8 augustus 2011

Does this remind you of the USA?


Altijd volle kracht vooruit, vol van dadendrang, zonder al te lang stil te staan bij de consequenties, optimistisch uit principe, vol vertrouwen, zelfs als anderen allang opgeven gaat hij nog door, zolang als hij maar niet in de gaten krijgt dat hij al boven de afgrand zweeft.

Hang in there, Wile E. Coyote!

12 opmerkingen:

 1. Ha ha! In tekenfilms komt het altijd nog goed, maar ....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die wildwest-, xiwelwaarhetschipstrand-en na ons de zondvloed-politiek moet je vooral zoeken bij de republikeinen. De democraten zijn juist vreselijk behoedzaam. En die tegenstelling wordt steeds groter. Het lastige is dat ze beide de helft van stemmende US-burgers vertegenwoordigen. Beide partijen begrijpen elkaar compleet niet meer en schijnen dit zo te willen houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In deze analogie zie ik geen pendant voor de Roadrunner (de struisvogel die altijd moeiteloos zijn achtervolger te snel af is). Vroeger was het Japan. Nu zou het China kunnen zijn, maar dat is te groot en te log en niet sympathiek genoeg. Europa is het zeker niet. Brunei misschien, maar dat ligt ook al op zijn gat, heb ik een tijdje geleden gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Memo to self: De Duitse uitdrukking van volgende week = "Aktionismus".

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was de fundamentalist Bush die samen met zijn republikeinse vrienden deze ellende in de VS veroorzaakte. De schuldenlast voor het land vloog uit de bocht en de regering nam geen maatregelen. In tegendeel, Bush verlaagde de belastingen en Obama kan ze niet verhogen. Omdat Amerika min of meer in evenwicht verkeert. Dat heb je dan met een tweepartijen-systeem. Helaas heeft alles met elkaar van doen en krijgen wij er dus ook de schadelijke effecten van. Niet dat we daar nu echt bang voor hoeven zijn, we hebben ons zelf ook al aardig in de nesten gewerkt door allerlei uitvreterstaten toe te staan uit de grote boterruif te eten die Brussel heet....Dan heb je geen vijanden meer nodig...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je bedoelt Brunei Darussalam 1/7 van het opp. van NL? Miep-miep de grote renkoekoek?
  Gaat het niet goed met de sultan? (Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah) Is hij niet meer de rijkste man op aarde?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pardon, ik bedoel dus Dubai. Een tijdje geleden werd in Der Spiegel geschreven dat de crisis daar hard toegeslagen heeft.
  http://de.wikipedia.org/wiki/Dubai_(Emirat)#Auswirkungen_der_Weltwirtschaftskrise

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dubai had even een dipje; er ontbraken 50 miljard of zo, maar die heeft de emir nextdoor toen gefinancierd.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De USA waren in 2009 nog veruit de grootste producent ter wereld. Zo slecht kan het dus eigenlijk niet gaan.

  http://www.ritholtz.com/blog/2009/02/us-remains-worlds-leading-manufacturer/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De helft van de Amerikaanse producten die in dat artikel genoemd worden voorzien niet echt in een behoefte.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als ze gekocht worden, dan is er een behoefte.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ze zijn net ingehaald door China, eerder dan verwacht. Zowel de USA als China produceren op het moment ongeveer 19 of 20 % van alle goederen ter wereld (percentage in geldwaarde uitgedrukt).

  Daarbij is het natuurlijk zo dat uit China de arbeidsintensievere produkten komen vanwege de goedkope arbeidskrachten, en uit de USA meer de high-tech produchten met hogere winstmarges.

  BeantwoordenVerwijderen