14 december 2008

Sneeuw!


Eat your heart out, Hollanders in Holland. Bij ons ligt er al de hele week sneeuw en vrijdag en vandaag ben ik wezen skien op de Inselsberg. 50 cm Neuschnee!


Op de Inselsberg hebben ze de skilift, waar ik al eens over bericht heb, vorig jaar vernieuwd. Daarmee is het een stuk makkelijker geworden naar boven te komen, maar er gaat een traditie verloren; tegenwoordig kan iedereen met deze skilift overweg, en dat merk je dan ook aan de wachtrij: gemiddeld een kwartier.


Vrijdag was het ideaal: ik had de middag vrij genomen, de Inselsberg is 10 minuten van waar ik werk vandaan. De sneeuw was vers, het dooide nog niet, alle bomen waren met een laag bedekt. De naaldbomen met een dikke laag, de bomen met kale takken met een dun laagje. Het uitzicht was grandioos; boven de laaghangende wolken was het zonnig en een ongelooflijk heldere strakblauwe lucht. Je hebt het gevoel dat je 50 km of meer kunt zien. Vandaag was ik samen met mijn vriendin. Lekker rustig aan, kopje koffie tussendoor, broodje kaas meegenomen. Aaahh.. de ideale zondag.


10 opmerkingen:

 1. Als je van wintersport houdt, dan woon je wel gunstig. Zelf ben ik er een beetje genezen. Het is net of ik telkens weer opnieuw moet doorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Opnieuw moet doorkomen? Begrijp ik niet helemaal. Opnieuw erin moeten komen, bedoel je waarschijnlijk. Dat moet ik ook. Maar hoe vaker je het doet, hoe sneller dat gaat.

  Ik ben meer het voorzichtige type, dus in tegenstelling tot veel kennisen en collega's heb ik nog nooit iets gebroken of verzwikt. Dat houdt natuurlijk ook de moed erin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben toch blij dat ik in een gebied van Duitsland woon waar het niet zo snel sneeuwt.
  BRRRRRRRRRRRRR
  Geef mij maar de zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hopelijk gaat het hier niet sneeuwen. Vooral volgende week zondag niet want dan rijden we naar Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn vriendin hield ook nooit van de winter. Totdat ik haar besmet heb met het wintersportvirus. Mensen die nog nooit wintersport gedaan hebben, denken vaak dat het koud is, maar dat is helemaal niet zo. Zolang als het onder nul is (en dus droog), en je bezig bent, en dan ook nog de zon schijnt, is het gewoon aangenaam. Het is gezond (zolang als je geen botten breekt), je bent de hele dag buiten, je bent sportief bezig.

  Natuurlijk als je de wintersport buiten beschouwing laat, dan is de winter wel lastig. De deuren van mijn auto vriezen vast, ik moet de autoruiten krabben, het is glad, ook op de fiets, en de kou is slecht voor mijn neurodermitisjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik bedoel toch echt doorkomen, Bob. Doorkomen zoals in het zwembad.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het spijt me, maar dan begrijp ik het nog steeds niet. Is misschien een uitdrukking die ik niet ken. Of bedoel je dat het te druk is, zoals in 'Er is geen doorkomen aan' ?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben meer van het fofograferen dan het laveren. Waar is die berg trouwens in het Teutoonse land? Om mijn beeld iets completer te krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lokatie Inselsberg:

  50° 51' 4" N, 10° 27' 57" E

  ;-)


  Thüringen, vlakbij Tabarz, ongeveer 20 km ten zuiden van Eisenach.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Aha - in de dahmalige DDR.....

  BeantwoordenVerwijderen