelf ter hand willen nemen .Dat duurt te lang. Praten over seks is niet alleen gezellig. spannend en interressant, het schiet ook nog lekker op.
  Voor je het weet ben je aan het onderwerp 'speciale traktaties" toe. Dat lukt je nooit binnen een jaar als je alle handelingen zelf wilt uitvoeren en zeker niet met veel mannen tegelijk.
  Wie wei er dat het zo moeilijk is om met een man te praten? Het is helemaal niet moeilijk, integendeel! Je moet alleen het onderwerp goed kiezen. Over seks praten ze maar wat graag. Jammer dat vrouwen zo terughoudend zijn. Ze weten niet wat ze missen.

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 39. @Tham - Mooie toevoeging. Ik denk dat het onderwerp dat je aansnijdt een van de laatste taboes is voor veel mensen. Iedereen (..) doet het maar niemand praat er graag over. Alsof het iets onmenselijks is, iets kwetsbaars. En zoals ik al aangaf hierboven, seksuologen weten niet beter dan dat het goed is voor de doorstroming, het hart, de geestelijke conditie van mensen en/of het jeugdige uiterlijk. En voor zover ik het heb kunnen beoordelen zie jij er erg jeugdig en vrouwelijk uit. Zou je het een bij het ander mogen optellen? Overigens geloof ik wel degelijk in vriendschappen tussen mannen en vrouwen waarbij het fysieke geen echte rol van betekenis speelt. Maar dit terzijde.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Nou als het al zover is dat je je partner moet pleasen...Ik geloof dat ik toch een ander idee heb over relaties.
  De meeste vrouwen beleven trouwens makkelijker en prettiger orgasmes als ze de hand aan zichzelf slaan schijnt het.
  Ik kan je niet helemaal meer volgen Tham, speciale tractaties? veel mannen tegelijk?
  En ManTham vindt het allemaal nog leuk. :)
  leest manTham hier mee trouwens en op je weblog?

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Mannen praten toch niet alleen maar over seks? of liefst wel?
  vertell..

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Margreet, volg mij maar niet.. dat is beter voor je ;)


  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Poepoe, nounou, ik heb wat gemist zie ik, zit al een half uur bij te lezen.
  Onlangs las ik ergens dat lelijke mannen meer sperma maken of met meer dingetjes erin, dat weet ik niet. Er is een geheim systeem dat zorgt dat de mannetjes optimaal de kans hebben om nageslacht te verwekken. Hebben ze weinig seks dan moet er dus veel sperma tegenaan gegooid worden.

  Ik snap Bob's vraag over lust en liefde niet helemaal. Als er geen lust is, hoe wil je dan een fatsoenlijk partijtje seks geregeld krijgen?
  Moet je dan met pilletjes en glijmiddel aan de gang?
  Lust lijkt me een voorwaarde.
  Seks met lust en zonder liefde daar heb ik weinig ervaring mee en heel lang geleden. Ik vond het niet zo leuk maar dat lag niet aan de seks op zich. Ik had moeite met het idee dat ik niet goed bezig was en maakte me zorgen over mogelijke gevolgen. Ik was nogal serieus in die dingen. Toen ik eenmaal getrouwd was had ik daar wel spijt van maar ja.......
  Wel liefde en geen lust, dan komt er ook geen seks. In 22 jaar van huwelijk zijn er wel periodes geweest met weinig lust en dus ook weinig seks. Gelukkig liepen we daarin meestal ongeveer gelijk omdat we samen een bedrijf hebben en samen kinderen.

  Het wordt pas een probleem als je ook aan de liefde voor de ander gaat twijfelen, denk ik, of als het erop lijkt dat het niet meer zal gaan opvlammen.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. @Marjan - Jouw laatste passage intrigeert. Als je gaat twijfelen aan de liefde van die ander... Komt dit dan door het volkomen gebrek aan de behoefte seks met elkaar te delen? Is het dus toch zo dat seks en liefde alles met elkaar van doen hebben? Of kan iemand fysiek alle belangstelling verliezen en toch nog steeds een liefdevolle partner zijn? Ik denk maar aan mannen met een fysiek probleem die niet in staat zijn op een normale wijze met seks om te gaan, of vrouwen die frigide zijn of door de overgang elk gevoel/belangstelling verliezen. Kan er dan nog steeds voldoende reden zijn te denken dat deliefde er nog wel is, alleen niet wordt geconsumeerd? Juridisch is er van een huwelijk gee sprake meer als er geen seksuele activiteiten plaatsvinden binnen het huwelijk. Zou een mooie vraag zijn, kan je dan zoveel van elkaar houden dat je de andere partner het 'geluk' buiten de deur gunt om zo je huwelijksrelatie te redden? Of is dit een deur te ver?
  @Tham - Het is volkomen ombelangrijk of wat je schrijft wordt onderschreven of bekend is bij ManTham. de meesten van ons schrijven hier zaken op die niet bekend zijn bij anderen. Slechts zij die meer professioneel bloggen maken dwarsverbanden, zoals ik. Je laat je toch niet afschrikken? Jij bent onze expert hier hoor...:)

  BeantwoordenVerwijderen
 45. @Marjan: De vraag kwam eigenlijk van Tham, maar je hebt gelijk. Zonder lust kan er eigenlijk geen sex zijn, in ieder geval geen goede.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. @Tham: Zo, nu ben ik degene die rode oortjes krijgt. Ik krijg opeens visioenen van Thamara in domina-outfit die een horde mannen in bedwang houdt ;-) Daarentegen ben ik maar een heel normaal en conservatief mannetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Mooie reactie van Marjan, geheel mee eens. Ik wist dat niet van lelijke mannen, nu is wel de vraag wanneer een man lelijk is natuurlijk :)Soms worden mannen lelijker als ze ouder worden? Als ze kaal worden en een buik krijgen bv, dan verandert hun sperma?

