26 juli 2010

Alles tod

Het is stil in mijn blogcircuit. Molrat lag eerst op apegapen van de hitte, en gaat nu op vakantie. Assyma is verhuisd naar de volkskrant. Dat is een eigen gemeenschap, waar ik nog niet warm voor heb kunnen lopen. Oud Zeikwijf blogt nog maar af en toe, en het reaktieveldje ligt zieltogend te wachten op invulling. Elberry houdt officieel zomerpause, Colere officieus. De Doctorandus, een van mijn lievelingsbloggers, laat al een half jaar bijna niets meer van zich horen. De twee min of meer literaire blogs (Beerends en Masjenka) die ik heb gevonden blijken maar twee keer per jaar te schrijven. Thamara zit in een dip. Occie is nog op proef.

Wie staat er nog overeind? Allereerst ondergetekende natuurlijk, die echter de ondersteuning van de collega's een beetje mist. Xiwel blogt alsof er niets aan de hand is. Leo sowieso. Emigrant gaat ook dapper door.

Ik geef hierbij een waarschuwing aan alle stervende bloggers: als jullie niet snel weer opstaan en verdergaan, dan ga ik op zoek naar vervanging!

Mit freundlichen Grüßen aus der Zone.

12 opmerkingen:

 1. Een deel van die luwte wordt toch best wel veroorzaakt door het gelazer bij aanbieder weblog.nl. Bloggers daar hebben een aantal dagen niet kunnen bloggen. Maar sommigen zijn ook compleet verhuisd naar andere aanbieders. Dat vergt tijd, ik heb er zelf drie omgezet naar de Zuiderburen, en je moet in feite weer opnieuw beginnen. Wat de overige bloggers betreft. Tja, soms gaat het leven verder en is er niets meer te schrijven, vraagt de vakantie of het gezin even om aandacht, is de inspiratie even zoek of vraagt liefde om extra tijd en inspanning. Ik geloof niet dat er nu meteen sprake is van een crisis. Het is soms ook best lastig om al die uitgewekend bloggers te volgen die voor even of altijd naar een nieuwe stek zijn verhuisd. Het moet geen werken worden natuurlijk....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vedat ben ik nog vergeten te noemen, die is vorig jaar al gestopt.

  "Het gelazer bij web-log.nl" versterkt het effect van de komkommertijd zeker. Tel daarbij op de twitteraars en de feesboekers en het extreem warme weer, en dan heb je het wel ongeveer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het valt allemaal wel mee. Vedat is een uitzondering. Had te maken met een persoonlijke situatie. Normaal is bij mij het aantal bezoekers in Juli het laagst door de vakanties. Zal dit jaar niet anders zijn. De warmte, het voetballen en het tourdefrancen heeft ook zeker invloed.

  Zelf ga ik nooit rond deze tijd op vakantie, dus blog ik gewoon. Maar doorgaans wel minder omdat ik vaker op de fiets stap. Wat dan weer meer logideetjes oplevert. Ik zou minder kunnen loggen omdat er minder bezoekers zijn, maar zo steek ik niet in elkaar. Ik log ook omdat ik mijn ei kwijt wil, bezoekers of niet.

  Het miskleunen van Web-log is mij behoorlijk bespaard gebleven. Eigenlijk geen last van gehad, omdat ik al jaren op een andere manier inlog en omdat ik hun editor vrijwel niet gebruik. Ik ben daarin een uitzondering, kijk maar eens hoe gezellig druk het bij http://over.web-log.nl is. Zeker 2 van de 3 webminloggers heeft problemen met het 'opgewaardeerde' beheer. De (beginners-)fouten liggen echt bij henzelf en de aangeboden oplossing van cookies wissen is kant en klare onzin. Ik ga daar nog eens een dik bericht over schrijven, maar daar heb ik nu nog geen hoofd naar.

  Twitteraars zijn loggers die al eerder overgestapt zijn op hyves en nu weer denken over facebook. Aan die lui had en heb je nooit wat. Het gaat hen om de aandacht en om erbij te horen. Vervolgens hebben ze niets te melden of het meer van hetzelfde.

  Met vriendelijke teruggroeten van buiten de zône. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tot oder Tod? Ik leef nog, zoals je al zei. Vandaag lekker gezwommen in het nieuwe Waldbad van Melsungen. Waar doen ze het van, zo;n arme plaats? Een Zonenrandgebiet zeker...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een kleine verbetering: met 'henzelf' bedoelde ik dus niet de webminloggers, maar de programmeurs van Web-log.nl, danwel SixApart die de verandering heeft opgedrongen.

  @Emigrant: Melsungen harkt aardig wat Vakwerkhuizenkijkers van de Fuldaradweg binnen. (Ik heb er zelfs een keer gemaft en gechineesd.)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Xiwel: Ja Melsungen gaat nog wel, qua welvaart. Ik ben wel geschrokken van Noord-Hessen. Bijv. het eveneens mooie Spangenberg: daar is helemaal niets, alleen maar armoede.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bob ik ben er wel hoor en alles is allang oke met Tham, maar de fut is er een beetje uit wat bloggen betreft.
  Nog drie weken vakantie te gaan met man en kinders thuis dus dat houd me tegen. Tham kan dr ei niet kwijt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vorig jaar heb ik het niet gemerkt. Maar toen zat ik net in een "groeiperiode", qua bloggen.

  Hee Tham! Je zit net mijn commentaar te kruisen. Wanneer krijgen we weer eens een leuk ervaringsbericht over een flirt op de bushalte?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De bushalte? Ik zit allang in de trein joh haha ;)) ik zwaai naar je maar flirten? Foei Bob...

  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zit ook op Facebook......en kom daar toch heel andere lieden tegen dan in weblogland. Best leuk moet ik zeggen...Ook Linkedin heeft mijn aandacht....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Xiwel - De aanpak van Weblog.nl rond de grote problemen van veel loggers is bijna schandalig ongeinteresseerd. De aangedragen oplossingen blijken niets voor te stellen. Pleisters plakken op een etterende softwarewond. Het kostte mij drie van mijn vier blogs. Die heb ik nu maar verhuisd om nog iets over te houden van al mijn inspanningen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Van blog naar blog de grens over lezend laat ik hier maar een reactie achter.
  Linkedin als blogsite?
  Houden fanatieke bloggers het 5 jaar vol?
  Of blijft dit een medium dat over blogsites heen Linke vrienden vasthoudt???
  Als broekje van een half jaar verbaas ik mij nog steeds overd e diversiteit.
  Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost.

  BeantwoordenVerwijderen