21 februari 2010

Typisch mannelijk?

Is dat typisch mannelijk?

Als ik net ben opgestaan, ik in de keuken ben om koffie te zetten, wanneer de katten dan opdringerig om me heen staan te draaien en te spinnen en kopjes te geven omdat ze hopen dat ik ze iets te eten geef (dat ik ze 'nat voer' geef, droge brokken staan dag en nacht bereid), dat het enige dat ik dan denk iets is in de trant van: 'Sodemieter toch op, ik heb even geen zin, ga je eigen voer organiseren, ik ben je moeder niet'?

Waarschijnlijk wel. Een vrouw zou nooit zo reageren. En als ze dat wel zou doen, dan zou ze zich kapot schamen en het nooit toegeven. Behalve misschien als ze een (mol-)rat is.

9 opmerkingen:

 1. Dat is flauw, nu heb ik niet eens meer de kans om te zeggen dat ik precies zo reageer op onze katten als jij op die van jullie.

  Bij mijn kinderen denk ik ook weleens 'iets in de trant van: Sodemieter toch op, in heb even geen zin, ga je eigen voer organiseren' maar dan schaam ik me wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ergens had ik het vermoeden dat dat bij jou wel eens zo is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt me meer het gedrag van iemand met een fiks ochtendhumeur. Bij mij zijn de katten leading, maar ik ben dan ook al vroeg in de ochtend zingend bezig met het ontbijt. Van de beesten en de mensen. Tralalali tralalala, getver, heeft er weer een gekotst....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Of dit iets typisch mannelijk is ? Met 8 mannen in huis heb ik zelden dit soort gemopper gehoord, maar we hadden dan ook geen katten. Ik zelf zou op deze manier alleen maar reageren als er onverwachts een knipklant aan de deur staat..en ik geen nee durf te zeggen.. dan dénk ik het netjes.

  Thamara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Leo: Ik haat mensen die 's ochtends vroeg vrolijk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik weet niet of vrouwen ook zo een afkeer kunnen voelen tegen wezens die van ze afhankelijk zijn. Tegen kleine, lieve wezens. Die je op je zenuwen werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Bob: Mijn moeder kon dat indertijd heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met een overweldigende meerderheid onder de reaguurders is nu duidelijk geworden dat het in het bovenstaande stukje beschreven egoisme geen exclusieve mannelijke eigenschap is.

  Gefeliciteerd, dames!

  BeantwoordenVerwijderen