  Die vraag was niet van Bob maar van Tham trouwens. Seks zonder lust komt misschien wel voor als vrouwen het doen omdat de man zo graag wil 'consumeren' Zij heeft dan vaak liever een goed gesprek misschien? Wat mijns inziens minstens)of meer' zo belangrijk is.
  Natuurlijk is er sprake van een relatie-huwelijk als er een tijd geen of weinig seks is. Er zijn ook mensen die helemaal niet van seks houden, als we het echt over een taboe willen hebben....

  Tuurlijk moet Tham zelf weten of ze ManTham op de hoogte stelt, ik was er slechts nieuwsgierig naar hoor, het was niet meer dan een vraag, het gewicht wat er nu aan wordt gegeven legde IK er niet in! Tham is zelf weer nieuwsgierig naar onze frequentie van masturbatie, kijk dat is iets wat IK prive vind. Ik zie hier ook niemand antwoord geven, ook Tham zelf niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. @Leo: Juridisch moet er sex zijn in een huwelijk? Je bedoelt dat geen sex een reden is voor scheiding? Moet er tegenwoordig nog een reden zijn?
  Ben ik blij dat ik niet getrouwd ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Mijn blog is trouwens bekend bij familie en een aantal vrienden hoor, ik heb geen geheimen. De meeste bloggers die ik ken houden hun blog niet geheim voor hun partner-gezin, maar natuurlijk is ieder daar vrij in. Ik vraag me soms af waarom dat is.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Leo, is dat zo? dat juridisch niet meer sprake is van een huwelijk als er geen seks is?
  Ik weet niet of seks en liefde alles met elkaar van doen hebben. Zou mijn man niet meer van mij houden als ik geen seks meer kan of wil hebben? Of andersom? Het is moeilijk natuurlijk maar je houdt toch ook van je kinderen terwijl je geen seks met ze hebt?
  Ik weet trouwens zeker dat ik mijn man dan wel seks met een ander zou gunnen.

  Toen onze kinderen klein waren en de zaak als het ware ook nog een baby was die geen moment zonder aandacht kon, toen renden we maar door, vaak ook langs elkaar heen, om beurten hadden we ' nachtdienst' met de kinderen. Gesprekken gingen over kinderen en werk, altijd wel een kleintje tussen ons in in bed, weken geen puf voor seks.. Dan vroeg ik me wel eens af of we nog wel iets met elkaar hadden, los van zaak of baby's.
  Die twijfel lijkt gemakkelijk op te lossen met een partijtje stomende seks, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan als je met een ziek kind op je arm door het huis loopt en manlief tot drie uur 's nachts op de zaak zit te ploeteren.

  Ik kende wel een stel dat al heel lang geen seks meer had en toch van harte bij elkaar bleef, uit liefde. Die twee aanbaden elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. En seks zónder liefde kan dus wel.. maar is niet zo fijn voor een vrouw.... maakt het voor een man nog wat uit of er liefde mee gemoeid is in seks?
  Tuurlijk.. zonder lust is alles dood.. dat werkt niet. Dan krijg je dus de vragen zoals Leo hier boven neer zet.

  Hoe ga je nou om met als de partner geen zin meer heeft of niet meer kan?
  Hier is denk ik geen pasklaar antwoordt op te geven, ik voor mezelf heb er heel vaak over gedacht en gelezen hoe belangrijk seks voor en man is. En daarom ; als ik niet meer zou kunnen of willen of wat dan ook, dan zou uit liefde en begrip en veel praten natuurlijk om elkaar te begrijpen en te respecteren) het niet erg vinden als mantham het met eeen ander zou doen.
  Maar dan komt het dilema; als hij nou verliefd op de ander wordt?Wat dan?.. Dus nee.. Tham oordeelt over geen mens hierin..ik vind het zelf al lastig genoeg.
  Ben net aan het puberen tenslotte ;)

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Je partner seks met een ander toestaan is de ultieme vorm van liefde denk ik.
  Je kunt ook van meer mensen houden inclusief seks-indien gewenst door betrokkenen, genoeg over te vinden op internet.
  Niet alle mannen houden trouwens van seks!

