23 februari 2012

Het Blogbal

Waarom zou je er naartoe gaan?

Het Blogbal

Omdat het zo makkelijk is om er niet naar toe te gaan en het kapot te praten. Als er iets is dat bloggers goed kunnen, dan is het iets in de grond te stampen. Een goede RANT is lekker om je af te reageren en wordt graag gelezen. Hoeveel moeilijker is het om positief te zijn op een manier dat het andere mensen meesleept.

Top vijf redenen om naar het blogbal te gaan:

1 - Kun je eindelijk eens andere bloggers in levende lijve ontmoeten. Wonder boven wonder, op het eerste blogbal vorig jaar bleek dat bloggers ook zonder toetsenbord in staat zijn redelijk normale gezellige mensen na te doen.

2 - De uitreiking van de Blogparel, swingend en professioneel gepresenteerd door Peter.

3 - Weergaloze optredens. Onder andere wordt u bij binnenkomst (op tijd komen!!) vergast onthaald op bijna professionele piano-klanken *), akoestisch, met de hand en zonder computer voortgebracht door ondergetekende.

4 - Het is in de Balie te Amsterdam. Tegenover het Gartmanplantsoen, waar u de mogelijkheid heeft een indruk te krijgen van de groene Leguaan, de eerste God der Bloggergemeenschap.

5 - Het is in Amsterdam. Op het Leidseplein. Als het feestje je niet bevalt, of als het te vroeg afgelopen is, dan zijn er nog 200 andere kroegen en feesttenten in de buurt voor je afterparty.

En als dat niet genoeg is, dan blijf je maar weg. Maar dan niet zeuren achteraf!


*) Het geplande piano-programma:

- Klavierbüchlein für Anna ... - Bach
- Wohltemperiertes Klavier - Bach
- Sonatina K.545 1st mov. - Mozart
- Für Elise - Beethoven
- Moments Musicaux op.94 no.3 - Schubert
- Impromptu op.142 no.3 Thema - Schubert
- Nocturne op.9 no.2 - Chopin
- Valse op.64 no.2 - Chopin
- Von fremden Ländern und Menschen - Schumann
- Consollation no.3 - Liszt
- Maple Leaf Rag - Joplin
- The Entertainer (zonder schrijffout) - Joplin

33 opmerkingen:

 1. Ik hoop er ook te zijn, maar weet nog niet helemaal zeker of het lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bovenste link is defect: http://hetblogbal.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De link is gerepareerd.

  Dit jaar kan iedereen komen (vorig jaar was het voor genodigden). Genomineerden voor de blogparel hoeven geen netree te betalen, van alle anderen wordt een kleine bijdrage van 7,50 verlangd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt interessant! Ik vrees dat het me niet lukt om half maart naar Amsterdam te komen, maar ik houd het in mijn achterhoofd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben erg voor het informele karakter van WLM's. Heb er diverse meegemaakt in het verleden en daarbij werd heel wat afgekletst tussen bloggers onderling. Een aantal behoort nu tot de nieuwe vriendengroep. Hen een tijdje langer dan gepland niet zien is vaak vervelend. Anderen bleken vooral echte bloggers of wonen nu eenmaal op een enorme afstand van de Westertoren. Het Blogbal zal zeker zijn leuke kanten kennen. Of ik mij er thuis voel? Kweennie. Ben blogger genoeg met een stuk of zes van die verhalensites, maar elitaire feestjes zijn niet zo mijn ding......sorry!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Elitair. Kweennie. Als je een blogprijs uitrijkt, word je dan elitair?

   Verwijderen
  2. Nee, de prijzen op zich niet, wel als je op voorhand kunt inschatten wat er langs komt. Het is net als bij het Boekenbal in dat opzicht. De mensen met de laagste oplagen hebben vaak de meest prominente plekken....

   Verwijderen
 6. *lol* Vergast bij binnenkomst lijkt me dan al de hele pret drukken die dan nog moet gaan beginnen.. ;))
  Tham

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt me even aan het twijfelen gebracht of ik geen taalfout gemaakt heb, maar het is correct, alhoewel het inderdaad zeer dubbelzinnig klinkt.

   http://www.encyclo.nl/begrip/vergasten

   Verwijderen
 7. Er is voor mij wel duidelijk een verschil tussen zo'n blogbal en de WLO's. Dat laatste gaat om kleinere groepen die homogener zijn. Dat Blogpareldeel van Peter is zeker niet elitair en het Blogbaldeel heeft zeker e-literaire trekjes, net zoals het boekenbal die trekjes heeft zonder e-. Mij maakt het niet zoveel uit. Het voordeel is dat het aantal poes-, quilt- en scodabloggers duidelijk in de minderheid zal zijn.

  (Ik xi mijn blogsels overigens als behoor elit(er)airvrij.)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Uit m'n laatste regel is een 'lijk' weggevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nu ik dat laatste lees weet ik zeker dat ik er niets te zoeken heb. Te hoog eigendunkgehalte om het tot een leuk bal te maken. Ik ga wel naar het boekenbal...gewoon een beetje 'onder ons'....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij bloggers zijn toch eerlijk gezegd het laagste van het laagste; om daar nu ook weer een elite in te willen zien is echt overdreven. Het is in Nederland blijkbaar nooit laag genoeg. De echte Nederlandse elite is al omstreeks 1970 verjaagd; daar is alleen de koningin nog van over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het komt omdat Leo zijn inzending niet door de nominatie is gekomen.

