7 september 2009

Leuk

Een van mijn favorite humor-websites is "Icanhascheezburger". Iedereen kan daar foto's inzenden van zijn huisdier in een leuke situatie, en andere mensen zetten daar dan leuke onderschriften bij, zogenaamde 'captions'. De huisdieren zijn bijna altijd katten, en het is ongelooflijk hoeveel verschillende gezichtsuitdrukkingen en houdingen deze dieren aan kunnen nemen. De clou van een goede caption is dat hij past bij de gelaatsuitdrukking van de kat. Iedere dag komen er zo'n 4 of 5 foto's bij, en het verveelt nooit. De website is een doorslaand succes, en het is niet moelijk om dat te begrijpen.

De rare naam van de site stamt van de allereerste foto van een dikke kat, die volgens het onderschrift trek heeft in cheeseburgers.

De katten worden LOLcats genoemd, en de captions zijn in een soort grappig brabbel-engels, dat ook lolcat heet. Er is al een vertaalmachine voor!

Er zijn een aantal spin-offs ontstaan in de loop van de tijd, zoals lol dogs en lol celebs, maar die halen het niet bij het origineel. Dat ligt waaschijnlijk aan de unieke karaktereigenschappen en lichamelijke kunsten van dit dier.

Over onderstaand voorbeeld moest ik werkelijk hardop lachen. Als je eens lekker wilt ontspannen, dan raad ik je aan hier regelmatig rond te struinen. Hij staat ook rechts in de side-bar bij mijn lijstje met blogs van 'over de grens'.2 opmerkingen:

  1. Katten zijn ook wezens met een gespleten persoonlijkheid. Daarbij 'dulden' ze ons in huis en zijn hautain tot op het bot. Ik kan me dus op basis van mijn eigen fotoarchief wel iets voorsgtellen van de lol die je hebt bij die plaatjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb zelf ook een gespleten verhouding met deze wezens. Enerzijds bewonder ik ze voor hun lichamelijke perfectie. Anderszijds vind ik ze behoorlijk asociaal, als je ze vergelijkt met honden. Een van onze katten heeft de gewoonte aangenomen om klaaglijk te mauwen als hij naar buiten wil. In het begin kon hij dat makkelijk uren volhouden. Dan kun je hem alleen nog maar in een kamer opsluiten. Tegenwoordig weet hij na ongeveer 5 minuten dat het zinloos is.

    BeantwoordenVerwijderen