  BeantwoordenVerwijderen
 53. @Bob - Als partners uit elkaar gaan zoekt de rechter voor de scheidingszaak naar een aanleiding. Als er geen sprake meer is van enige seksuele activiteit, is dat een goede reden om het huwelijk te ontbinden. Want wat zou dan een reden zijn om met elkaar het leven te delen? Verstandshuwelijken bestaan natuurlijk, maar vaak met een dubbele bodem en ruimte voor uitstapjes. Zo kan homoseksualiteit worden verbloed bijvoorbeeld of frigiditeit. Uit het verleden is bekend dat veel huwelijken overeind bleven maar dat beide partners zich danig uitleefden in een paralel universum.
  Wat Tham betreft; zij lijkt mij een voorbeeld van heel veel bloggers die niet alles wat ze met de wereld delen ook meteen aan hun partners voorleggen. Soms is dat voor die specifieke groep niet zo handig. Omwille van de relatie, het sociale verkeer, de dominee, pastoor, het dorpsplein of zo meer. Het hangt natuurlijk wel sterk af waarover je schrijft. Wie het huis-tuin-en keukenleven beschrijft heeft minder zorgen dan hij/zij die een stevige politieke mening geven of zoals in dit specifieke geval erotische discussies niet uit de weg gaat. De vrijheid van meningsuiting komt in het geding als we een oordeel vellen over wat anderen zoal oreren en of ze dit wel zouden moeten (mede)delen met hun partners...

  BeantwoordenVerwijderen
 54. @Marjan - Wat jij beschrijft is heel herkenbaar hoor. Je krijgt vaak kinderen als je ook volop in de opbouw van de carriere zkit. Zoals ik een aantal bedrijven heb geleid, altijd weg was, druk, van de vroege ochten tot de late avond. Moe vaak, zoals vrouwlief dat was met haar eigen baan, kind, opvoeding, huishouden. Dan zakt het wel eens even in. Maar wij maakten altijd even ruimte voor quality-time. Ergens naartoe, waar we dan aandacht voor elkaar maakten. Nog steeds een goede basis om de boel draaiende te houden ook al is de carrieredruk door mijn zelfstandigheid een stuk veranderd. Ik laat me ook veel minder gek maken door werk of klanten. Maar een jaar of 30 geleden was dat wel anders. Dus herkennen doe ik wel veel van wat je schrijft...

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Margreet, ik ben het hierin met je eens.

  Alleen dat niet alle mannen van seks houden..?? Je bedoeld a-sexuele mannen? Dat is dan een soort van afwijking... en komt sporadisch voor.
  mijn vriendin dr man is zo en dat is vreselijk, voor haar, dat kan ik je wel zeggen. Ik kan haar geen raad geven maar zal nooit veroordelen hoe ze er mee omgaat. .
  Ik heb er heel wat met haar over afgehuild

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 56. @Tham - Een man die niet van seks houdt komt wel eens voor. Veelal is het toch het gevolg van een of andere ziekte. IK vraag me hierbij wel af, komt ineens in me op, of je dan wel verlangen en gevoelens kent, maar niet tot de uitvoering kunt komen. Ook frustrerend...

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Wie velt er een oordeel?
  Een vraag houdt geen oordeel in?
  Ik denk zelf wel dat ik juist over erotiek je met m'n partner zou gaan praten, als mijn log niet veel zou voorstellen(en dat vind ik juist als ik het alleen maar over politiek of maatschappelijke toestanden zou hebben- over persoonlijke gevoelens en dillemaa's loggen is veel enger om te laten lezen aan bekenden nl!)dan zou het onnodig zijn om het te delen met een partner, want-niet belangrijk. Juist over wezenlijke zaken zou ik zelf willen delen met mijn partner.
  Daarmee vel ik geen oordeel over anderen, ik ben slechts nieuwsgierig zoals anderen nieuwsgierig zijn over intieme details?

  Als seks het enige(belangrijke) is waarom men een relatie heeft dan is dat tamelijk armoeiig lijkt mij.
  In het adere geval hoeft het ook helemaal geen zgn verstandshuwelijk te zijn. Liefde is meer dan seks, beter gezegd, liefde hoeft helemaal zelfs geen seks in te houden. Ik vraag me af of iemand die dat niet snapt wel weet wat liefde is.

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Och Tham er zijn zoveel verschillende relaties, als de een wel seks wil en de ander niet dan kan dat een drama zijn. dan zou je iemand wat moeten gunnen buiten de deur he. Anders lijkt het eerder eigenliefde toch?
  Ik ken echt wel mannen die niet van seks houden hoor, geen ziekte of wat in het spel. Ook wel over gelezen. of dat een afwijking is? Zo zou ik het niet noemen.
  Er zijn belangrijker zaken in het leven?

  BeantwoordenVerwijderen
 59. @Margreet - Ik snap dat jij weer eens tot mij richt? Voor de goede orde; ik onderhoud vijf weblogs. Met de nodige breedte, alle onderwerpen die je maar kunt denken passeren de revue. Daarbij gebruik ik intussen de belangrijkste Sociale netwerken. Alles gekoppeld. daarmee dus geen onderwerp mijdend, en automatisch ook de nodige lezers en volgers bedienend. Ongeveer iedereen om me heen weet dit en leest mee. Naar eigen smaak, tijd, interesse. Het leverde me heel wat leuke sociale en vaak nieuwe contakten op. En de nodige zakelijke. Geen op zichzelf staand doel, wel leuk meegenomen. Ik schuw de publiciteit niet, nooit gedaan overigens. Heb het idee dat ik me ook in de breedte aardig kan meten met de meeste mensen die zich op het web uiten. Ook geen doel op zich, maar soms wel handig. Voordeel van de grote stad wellicht, of een leeftijd die enige ervaring in zich bergt. Daarbij is voor mij de vrijheid van meningsuiting, ook voor hen met wie ik het zelf niet eens ben, van groot belang.