   ;-)

   Verwijderen
  2. Geachte medelezers, ahum, voor mij telt meer dat ik lol heb in het actief zijn op de social media op tijdstippen die mij zelf bevallen. Erkenning krijg ik voor mijn auto, verzamel en andere technische blogs. Discussies vaak om mijn mening, plezier door het Facebook en Twitter. Daartoe heb ik geen enkele prijs of erkenning van medebloggers nodig om het rapportcijfer 8 te geven voor elke nieuwe dag die mij is gegeven. IK schrijf een fraai (non-fiction) boek, geniet van de research, neem eens per week een dagje vrij en bezoek dan mooie of leuke plekken in binnen-of buitenland. Theater en andere cultuur bereikt mij ook, kortom, ik behoor tot een zekere, wellicht zelf bedachte, elite. Maar daarin stem ik dan weer overeen met hen die menen dat zij en slechts zij de verkondigers zijn van de enige waarheid. Die van het linkse kamp der principelozen, luchtfietsers en buskruituitvinders. Het zijn volgens mij (enkele uitzonderin daargelaten) nu net die lieden die zich verzamelen op die blogballen en zich dan vergapen aan culturele uitingen die niet de mijn zijn. Dus, bewuste keuze, klootjesvolk dat gewoon meent niet voldoende welkom te zijn om er echt van te kunnen genieten....

   Verwijderen
  3. Als je wordt beticht van hetgeen hiervoor gebeurde is een reactie als deze logisch toch?

   Verwijderen
  4. Kom nou gewoon naar het feestje. Je bent van harte welkom. Dan kun je je voor-oordeel veranderen in een oordeel en er een mooie blog over schrijven.

   Verwijderen
  5. @Leo: Zijn er al algemene of statistische gegevens over de bezoekers van blogbals dan? Volgens mij wordt dit precies het tweede blogbal in de wereldgeschiedenis.

   Verwijderen
  6. En dat alleen maar om dat Thamm niet goed de spelregels heeft gelezen en per abuis geen inzending voor dit jaar, maar voor het volgend jaar heeft gedaan. Er stond duidelijk Blogparel-2011 en niet Blogparel-2012.

   Anders had Leo glorieus gewonnen en hadden we hem in sjaket met anjer en big smile op het Blogbal getroffen.

   Verwijderen
  7. Mensen, vrees van niet hoor. Dat soort eerbetoon is aan mij niet zo besteed. Erkenning krijg ik via de statistieken, reacties, discussies, niet via enige prijs. Simpele lieden als ik passen niet bij het gezelschap denk ik.......

   Verwijderen
 11. Ik denk dat ik ook wel kom. Al ben ik op vakantie. The Enterteainer - Joplin vraag ik wel als verzoekje aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, ook een nieuw troostrijk werkje van Liszt, dat is zeker een flinke omreis waard.
   Je Liebesträume zijn passé?

   Oh ja en voor een Duitse eh Oostenrijkse Komponist en Duitse Konzertpianist:

   Klaviersonate Nr. 16 C-Dur (Sonate facile, KV 545) 1. Satz Allegro - Mozart

   Verwijderen
  2. Träume vergehen, aber die Musik ist ewig.

   Verwijderen
  3. Wörter vergehen, verzeihen Doppelell
   Musik vorewig, untröstlich Doppelmoll-Doppelkreuz-Terz

   Verwijderen
 12. Nee, ik was er niet. Geen echte reden. Ik ben nu eenmaal slecht in feestjes. Daarnet even gegoogled hoe het was. Een citaatje uit één van de postblogbalblogposts:

  'Het bleek ook de wereld van muziek te zijn, daar in de balie. Want in de hoek speelde, sfeervol uitgelicht, een Duits-Nederlandse blogger stukken van Bach, Brubeck, Joplin. Dat sprak mijn muzikale hart enorm aan. De mensen druppelden binnen en er was een mooie toon gezet. In spanning was het wachten op de prijsuitreiking.'

  Achteraf bedacht ik dat het toch wel aardig geweest was als ik even gegaan was om jou weer even te zien (en horen) en Emigrant, en Wampie en Oud Zeikwijf en..... Voor mij is het maar een dik uur reizen tenslotte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Marjan, voor ons was het ook leuk geweest als jij er was geweest! Maar je was er niet! Ik heb je gemist! Vorig jaar was de titel van het powned-item over het blogbal "bloggers komen uit hun holen." Wanneer kom jij weer uit hol?? Pas maar op, ik heb Wampie op scherp gezet.

   (Bedankt voor het doorgeven van dit citaat).

   Verwijderen
 13. Er circuleren zelfs beelden van dat optreden, ook al is het maar heel weinig. Het was volgens mij dus precies zo als ik me had voorgesteld. Maar goed, ik ben bevooroordeeld uiteraard.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jij je hebt voorgesteld weet ik niet. Hoe ik het beleefd heb, kun je in mijn nieuwste blog-bericht lezen.

   Verwijderen
 14. Ik heb het gelezen. Jij bent enthousiast en dat is goed. Dan doet de organisatie het niet voor niets. En men heeft wel genoten van de muziek. Dat is ook iets waard./...

  BeantwoordenVerwijderen