25 juli 2014

Weekendje Nederland

Wat doet Bob als hij een lang weekend naar Nederland gaat behalve zijn vader te bezoeken, zijn moeder te bezoeken, naar het strand te gaan om in zee te zwemmen omdat het bij 35 graden nergens anders is uit te houden? Nou?
Vliegen natuurlijk! Trouwe lezers weten dat mijn leven alleen nog maar bestaat uit vliegen (met de paraglider!) en het weerbericht te bestuderen om te kijken wanneer het weer vliegbaar is.
In Nederland zijn er maar twee officiele startplaatsen aan het strand waar je met een paraglider of een hangglider kunt vliegen, in Langevelderslag bij Noordwijk aan Zee en in Zoutelande in Zeeland. Volgens www.windalert.nl is het sinds 2012 desalniettemin aan de hele kust toegestaan om te soaren zolang als je de duinbegroeiing niet beschadigt, maar toch ook weer niet, omdat je eigenlijk niet te laag mag vliegen, maar dan weer wel buiten het strandseizoen, tenzij de gemeente een uitdrukkelijk verbod uitvaardigt, wat ze op sommige plaatsen heeft gedaan. Volgt u het nog?
Nou ja, kortom, zolang als je niemand lastig valt is het bijna overal okay. Ook in Renesse. De uitbater van de strandtent verlangt dat je niet te dicht in de buurt komt, en daar heb ik me aan gehouden.
Renesse is de stek voor noorderwind. Afgelopen maandag en dinsdag was er noorderwind en dus togen meneer en mevrouw Hollander in Duitsland naar Renesse. Maandag was het bewolkt en fris, dus geen strandweer voor mevrouw Hollander in Duitsland, en daar ze zo vriendelijk was een paar bewegende beelden te schieten, kan ik die jullie nu laten zien. Tadaaa:

Op het eerste filmpje kom ik vanuit de verte aan, scheer in een bocht over het strand, zet een perfekte landing neer en kan de grijns niet van mijn gezicht krijgen:

Het tweede filmpje is meer van opzij en een beetje van onderen, waardoor je een goed zicht op de paraglider hebt. De paraglider is een Little Cloud Goose die ik in Nederland(!!)  heb gekocht bij de Nederlandse vliegleraar Max die ik in een vorige vakantie op het strand in Renesse heb leren kennen. De Little Cloud Goose ist wat kleiner en sneller dan een normaal scherm en daardoor geschikt om bij iets hardere wind te vliegen. De wendbaarheid en de dynamiek maken hem moeilijker te vliegen, maar als je het kan, dan heb je er veel meer lol mee:De dag daarop, dinsdag, was het weer nog beter en eigenlijk helemaal perfekt: de wind was nog iets rechter op strand, de zon scheen en het was warm. Mevrouw Hollander in Duitsland heeft zich aan het strand en in de zee vermaakt samen met nog een paar honderd badgasten en heeft geen filmpjes meer gemaakt. Ik moest natuurlijk voorzichtig vliegen om de badgasten niet aan te varen, maar door de gunstige wind was dat geen probleem. Jammer was alleen dat ik op tijd weg moest omdat ik de volgende dag weer vroeg op moest staan om in Duitsland naar mijn werk te gaan. Maar na ongeveer tweenhalf uur soaren was ik toch dik tevreden.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk, een Hollander in Thüringen. Die zie ik niet vaak, behalve dan Toeristen met een navigatiesysteem. Waar in Thüringen precies? Ik woon sinds ruim drie jaar in de buurt van Erfurt. Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt waar? Ik woon midden in Erfurt en ik ken hier geen andere Nederlander.

    BeantwoordenVerwijderen