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Leo, aangezien jij Tham weer moet verdigen tegen mij zoals weer blijkt, geef ik daar gewoon antwoord op, niks meer, niks minder.
  Ik krijg nu bezoek dus ik ben nu off.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. @Margreet - Een van de leukste vriendinnen die ik via het www leerde kennen is Tham. Ik ken haar al jaren en weet veel van haar en haar wijze van denken. Als ze dan op een feit wordt gewezen dat niet klopt, er aannames worden gedaan die niet deugen zal ik zeker niet laten om even in de bres te springen. That's what friends are for. Zou ik voor jou ook doen als je op dezelfde wijze zou worden behandeld hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Margreet, verdedigen is het niet. Hij kent mij beter, Ik zeg het nml soms zo krom, om dat ik het kort wil zeggen.
  Ach.. we zitten nu eenmaal niet allemaal op het zelfde level.. dan is het zaak om het met een glimlach te kunnen blijven volgen.


  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Positief feit 1; bevredigende seks geeft hem het gevoel geliefd te zijn en begeerd te worden.
  Vrijen biedt troost die heel veel betekent voor een man.
  Vrijen is de zuiverste balsum voor eenzaamheid.

  EEn man voelt zich geisoleerd ,zelfs bij zijn vrouw.Maar bij het vrijen is er een persoon in de wereld bij wie je kwetsbaar kunt zijn en die je helemal aanvaardt en niet veroordeelt. Het is die troost die heel veel betekent voor een man.

  Positief feit 2;
  Bevredigende seks geeft hem zelfvertrouwen.

  Mannen vertelden dat ze zich beter voelden als ze vaker seks hadden..maar niet alleen lichamelijk maar juist innerlijk.
  Wat er in de slaapkamer gebeurt heeft echt invloed op hoe een man de volgende dag op kantoor zich voelt.
  Seks is een bevrijding van de dagelijkse druk..dat alles lijkt beter te maken.
  Als we eenmaal door hebben hoe belangrijk het seksleven van een man is voor zijn emotionele welbevinden, moeten we erachter zien te komen wat er gebeurt met hem als hij niet krijgt waarnaar hij op zoek is.

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Verwonding1;
  Als zij geen zin heeft,vooel ik me ongeloofelijk afgewezen.
  Hoe graag mannen ook seks willen,de meeste van hen gaan liever in een ijskoude regen de heg knippen dan vrijen met een vrouw die hen uit plichtsbesef tegemoet lijkt te komen.
  De heg wijst hen nml niet af. Daar gaat het om. Als een vrouw toegeeft omdat het moet. wordt hij afgewezen door zijn vrouw.
  Als wij instemmen maar geen moeite doen om ons betrokken te voelen bij de man van wie we houden, ervaart hij; Je bent niet in staat om me seksueel op te winden,ook al doe je nog zo je best. en het kan me niet schelen wat belanfrijk voor je is."
  bij : vanavond niet lieverd"hoort hij; Je bent zo onaantrekkelijk dat je niet eens kunt concureren met een kussen... en het kan mij niet schelen wat belangrijk voor jou is"
  Hoewel we mss alleen maar zeggen, dat we op dit tijstip liever geen seks willen ,hoort hij de pijnlijke boodschap dat je Hem niet wilt!

  Nee is geen nee tegen seks , zegt eenma,. het is een afwijzing.: maar ik voel kwetsbaar als ik haar vraag of het initiatief te nemen.

  Hoe kunnen wij vrouwen de sekskloof overbruggen?

  Kies ervoor om van hem te houdenb op de manier die hij nodig heeft.
  Besef dat er achter al dat testoron een liefhebbend hart schuilgaat.Als het mogenlijk is,beantwoordt zijn avances dan met een volledig emotioneel betrokkenheid. in het besef dat je ZIJN hart raakt.

  MAAR: als een lichamelijke reactie niet meer tot de mogenlijkheden behoort,zorg er dan voor dat je woorden hartelijk zijn, bevestigend,bemoedigend,liefdevol.Doe alles wat ik je macht ligt- gebruik woorden en daen die je man begrijpt- om de man die je liefhebt niet te raken door pijlen van afwijzing. Laat er geen twijfel over bestaan dat je het fijn vindt om te vrijen met hem.
  En denk erom; als je wel op zijn verzoek ingaat,maar het alleen doet om aan zijn behoefte tegemoet te komen., zonder actief betrokken te zijn, kom je niet tegemoet aan zijn behoefte.Sterker nog, je kunt hem net zo goed naar buiten sturen om de heg te knippen.! Dus geniet van de intiemiteit en maak er het beste van.

