15 december 2009

Het nadeel van kinderen

Het nadeel van kinderen is dat ze elke leeftijd maar een moment hebben.

Ik zie vaak kinderen op straat in de verte en dan denk ik, oh is dat niet mijn zoon? Maar dat kan dan helemaal niet, omdat mijn zoon al ouder en groter is dan dat kind dat ik daar zie. En dat is wel jammer.

16 opmerkingen:

 1. Oef, het valt mee. Ik zat al klaar om een boze reactie te typen. ....

  Ja. het is een drama. Als je om de paar jaar een nieuw kind maakt dan kun je het leed een beetje verzachten maar het houdt een keer op.
  Onze jongste is aan het wisselen. Als het kon zou ik ze wegjagen, die grote tanden. 'Kom over vijf jaar maar terug. Dan ben ik er wel aan toe.'

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stom he dat je als ze klein zijn er niet genoeg van geniet. Wij hebben videobanden vol gefilmd van de jongens toen ze klein waren, en als we ze nu zien denken we achhhh wat was dat een goude tijd, alsof het gister was,maar voor hunzelf lijkt het een eeuwigheid geleden.
  We wachten nu op de kleinkinders.. pffff.. en alles begint weer van voor af aan ;)
  Nu zit ik daar echt niet op te wachten eerlijk gezegd, want dan ben ik oma,,brrrr
  Maar goed, ik vind wel dat elke leetijd zijn bekoring heeft en dat je er in mee groeit.En pubers springen er voor mij uit want die zijn zoooooo lief zo onzeker, nog zoveel vatbaar .. een uitdaging om mee om te gaan en ze naar volwassenheid te kunnen leiden ...of was het nou lijden ? ;))

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat had je dan verwacht, Molrat? Dat mensen met veel kinderen de overbevolking aansporen? Dat ze egoistisch zijn, omdat er al veels te veel mensen zijn? Omdat namelijk eigenlijk alle belangrijke problemen op de wereld als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen als er niet zoveel mensen waren? Dat heb ik allemaal niet gezegd.
  Als er niet zoveel mensen waren, dan was er ook geen massaproductie, en dan waren er ook geen betaalbare artikelen te koop.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thamara, jij vindt de pubertijd de mooiste leeftijd? Dat heb ik nog nooit gehoord. De meeste moeders die ik ken zwijmelen over de tijd dat de kinderen nog klein waren.

  Ik vind het zelf ook wel mooi om met mijn zoon van gedachten te kunnen wisselen. Wat ik wel jammer vind is dat hij vaak discussieert om zijn gelijk te krijgen, en niet zozeer om achter de waarheid te komen. Niet integer quasi.

  Zal wel bij de ontwikkeling horen. Een soort krachtmeting, net als dat hij af en toe stiekem probeert of hij al sterker geworden is. Dat is hij niet, en daar kan hij nog lang op wachten, ha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. - sterker dan ik - voor de duidelijkheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weet je Bob, ik heb ze inmiddels in alle soorten en maten en leeftijden en ik vind pubers juist zo mooi om de ontwikkeling erin te volgen. Tuurlijk zijn ze van tijd tot tijd onhandelbaar ( maar dat ben ik ook ;))
  Toch,, je kunt ze nog zo vormen, juist de disscussies vind ik heerlijk, mantham niet hoor die wordt er alleen maar moe van), en dan komt er een tijd dat ze verstandig gaan worden dat je naast ze staat, dan ben ik niet meer u maar jij voor ze. Ook die leetijd vind ik bijzonder mooi.
  En het gekke is, allemaal dezelfde opvoeding, uit een nest uit een ouderpaar en toch allemaal weer totaal anders. Dat maakt aanpak soms ff lastig ,maar ook spannend.
  Ik vind kinderen heerlijk hoe ouder hoe .... leuker! Maar dan moet ik wel erbij zeggen dat we geen probleem kinderen hebben, en ze gezond zijn, lekker in hun vel zitten, leuke liefs hebben en geen zorgen. Dat scheelt denk ik al een jas.. of ligt het nou aan mijn instelling dat het geluk in de kleine dingen zit?

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bob, jij was toch tegen massaproduktie en lage prijzen?
  Nee ik had iets onaardigs gevreesd over kinderen, dat ze lawaai maken, slechte manieren hebben, ontevreden zijn, egoïstisch, of dat ze veel geld kosten of weetikveel. Kritiek op ouders mag, op kinderen niet.

  Toen onze oudste klein was vond ik het allemaal zo leuk dat hij steeds meer kon en snapte en leerde kruipen en lopen en naar school en zwemles etc... Het kon mij niet snel genoeg gaan. De jongste kan me niet lang genoeg klein blijven.
  Als je maar één kind hebt dan is de oudste dus ook de jongste. Dan voelt alles dubbel lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bob, ik vind alle leeftijden even leuk en op zijn tijd ook even vreselijk.
  Met mijn oudste zoon zijn eerste tweepersoonsbed kopen en samen lakens uitzoeken bij Ikea vond ik even leuk als zijn eerste stapjes.

  Thamara, pubermeiden zijn volgens mij niet zo schattig als puberjongens. Die van mij kunnen echt onuitstaanbaar zijn/doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. We gaan toch niet verlangen dat ik consequent ben he? Overigens moet je maar eens aanwijzen waar ik iets tegen massaproduktie gezegd heb. Ik ben tegen (wat dat ook moge betekenen) slechte sociale omstandigheden voor arbeiders in andere landen waar onze bedrijven laten produceren zodat het voor ons goedkoper wordt. Dat is toch iets anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bob, klopt, ik heb je betoog nog eens nagelezen (over goedkope fietsen) en het ging inderdaad niet over de massaproductie maar over de arbeidsomstandigheden en de kwaliteit.
  Excuus.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. "Wat had je dan verwacht, Molrat? Dat mensen met veel kinderen de overbevolking aansporen? Dat ze egoistisch zijn, omdat er al veels te veel mensen zijn? Omdat namelijk eigenlijk alle belangrijke problemen op de wereld als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen als er niet zoveel mensen waren? Dat heb ik allemaal niet gezegd."
  Nee dat was ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Sneeuw?
  Ja, morgen jippie!

  En moet je dan eens opletten, al die lieve beeldbuiskinderen zie je dan buiten dollen met rode sjaals en rode konen op hun gezicht.

  Voor de volwassenen: de sneeuwballen komen van links en van rechts, dus let op en wees niet bevooroordeeld!  Wat bob zijn logje betreft: tham zegt dan wel dat je meegroeit, maar dat heb ik niet, ik loop ook telkens een paar maanden of jaar achter, net als bob.
  Dat levert behoorlijk wat Aha-erlebnissen op gedurende een dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Overigens ben ik sinds gisteren weer aan het werk, maar eigenlijk ben ik nog steeds grieperig.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Och arme, gepusht door de wrede hoi oligois.

  Heb je wel een zakdoekje meegenomen naar het werk?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. *** hoest luid rochelend in de richting van Assyma ***

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ach joh, ben inmiddels immuun.
  assyondergehoest

  BeantwoordenVerwijderen