8 januari 2012

Lüsen at night

(klikken om te vergroten)

In Lüsen in Zuid-Tirool heb ik aan de paragliding cursus meegedaan. Lüsen ligt vlak ten zuiden van de hoofd-kam van de Alpen, de kam buigt aan de westkant van Lüsen naar het zuiden af, een stuk ten zuiden van Lüsen liggen de Dolomieten, en in het oosten zijn natuurlijk ook nog bergen. Zo ligt Lüsen ingesloten tussen de hoogste bergen en daardoor is het er bijna altijd mooi weer. (De regenwolken regenen leeg bij het opstijgen langs de bergen voordat ze in Lüsen aankomen.) De foto is op de eerste avond vanaf mijn balkon gemaakt. Het is een plaatje.De eerste 3 dagen hadden we schitterend weer. de daaropvolgende drie dagen was het wat minder. Eigenlijk was het in Lüsen zelf nog goed te doen, maar omdat er in de omgeving windvlagen tot 50 km/u gemeten waren, zijn we toch maar niet gevlogen. Op zaterdag was het weer zo/zo, we hebben 1 vlucht gemaakt, en een hotelgast heeft een tandemvlucht gedaan met een vlieg-instructeur. Waarvan akte:

8 opmerkingen:

 1. Ik hoor geen motorgeluiden en dat is voor mij slecht nieuws hoor. Dus never-nooit met zo'n vliegende parachute mee.... Als het niet roffelt, ploft of krijst heb je mij niet te pakken....Maar ik geloof best dat het zweven boven die witte hellingen lekker relaxed is hoor....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fantastische kleuren in die eerste foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Leo: Met een motor kan ook, maar dan moet je eerst leren vliegen zonder motor. Je krijgt dan een soort rugzak om met een grote propellor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me wel voorstellen dat het heel bijzonder is. Alleen het gebied al.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waar is al die sneeuw, er is toch heel veel gevallen met geisoleerde dorpen, of was je op tijd weg?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat moet in de week daarna geweest zijn. Ik ben van kerst tot oud en nieuw geweest. Het begon net een beetje te sneeuwen. Op 1 januari hadden we trouwens weer mooi weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zag het filmpje ook staan op jouw YouTube-account. Gewoon tussen de echte vliegtuigbeelden....dus bij toeval stilte tussen het gedender....

  BeantwoordenVerwijderen