  Sommige van ons vrouwen denken mss dat een wilde kat voor ons te hoog gegrepen is.Niet waar , zeggen mannen> Wat we bedoelen, is een vrouw die afentoe het initiatief neemt en al haar aandacht en passie voor haar man in bed neemt. Dat doet een man opleven.
  Sommige vrouwen zouden graag in staat willen zijn enthousiaster op seksueelbehoeften van de man te reageren. maar dat om allerlei pers redenen niet kunnen. Het is niet mijn bedoeling nog meer frusteratie toe te voegen.Maar ik wil je wel aanmoedigen om dan hulp te zoeken die je nodig hebt verder te komen. De keus om genezing te zoeken is de moeite waard, zowel voor jou als voor de man van wie je houdt.

  Heeft jou man de signalen gegeven dat hij ongelukkig is met jouw gebrek aan ontvakelijkheid voor hem?
  Mss zou hij het je grag duidelijk maken, maar weet niet meer goed hoe. Of hij heeft het geprobeerd maar je hebt het belang van zijn verzoek niet goed ingeschat.
  Onderschat het niet!! Het is belangrijker voor hem en voor je relatie en daarmee voor je eigen plezier in je huwlijk, dan je je kunt voorstellen

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Als seks slechts de basis is voor een relatie is er idd wel iets mis. Maar dat is net zo voor die relaties waarbij seks geen enkele rol (meer)speelt. Het verandshuwelijk heb ik al eens aangehaald. Voor een van beide partners die te maken krijgt met iemand die constant de boot afhoudt lijkt me dat ook wel erg frustrerend, of zoals je ook vaak hoort of leest, als er allerlei beperkende voorwaarden worden gesteld om tot het consumeren van de relatie te komen. Het juiste licht, de muziek, slaapkamer op temperatuur, lang voorgesprek, telefoon uit, geest leeg, gen erotische dromen, urenlang knuffelen en dan Zeemannetjes zien als het ultieme uiterlijke beeld.....Dat zorgt ook voor frustraties toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Oei, er ging wat mis met plaatsen.Bob deze laatste van mij kan er weer af want dubbel is ook overbodig ;)) Sorry

  Thammetkoffie

  BeantwoordenVerwijderen
 68. NBW Boek 1 Titel 6 Rechten en verplichtingen van echtgenoten Artikel 81

  Echtgenoten zijn elkander getrouwheid, hulp en bijstand verschuldigd. Zij zijn verplicht elkander het nodige te verschaffen.

  Seks is niet relevant dacht ik, hoogstens als argument voor de eenzijdig echtscheiding titel 9 afdeling 2

  Artikel 151
  Echtscheiding wordt op verzoek van één der echtgenoten uitgesproken, indien het huwelijk duurzaam ontwricht is.

  BeantwoordenVerwijderen
 69. @Cohler - Voor veel mensen is dit toch een vorm van duurzame ontwrichting? Als een van beiden de ander het plezier van de seksuele ontspanning onthoudt? Bewust of onbewust(..)

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Overigens denk ik dat veel van wat Tham zegt, ook in de omgekeerde richting geldt. Je moet eens kijken hoe een vrouw zich voelt als de man geen zin heeft in sex. Dat is een bijzonder zware afwijzing, omdat ze denkt dat mannen eigenlijk altijd zin hebben. Ze denkt dan dat er van alles mis is met haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Ja Bob, ook in omgekeerde richting,( mss net wat op andere puntjes ) want anders voel ik me net een man ;)

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 72. @Leo Ik ben geen specialist, maar volgens mij laat de wet het aan de echtgenoten om te bepalen of een huwelijk duurzaam ontwricht is.

  Normaal is een scheiding art 154 op gemeenschappelijk verzoek gegrond op hun beider oordeel dat het huwelijk duurzaam ontwricht is.
  Daar hoeft volgens mij verder geen argumentatie bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 73. @Cohler - Het hangt natuurlijk wel af van het feit of echtenoten/partners al dan niet in goed overleg uit elkaar gaan. Als een van de twee overspel (..) pleegde en de ander dat ziet als meer dan voldoende reden voor een scheidingsaanvraag, kan die overspel plegende partner wel een beroep doen op het wetsartikel waarin sprake is van van duurzame ontwrichting. Omdat de 'lijdende' partner geen invulling meer gaf aan het huwelijk en dat daardoor gedwongen het consumeren van seksuele genoegens elders moest plaatsvinden. Met een goede advokaat en dito verhaal maakt dat voor de boedelscheiding en schuld toekenning wel iets uit vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 74. @Bob - Je moet als man wel erg horkerig zijn wil je een 'willige' vrouw die duidelijk maakt zich voor jou 'over te willen geven aan je botte lusten' negeren. Helemaal binnen een relatie lijkt me dat een flinke deuk in het relationele gebeuren...

  BeantwoordenVerwijderen
 75. @Leo: Je hoeft het niet op een horkerige manier te doen. Ik heb niet altijd zin in sex. Bijvoorbeeld omdat ik nog problemen van mijn werk zit door te malen in mijn hoofd. Of omdat ik me niet goed voel. Of of of...
  Ik heb dan ook wel eens meegedaan voor de vorm, maar daar schiet uiteindelijk niemand wat mee op, ikzelf het allerminst. Zodra als je sex gaat doen omdat het moet, dan ben je net als die vrouw die maar toegeeft omdat de man zonodig moet.

