16 februari 2011

Cursus e-Bay

Gisteren heb ik een leuke Duitse website ontdekt, Online Wahn. Veel humoristische artikelen, pseudo-doku's, spelletjes en raadseltjes met een serieuze ondertoon. In "Die Sendung mit der Kuh", een persiflage op het beroemde tv-programma "Sendung mit der Maus", wordt een stukje over liegen en bedriegen op e-Bay uit de doeken gedaan. Een openbaring! (Laat je niet afschrikken door de amateuristische vormgeving; de inhoud maakt dat dubbel en dwars goed.)

Die Sendung mit der Kuh: e-Bay

Korte samenvatting: op e-bay kun je een bod terugtrekken als je een vergissing gemaakt hebt. Als je nu niet per vergissing maar expres een veels te hoog bod doet, dan wordt daardoor het maximale bod van de tegenbieders duidelijk. Nu snel je bod terugtrekken, dan weet je hoe hoog je tegenstander zit, en dan kun je de prijs opdrijven tot net onder het maximale bod van de tegenstander. Waar gebeurd, bewezen en aan de kaak gesteld bij e-bay, maar die reageren niet. Interessant!

Kijk ook naar Kampf gegen den Terror, en lees het waar gebeurde "Vertreter sieht rot".

Viel Spaß.

7 opmerkingen:

 1. Ik ben de laatste tijd extra actief op het Nederlandse Marktplaats. Intussen meer dan 150 advertenties. Opvallend is dat het de buitenlandse 'kopers' zijn die de prijzen opdrijven, maar telkens op het moment supreme afhaken. Op zich niet zo erg als de prijzen voor het aangeboden product naar jouw mening als verkoper, ok zijn. Maar toch. Erg vermoeiend! Maar met wat mazzel ruimte het lekker op. Tweedehands boeken moet je er niet aanbieden, veel te weinig echte kopers, beter via bol.com - daar gaat het vaak wel goed. e.Bay gebruik ik zelf niet. Kost te veel moeite en provisie...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marktplaats is zonder provisie?

  Zelf doe ik niet veel met e-bay. Ik heb drie keer wat verkocht, en dat ging heel goed. Een keer heb ik zelf een paar skischoenen gekocht die er in het echt veel ouder uitzagen dan geadverteerd. Desondanks gebruik ik ze al jaren, dus achteraf is het wel o.k.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vorige week heb ik nog zes pups verkocht via Marktplaats. 200 euro per pup. Ik laat op een dier niet bieden, dat vind ik een onprettig idee. Bij marktplaats kun je het bieden uitschakelen.

  Ik heb de advertentie er een week opgehad en in die week drie keer bovenaan gezet, 1,60 euro per keer.
  Geen provisie verder. Geintjes zoals die Max en Moritz daar heeft Marktplaats dus niets aan.
  Met grotere bedragen ligt het misschien anders, dat weet ik niet.

  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 200 euro?? Ik dacht dat dat een vuilnisbakkenras was. Nichts für ungut.

  Kan iemand mij misschien uitleggen waarom voor honden zoveel geld betaald wordt en voor katten helemaal niets? Het is nou niet bepaald zo dat er zo weinig honden zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben gewoon te dom voor e-bay. Net zo onbegrijpelijk als een formulier van de Lotto. Wel verkoop ik af en toe een boek via amazon.de

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Honden zijn liever en leuker dan katten. Katten zijn egoïsten. Eén van onze kittens heeft bijvoorbeeld een gebroken poot. De hondjes zijn lief en zorgzaam maar de katten, zelfs haar eigen zusje, hebben haar laten barsten. Als ik de zielige poes een stukje kaas geef pakken ze het gauw af.

  Kleine hondjes brengen goud geld op, ook vuilnisbakkies zoals de mijne. De kosten per pup, inclusief inenten en ontwormen waren minder dan 100 euro. Als ik er 350 euro voor gevraagd had was ik ze ook zo kwijtgeraakt maar dat vond ik te ver gaan. Je hebt veel broodfokkers en je hebt handelaren die op Marktplaats een pup kopen, zogenaamd voor hun dochtertje van vier, en de volgende dag voor het dubbele bedrag weer op internet zetten.
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bepaalde zaken gaan altijd goed via Markplaats, dat idd geen provisie rekent voor haar klanten. Maar dat ze commercieel zijn blijkt wel uit het feit dat je elke dag wel berichtjes krijgt om bepaalde handelingen te verrichten die hen geld opleveren en jou kosten. Daarbij gaan bepaalde aanbiedingen nogal snel 'de kelder' in. Zo zijn er artikelen die na een uur al op pag.5 staan en na een dag vorbij pag. 50. Dat gaat wel erg snel. Ik heb onlangs het e.e.a. verkocht, dat liep best op rolletjes. Maar je hebt ook te maken met malloten en soms vervelende jochies die maar iets bieden en dan niet thuis geven als je reageert....

  BeantwoordenVerwijderen