5 januari 2012

Mijn goede voornemens

Alles niet zo serieus nemen.
Blijven vliegen met de paraglider.
Doorgaan met squash spelen, beter worden.
Doorgaan met fitness.
Blijven windsurfen.
Doorgaan met piano spelen.
Niet stoppen met roken (1-3 sigaretten per dag).
Weer eens kiffen. Misschien.
Eventueel een nieuw snowboard kopen met softboots.
Vakanties op tijd plannen.
Minder tijd verspillen, bijvoorbeeld met reaguren.
Meer energie steken in relaties IRL.
Volwassen worden.

14 opmerkingen:

 1. Amen ;-)

  Zonder gekheid: lijkt me een goed lijstje met haalbare doelen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je het alleen bij je eerste voornemen houd ben je al een eind op weg ;))
  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Buurtaal: Het zijn dingen die ik me sowieso voor had genomen, ook zonder oud en nieuw, maar oud en nieuw is een mooie gelegenheid om ze op een rijtje te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Tham: Thammmiiiieeeeee!! (leuk dat je weer eens langskomt)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Bob dank je...ik kom bijna elke dag wel langs hoor , maar moet er weer even inkomen met reageren omdat ik geen weblog meer heb ;)
  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niet stoppen met roken en weer gaan kiffen (moest ik opzoeken) horen die eigenlijk niet thuis op het lijstje slechte voornemens?

  Had je nog dat Tiroler vliegbrevet gehaald?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Kokey: Het examen voor de A-licentie heeft niet plaatsgevonden, omdat er te weinig deelnemers waren (eerste waren er 2, uiteindelijk was ik de enige), en de examanitor is iemand van een onafhankelijke organisatie (DHV) die speciaal uit Duitsland moet komen, en die komt dan niet. Het was ook nog Oud en Nieuw. Ik ga het examen nu een andere keer doen, waarschlijnlijk in mei tijdens de volgende vliegvakantie. Ik heb nu wel de "Prüfingsreife", dat betekent dat ik ten allen tijde overal het examen zou kunnen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prima doelen Bob.
  Minder reaguren is er ook een voor mij. Maar toch ben ik dat nu weer aan het doen.
  Mijn belangrijkste goede doel is:
  Positief blijven, niet te druk maken over politiek en initiatief nemen, vooral in mijn werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach, wat hebben al die gestelde doelen voor zin als je ze niet deelt? Nee, ik doen er maar niet meer aan en laat het beste maar een beetje zijn eigen weg gaan. Dus, er moet toch eens gewerkt worden in en rond het huis. Ik moet toch eens wat aan de slankere lijn gaan doen, ik moet wellicht eventueel minder tij doorbrengen achter de computers, ik moet serieuzer aan mijn boekconcepten gaan werken en zo meer. Maar ik ben realist genoeg om te beseffen dat het er vermoedelijk allemaal niet van komt. Maar ik snap wel dat als jij niet meer langs komt om te reaguren het niets van doen heeft met iets persoonlijks maar gewoon met je goede voornemens.....jaja! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goede voorneemens voer ik direct uit (waardoor het geen voornemen meer is) of niet (en dan neem ik het me eigenlijk ook niet meer voor). Die keuze hangt van m'n stemming af. In elk geval wacht ik er niet mee tot de jaarwisseling. Vooral voornemens om af te vallen kunnen beter uitgevoerd worden tussen 15 december en 2 januari.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het eerste voornemen gaat morgen uitgevoerd worden: Dan wordt er een complete STUF snowboard-set gekocht! Dat is een soort Aldi-huismerk van ELAN. Goede kwaliteit voor de helft van de prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Klinkt goed. Dat laatste voornemen staat natuurlijk niet voor niets onderaan. Neem aan dat je die netjes blijft uitstellen. 'Volwassenen' hebben de wereld zo verziekt, daar wil je vast niet bij horen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een lijst! Pfff..
  Zolang je de eerste maar bovenaan houdt, anders lijkt het me geen doen.

  Vakanties op tijd plannen is een goede. Ik bedacht gisteren dat ik in de voorjaarsvakantie wel met de kinderen ergens heen kan gaan waar nog wel sneeuw valt in de winter.
  Een hele avond zitten zoeken op internet en alles dat me leuk leek (en niet te ver, niet te duur etc..)was al volgeboekt.

  Mijn voornemen is om 30-50% minder alcohol te drinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Marjan: Een goed voornemen, maar volgens mij alleen op zichzelf staand gaat dat niet werken. Er moet iets voor in de plaats komen. (Chocolade eten of roken of zo).

  Het snowboard heb ik gekocht. De vakanties ben ik aan het plannen. Minder tijd verspillen heb ik 3 dagen lang volgehouden op het werk, maar nu heb ik alles klaar ...

  BeantwoordenVerwijderen