  BeantwoordenVerwijderen
 76. Leo, is dat niet al heel lang geleden afgeschaft, het idee dat 1 van de twee de schuldige is bij een scheiding?

  BeantwoordenVerwijderen
 77. Marjan,dat zal toch zeker wel? , want bij een scheiding zijn altijd twee partijen schuldig als je het goed bekijkt.

  ( "Schuld" vind ik wel een te zwaar beladen woord in een scheiding)

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 78. Bij mijn laatste scheiding (we waren weliswaar niet getrouwd) was mijn ex de schuldige. Dat staat vast.

  BeantwoordenVerwijderen
 79. Ja, Tham bij een huwelijk zijn er ook twee schuldigen ;)

  Als maar één van de echtgenoten wil scheiden:
  "Echtscheiding wordt uitgesproken als het huwelijk duurzaam is ontwricht. De oorzaak van de ontwrichting is niet belangrijk. Als de ontwrichting wordt ontkend, dan zal degene die de ontwrichting stelt, feiten moeten weergeven waarmee de ontwrichting kan worden aangenomen."

  "Een huwelijk is duurzaam ontwricht indien de voortzetting der samenleving ondraaglijk is geworden en geen uitzicht bestaat op herstel van enigszins behoorlijke echtelijke verhoudingen(2).
  De verzoekende partij moet de duurzame ontwrichting stellen en bij ontkenning door de andere echtgenoot bewijzen, waarna de rechter vaststelt of sprake is van duurzame ontwrichting(3).
  Indien een echtgenoot gemotiveerd stelt en daarbij volhardt dat hij niet meer met zijn echtgenoot kan samenleven, zal dit voor de rechter vrijwel altijd een beslissende aanwijzing zijn dat het huwelijk duurzaam is ontwricht(4),
  waardoor aan (verdere) bewijslevering niet meer wordt toegekomen(5)" !!

  Zullen we het maar weer over seks en liefde hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 80. Ja choler, liefdevoller en warmer ook ;)

  maar het wordt hier wel heel erg lang naar benden scrollen steeds

  BeantwoordenVerwijderen
 81. Het enige wat ik nog doe is zuchten om zoveel onbenul(Leo), ik maak er geen woorden meer aan vuil. Goed lezen is een kunst he.

  BeantwoordenVerwijderen
 82. Over seks praten doe ik alleen maar live en pas na een paar biertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 83. Tham ik zag je mail pas net, ik zit tegenwoordig op de laptop en zie dan alleen mijn gmail. lees dat hele stuk later hoor, maar bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 84. @Margreet - Ik ben blij dat je weer aangeeft dat je het niveau weer even mist om je empatisch te gedragen. En ik maar hopen dat er in de tussentijd iets ten goed was veranderd. Tevergeefs,.....zeer jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 85. Kijk leo, als jij je nou eens gewoon alleen met je eigen zaken bemoeit? Ik kan bovenstaande netzogoed tegen jou zeggen hoor.
  Alleen ben ik niet blij en vind het niet jammer tegelijk(heel aparte combi trouwens)
  Jij leest niet goed en geeft een invulli, ng aan mijn woorden die IK er NIET inleg!
  Moeilijk he meneer de proffesionele Blogger ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 86. Maar het is wel goed, ik reageer hier niet meer zolang jij hier 'heerst'. Jammer want ik vind Bob wel sympathiek. Ik kan ook prima met tham overweg, we zijn het alleen niet altijd eens. Nou en? Kom jij er dan ajb niet steeds tussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 87. Net op tijd zou ik zeggen, dan kan IK weer vaker komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 88. Nou zeikwijf, ik zal jullie een groot plezier doen, ik verdwijn helemaal. Doe ik eindelijk eens iets goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 89. Ach, iedereen mag van mij kissebissen hoor. Zolang als we het maar niet al te serieus nemen.

  @Tham, een paar van jouw opmerkingen zou ik er bijna uit willen lichten, een beetje aanpassen (qua taal), en dan als blog presenteren. Tenzij je daar bezwaar tegen hebt natuurlijk. Op het moment moet ik me echter meer met mijn real life bezig houden, dus dat kan nog even duren.

  @Margreet: Leo komt op mij ook wel eens een beetje pompeus over. Een ongebreideld geloof aan zichzelf. Dat is een vereiste voor een succesvol verkoper, misschien is het een beroepsafwijking. Maar zo hebben we allemaal een afwijking, ikzelf niet uitgezonderd. De kunst is om daarmee om te gaan.

  Wie is M nou weer?

  BeantwoordenVerwijderen
 90. Ja dat is goed hoor Bob, ik ben benieuwd wat je er dan uitpikt.

  Leo moet je idd kennen.. het blijft een kwibus maar wel een bijzondere ;)
  Ja iederen heeft heeft zijn afwijking maar dat maakt het juist zo leuk!
  Als we maar steeds in onze eigen spiegel blijven kijken..
  Ik heb bv een muisarm ;))  Margreet vanaf hier zwaai ik je dan maar uit.

