20 juli 2010

De macht van de vrouw

De schrijver van het oude testament had gelijk. De vrouw is een koud, doortrapt, gemeen  en wraakzuchtig wezen dat geen mededogen kent. In vergelijking tot de gemiddelde vrouw is de man een jammerend meisje. Een vrouw die meent dat zij beledigd of gekrenkt is, zal zonder blikken of blozen het kontakt afsnijden tussen haar vijand (de ex-man) en de personen die hij het meeste liefheeft (de kinderen). Voor bewijzen, zie de talloze internet-fora van gefrustreerde vaders.

Als er geen kinderen zijn, dan heeft zij er geen probleem mee om de man die haar met te weinig respekt behandeld heeft, met valse beschuldigingen jarenlang naar de gevangenis te sturen. Een beschuldiging van verkrachting is snel gemaakt, een paar blauwe plekken en snijwondjes zijn niet moeilijk zelf aan te brengen, en als je net geslachtsverkeer gehad hebt, dan heb je ook nog het 'bewijs' van het mannelijke zaad.

Zo ziet het er naar uit in het geval van de bij het publiek geliefde Duitse weerman en tv-persoonlijkheid Jörg Kachelmann. Sinds maart van dit jaar zit hij voorlopig vast, op beschuldiging van zware verkrachting met geweldpleging. In september begint het proces. Er zijn geen getuigen, er is alleen de verklaring van het slachtoffer, en een paar blauwe plekken en snijwondjes. Het slachtoffer is een van de meerdere vriendinnen die meneer Kachelmann erop nahield zoals nu is gebleken. Zij kwam erachter dat de mooi-weer-verhalen (pun intended) die hij ophing over een gemeenschappelijke toekomst uit de duim gezogen waren. Meneer Kachelmann is polygaam en vertelde zijn vriendinnen dat hij veel onderweg was voor zijn werk, wat immers ook klopte, en bezocht in de tussentijd de andere vrouwen. Het slachtoffer ontdekte per toeval het bestaan van haar mededingers. In de verklaringen die zij tegenover de politie aflegde over hoe zij hierachter kwam is ondertussen gebleken dat zij meermaals gelogen heeft. Haar verklaring over de avond van het gebeuren zelf bevat enige onwaarschijnlijkheden die echter nooit direkt bewezen of weerlegd zullen kunnen worden. De verklaring over die avond van meneer Kachelmann is uiteraard anders.

Ik wens de procesvoerders veel sterkte en oprechtheid, en ook een dosis geluk, om tot de waarheid van dit geval te komen.

13 opmerkingen:

 1. Juist gisteravond zag ik op de Duitse tv een nieuwtje over een (ex) voetballer van het Duitse team wiens (vierde) vrouw, een erg fraaie en wat jongere blonde dame, tijdens een fotoshoot enorm tekeer was gegaan met een andere man. De voetballer mocht het uit de 'bouelvardbladen' vernemen. En was zeer teleurgesteld dat zij hem dit flikte. Maar ja, vrouwen willen niet alleen liefde of seks, ze willen ook geld en macht. Niet zo openlijk als wij mannen wellicht, maar toch! Ik weet alles van hoe de proaganda tussen gescheiden partners werkt. En hoe dat een levenlang invloed blijft houden op het leven van de betrokken kinderen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb eens een informatief boekje gelezen over 'verkrachting door de vrouw'. Ga ik nog wel eens over bloggen als ik er iets aan toe te voegen heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, vrouwen zijn soms erg gevaarlijk. Mannen zijn doorgaans groter en sterker maar vrouwen compenseren dat driedubbel met hun kwaadaardige streken.
  Ik heb mijn oudste zoon toen hij met meisjes begon te verkeren goed gewaarschuwd geen risico's te nemen en heel goed na te denken voor hij liegt of vreemd gaat.

  Hij vertelde me onlangs dat in Groningen bijna alle vrouwelijke studenten vreemd gaan maar dat hij geen mannelijke student kent die zijn vriendin durft te bedriegen. Je hebt daarna geen leven meer in Groningen.

  Die Kachelmann is een sukkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is dat echt waar van die studenten en studentes?

  Kachelmann schijnt het een hele tijd goed volgehouden te hebben. Hoe die vrouw er precies achter gekomen is weet ik niet, het ging op de een of andere manier via internet.

  Waarom is hij een sukkel? Omdat hij vreemd ging? Omdat hij zich daarbij liet betrappen? En als hij al een sukkel is, staat een jarenlange gevangenisstraf dan in verhouding tot zijn misdaad? Vreemdgaan is overigens niet strafbaar.

  De kunst van de macht is om hem in de juiste dosis toe te passen. Deze vrouw doet dat niet, en dan wordt het machtsmisbruik. Daarmee schep je vijanden.

  Het zijn vaak mensen die in hun jeugd geen macht hadden, en niet leren ermee om te gaan, die dan later als ze opeens macht krijgen, niet weten hoe ze die op de juiste manier in moeten zetten, en dan doorslaan in de andere richting, uit een soort algemeen wraakgevoel op de wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toevallig schrijf ik vandaag ook over een verdorven vrouw, maar dan op een ander vlak.
  Toch blijf ik van een lieftallige jonkvrouwe houden.
  Wellicht omdat Liefde blind maakt?
  Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bob, of het waar is van die studentes/n weet ik niet. Het is wat mijn zoon me vertelt. Hij gaat vooral om met eerste en tweedejaars, de leeftijd waarop de meeste mannen nog niet zoveel voorstellen.

  Die Kachelman is een sukkel om de redenen die je noemt. Natuurlijk verdient hij geen gevangenisstraf maar hij had wel kunnen weten dat ze wraak zou nemen.
  Die vrouw is eigenlijk een zielig geval.
  Ik ken een paar van die types die alles op alles zetten om hun ex het leven zuur te maken.
  Zou het niet juist onmacht zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Onmacht op het persoonlijke vlak ja, maar die wordt gecompenseerd door haar macht op het juridische gebied.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het kán niet waar zijn, met die overspelige wijfjesstudenten. Met wie zouden die het dan moeten doen, als de mannetjesstudenten niet ter beschikking staan? Of storten ze zich op geheel andere kringen: vrachtwagenchauffeurs, boerenknechten, een enkele docent misschien. Misschien wel zo interessant voor ze.
  In de Arabische landen zie je hetzelfde. Overdreven gesteld: alle mannen gaan vreemd, alle vrouwen zitten kuis tehuis; ja, wie met wie dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Emigrant: Zij kunnen toch vreemdgaan met de studenten die nog vrijgezel zijn? En die Arabische mannen kunnen toch vreemdgaan met vrouwen die nog ongebonden zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Emigrant, mijn zoon is tussen twee relaties in erg actief geweest als vrijwilliger en zo zijn er een hoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Maar Bob toch, "met vrouwen die nog ongebonden zijn"...? Met maagden? Dat mag helemáál niet in Arabische landen. Foei!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. "Erg aktief als vrijwilliger". Als hij succesvol is, kan hij er zijn beroep van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. http://www.pixpow.com/funny/cat-stealing-my-quarter/

  BeantwoordenVerwijderen