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 91. Bob, ik zie wel dat anderen er ook moeite mee hebben. Zo'n verkoper verkoopt mij iig niks!
  Iedereen heeft z'n gektes, maar er wordt wel verschil gemaakt door sommigen, de een z'n gekte wordt geaccepteerd of vergoeilijkt, de ander krijgt de kritiek. meten met 2 maten heet dat. Wie eerlijk kijkt ziet dat Leo hier degene is die de boel op stelten zet.
  Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 92. @Bob - De hetze uit het verleden door deze dame gevoerd blijft maar doorgaan. Dat is de reden dat ik er even op reageerde zoals ik deed. Niet goed, want in feite gun ik iedereen altijd het recht op een eigen mening ook al ben ik het met de inhoud daarvan soms compleet oneens. Maar als het op de persoon gaat en elke inhoud mis, kan ik me soms even niet voldoende inhouden. Gelukkig lukt me dat in de seks wel, opdat ik me weer in het gareel van dit onderwerp beweeg. Dat jij meent dat ik me pompeus uit is wel een wat wonderlijk overkomende mening. Immers, ik heb 'altijd een mening', en draai daar niet omheen. Verder is het idd zo dat we allemaal onze eigen handleiding hebben en dat je moet constateren dat we ieder individueel anders zijn gekleid. Soms is het handig om elkaar te kennen dan, en te weten waar de gevoeligheden liggen of welke achterliggende gedachte bepaalde opmerkingen kunnen hebben. Geldt voor mij net zo als voor ieder ander die zich uit op het www. Ik wil niemand wegjagen, zelfs Margreet niet. Maar zij kan niet omgaan met mensen die er een andere mening op nahouden dan zij zelf. Zij meent wel altijd kritiek te mogen uiten op anderen maar heeft erg lange tenen als het om haarzelf gaat. Daarbij is het verwijt over niet goed lezen meer aan haar zelf te richten dan aan mij. IK lees wel eens te snel, toegegeven, maar zij leest helaas helemaal niet. Zelfs verzoenende woorden van uitleg kunnen haar niet bekoren. Dat is jammer, want eigenlijk helemaal niet nodig. Maar goed, het lijkt mij weinig zinnig om mensen weg te jagen van jouw blog, laat ik dit pompeuze antwoord dan maar zien als mijn laatste voorlopgi, dan kunnen de gelijkgestemden met elkaar verder. Op andere plekken zoek ik dan die voor mij wel op, zoals bij AT5.....

  BeantwoordenVerwijderen
 93. Wat een lulkoek, jij met je hetze, als er iemand een hetze voert ben jij het zelf.
  Wie moet er altijd tussen komen als ik het oneens ben met Tham of gewoon een vraag stel?
  je gunt helemaal niet iedereen een eigen mening, jouw mening wordt uitentreure herhaald, ik ben niet de enige die dat zegt.
  Er is niks wonderlijks aan Bob's woorden over jou hoor. misschien moet je eens in de spiegel kijken.
  ik reageer enkel op aantijgingen van jou,, maar mijn mening mag ik niet geven, dat mag jij slechts, ook al is het 100 x dezelfde.
  Ik vraag me wel af wie hier nu de lange tenen heeft , lees alles maar na dan zie je dat jij degene bent die er niet tegen kan als iemand aan Tham komt. Zij kan er zelf wel tegen, misschien moet je es ophouden haar als een vrouwtje te behandelen die zelf niet kan schrijven. Ze kan dat zelf stukken beter dan jij nl.
  Verzoenende woorden van jou? je bedoelt toch niet die vreselijke mails die ik tegen mijn zin van jou kreeg? Als iemand zegt dat ze geen mailcontact wil dan bedoelt ze NEE. Dat er dan toch 10 mails worden verstuurd is niet bepaald fatsoenlijk?!

  BeantwoordenVerwijderen
 94. Kijk leo, je verwijt mij altijd dat ik persoonlijk wordt, je ziet alleen niet dat jij dit zelf(ook) doet. Ik ben trouwens benieuwd of je ook nu weer, zoals je eerder deed er een log over gaat schrijven en weer de zielepiet uit gaat hangen en mij nog zwarter maakt dan je al deed.
  Kijk, daar moet ik dan altijd een beetje om lachen. Je doet nogal stoer, maar ik zie achter dat grote ego een klein mannetje. vandaar misschien dat pompeuse gedoe?
  margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 95. @Margreet - Nog even dan. Omdat je pathologisch blijft in je leugens. UIt mijn mailbox van enige tijd geleden blijkt dat ik voor de goede vrede, precies twee mails heb gestuurd om te trachten 'uit een eerdere impasse te komen'. Jammer maar helaas. Een hele bak ellende kwam er over me heen. Je haalt je vrienden erbij, je roept maar wat. Je kent me niet, matigt je een mening over mij aan, meent dat mijn reacties altijd serieus bedoeld zijn en op jou gericht. Dat zijn ze niet, of slechts als je weer eens cynisch onaanrdig bent tegen iemand als Thamara. Die ik wel peroonlijk ken en een schat van een mens is. Dat zal jij ook zijn, echt wel, alleen komt het er niet uit. IK hoef jou hier niet zwarter te maken. Doe je echt zelf wel. Mijn logje daaromtrent ging niet over jou als persoon, wel over de wijze waarop je in je eigen logjes mij afschilderde. Alsof ik je stalk of zo. Waar je het vandaag haalt weet ik niet, ik heb wel iets anders te doen, daarbij jouw dorp is me echt te ver weg.....Nee beste Margreet, je moet je mening zelf eens trachten te funderen. Met een LOI cursus psychologie en wat zwart/wit meningen kom je er niet. Met leugens vertellen ook niet. Sorry, maar op dat punt ben ik open als ene boek. Pompeus wellicht, vervelend als het gaat om het vasthouden van mijn eigen mening. Maar altijd met respect voor hen die de discussie open en eerlijk aangaan. En helaas, dat doe jij niet. Je werd en wordt nog steeds persoonlijk, ziet beren in het bos, spoken, en nog veel meer. Ik heb je getracht dat uit te leggen, maar liep toen in een mijnenveld vol prikkeldraad bij jou. En ondanks de hoop dat het anders zou zijn, dat heb je nog steeds om je heen opgesteld. jammer maar helaas. Het sop is de kool niet waard. Behalve als je nu weer van alles en nog wat beweerd wat niet waar is. Daar zal ik altijd tegen blijven strijden. Op mijn eigen specifieke wijze. Met woorden, en op plekken waar andere mee kunnen lezen. Overigens; for the record, heb ik jouw naam ooit genoemd in mijn logjes??? Dacht het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 96. Misschien kun je je es oefenen in korte reacties? het valt op dat je niet alleen pompeus maar ook erg lang van stof bent. Je hoeft het niet te lezen eigenlijk want het is meestal een herhaling van..
  Ongewenste mail beantwoord ik niet aardig, lijkt me logisch .. het was ongewenst en dat wist je! Bord voor je kop? het waren er echt meer dan 2 hoor, ik heb je op een gegeven moment zelfs gemaild dat ik je ging blocken omdat ik er zat van was dat je niet wilde snappen dat ik ECHT GEEN MAIL van jou wenste. Hoe vaak moet je zoiets herhalen bij jou. of had je een dubbelganger die de andere mails verstuurde. nee ik heb ze niet bewaard, het viel onder de spam.

  Ik heb geen enkele leugen waar dan ook verkondigd over jou!
  Jij vind blijkbaar dat ik onaardig ben tegen Thamara, misschien lees jij alles wat ik schrijf met een andere bril? Zou dat misschien kunnen? Wees es eerlijk.

  Wat je mij verder verwijt kun je netzo makkelijk tegen jezelf zeggen. Ik heb ook een open vizier en weet van mezelf dat ik eerlijk ben, misschien voor sommigen te eerlijk. Misschien komt het soms anders over dan ik bedoelde, dan kan men dat toch vragen?
  Thamara doet dan dan soms per mail, kan ook.

  Maar nee, meneer de meninggever heeft meteen zijn oordeel klaar en denkt te weten hoe en wat ik bedoel terwijl hij er compleet naast zit. Jij hebt mij nog nooit gesnapt geloof ik. kun je ook niks aan doen. ook geen cursus psychologie gevolgd zeker.

  Dit was mijn laatste reactie, jij zult er vast nog een tegenaan gooien, je moet immers altijd het laatste woord hebben.
  En je vindt altijd wel een reden.
  Zo, ben ik ook lekker lang van stof.

  Bob, misschien kun je de spam hier beter verwijderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 97. @Margreet - Ondanks de nieuwe flauwekul en de ontkenning van jouw eigen gedrag, de gevormde mening zonder onderbouwing bijvoorbeeld, sluit ook ik de discussie. Met jou kom ik er nooit uit. Je wilt niet aardig gevonden worden. IK wel, dat lukt me bij 99% van de mensen wel aardig, bij 1% niet. En daar hoor jij helaas bij. Het is niet anders!

  BeantwoordenVerwijderen
 98. Hahahahaha, ik zei het!
  Ik wil niet aardig gevonden worden, ik BEN aardig. Voor de meeste mensen. Niet voor jou nee, daar heb je het zelf naar gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 99. @Margreet - Je lacht, pas op dat je niet ontdekt dat je daarmee jezelf voor de zoveelste keer belachelijk maakt. Als iemand het zichzelf moeilijk maakt ben jij dat wel hoor. Maar goed, we sluiten het verhaal af. Ik zal trachten je verder te negeren. Zoals meerdere bloggers doen. Snap je zelf waarom?

  BeantwoordenVerwijderen
 100. Mensen, we dwalen wel erg af. Ik ga vandaag surfen. Er is eindelijk wind aangekondigd. Prettige zondag iedereen!

  BeantwoordenVerwijderen
 101. @Bob - Is het niet handiger om je bezig te houden met dat wat je als aanleiding voor dit drukke blogje hier neerzette dan??? Het weer is er trouwens bij ons niet naar om te gaan surfen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 102. Het lijkt me eerder dat jij je belachelijk maakt leo. Is lachen nu weer niet goed?
  Meerder webloggers die mij negeren? Net zoiets als diegenen die jou negeren?

  Wat jij en die paar lui uit het hopclubje over mij denken interesseert mij 0.
  M.

  BeantwoordenVerwijderen