15 mei 2008

Laat iets van je horen

Het is weer zover. Het is midden in de nacht en ik ben nog wakker en zit achter de pc. Ik moet om half zeven opstaan. Ik heb mijn televisiesoftware opnieuw geinstalleerd omdat die steeds vastliep. Dat kostte een beetje tijd. Daarna heb ik nog 'He got game' gekeken van Spike Lee. Goeie film wel trouwens. En toen heb ik zitten kijken hoe dat nou eigenlijk werkt met RSS-feeds. Zoals ik al vermoedde is dat eigenlijk doodsimpel. In Internet explorer heb je een icon dat oranje wordt als een site feeds aanbiedt. Twee keer klikken en je hebt hem geabonneerd. Zelfs voor een ouwe heer als ik nog te begrijpen.

Ik merk dat zo laat op de avond mijn zinnen korter worden. Is de moeheid. Ik ga zo naar bed. Eerst nog even dit stukje afschrijven.

Dat bedrijf waar ik solliciteer heeft weer niet gereageerd. Ik had ze nog een keer geschreven, ze schreven terug dat ze wel degelijk interesse hebben maar dat ik nogal duur ben voor ze, en dat ze in ieder geval over 3 weken nog iets van zich laten horen. Dat is nu precies een maand geleden.

Ik kan me daar een beetje over opwinden, dat het tegenwoordig gebruikelijk is gewoon niets meer van je laten horen onder het mom van 'dan begrijpen ze wel dat we geen belangstelling hebben'. Dat gebeurt bijvoorbeeld ook als je een afspraak maakt met iemand die op je advertentie reageert als je iets verkoopt of wanneer iemand je huis wil bezichtigen. Of, nog erger: als iemand niet de moed heeft om een relatie te beeindigen, hoewel hij/zij dat wel wil. Gewoon niks meer laten horen, dan begrijpen ze wel dat ik niets meer wil.

Vroeger als klein kind had je ook zulke situaties. Je had iets 'verbodens' gedaan en je wist dat je ouders er op een gegeven moment achter zouden komen. De ene strategie is weer: niets zeggen, misschien vergeten ze het wel. Ik heb toendestijds geleerd dat het beter is er dan zelf over te beginnen, het kost wat moeite maar naderhand heb je een beter gevoel en je hebt 'schoon schip' gemaakt. Je hoeft er niet de hele tijd aan te denken wat er zou kunnen gebeuren als ze erachter komen.

[Opgehoven wijsvinger] Een teken van moreel verval!

20 opmerkingen:

 1. Vreselijk erg vind ik lovers die een relatie niet uit durven maken. Die je dan maar niet meer bezoeken in de hoop dat het kwartje valt. Gruwelijk! Heb het een keer meegemaakt en kon het absoluut niet hebben. Ik ben juist van snel opbellen en kordaat uitmaken. Die mensen denken dat ze zo dralen uit liefde voor de ander ("zo zielig") maar in feite zijn ze doodgewoon chicken. Off with their heads!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lafbekken zijn het, slappelingen zonder ruggegraat.

  Bijna net zo erg: uitmaken per sms.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieverds, als jullie écht bloedstollende verhalen (die niet over ene m....t gaan, dat beloof ik), mail me! O nee, nu schiet ik in eigen voet, ik bedoel: lees mijn boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meneer Mulisch, waarschijnlijk wilde U dit commentaar bij Het Verhaal plaatsen. Het digitale tijdperk is moeilijk, ik weet er alles van. Ik ben zeer geeerd dat U mij bezoekt, en misschien wilt U mij nog verraden wie m....t is, de persoon waar U niet over schrijft. Molrat? Margreet?
  Uw boek? NO OFFENSE, maar ik ben geen fan van de grote Nederlandse schrijvers.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik me niet vergis is Harry M. Old Ziekwief.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In de virtuele wereld moeten we de virtuele identiteit respecteren. In ieder geval zolang als de bezitter geen misbruik maakt van zijn identiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat klopt. Bij mij kwam Konining Beatrix eens langs, ik heb haar dan ook maar netjes aangesproken met majesteit, want je weet maar nooit.

  Maar toch vind ik het zelf wel vervelend als je niet weet wie wie is. Jij bent nou ineens ook weer spuit elf?
  Ik krijg rare associaties bij spuit...bob klinkt zoveel vriendelijker en toegankelijker.

  misschien moet ik ook maar eens een heel spannende nickname gaan verzinnen...kraak...krak...krrrrr....ak...

  ik kom niet verder dan assy;-((((( snik boehoe...!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bob, wanneer is er volgens jou sprake van misbruik?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Marjan, het is duidelijk waar je op doelt. Misbruik is er dan wanneer je je anonimiteit gebruikt om anderen te kwetsen. Waarbij die andere natuurlijk gewoon op de anonimus terug kan reageren. Ik probeer het nog een keer: misbruik is er dan wanneer je iemand anoniem op een zodanige manier beledigt, dat als je dat in het echte leven zou doen, je jezelf strafbaar zou maken. En je de straf probeert te ontwijken, door anoniem te blijven.

  In het genoemde geval kan ik een paar steken onder water ontdekken. Ik aarzel om dat misbruik te noemen. Een keer was het heel duidelijk, (het ging over een schaamluizenpaadje), maar toen was ook de nickname duidelijk. Ik vond dat niet anoniem. De uitlating op zich was wel beledigend, maar omdat het precies aansloot op het bericht waar het bij stond, vond ik het toch relevant. Ik neem deze steken met een korreltje zout en zie ze als uitingen van een persoonlijke vete tussen twee mensen.

  Ik zet nu even mijn psychologen-pet op: de reden dat het jou zo raakt is dat je eigenlijk respect hebt voor de persoon (misschien nu niet meer, maar het is er in ieder geval geweest). Ik zou precies zo reageren als jij, of misschien nog veel erger.

  Ik zou het wel fijn vinden als jullie een oplossing zouden vinden, want het zit me toch niet helemaal lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Assyma, de eerste keer dat ik jouw naam las, dacht ik dat de naam zelf een nickname was. Ik zou geen andere nick nemen.

  'Spuit Elf' heb ik genomen omdat ik vaak als laatste reageer. Anderen zijn voortdurend online en voeren snelle discussies, ik kom er dan een beetje achteraan. Ik was vroeger al Spuit Elf, ging een paar dagen geleden over op mijn eigen naam Bob, maar toen waren er opeens nog twee Bobs, en daarom ben ik weer teruggegaan naar 'Spuit Elf'.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. dat was ik oz
  icoontje weggepfeifferd buiten mijn macht

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Neem me niet kwalijk, dit is gedeeltelijk een onderonsje, en dat is expres.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bob, inderdaad, zolang de wet niet wordt overtreden kun je alles toestaan op je log. Ik hoef het alleen niet leuk te vinden.
  Ik baal ervan dat jullie zonder reden of schuld bij een ruzie van mij betrokken worden.
  Verder vind ik het pijnlijk te zien dat iemand mede door mijn toedoen vast lijkt te zitten in haat of ergernis.
  Dat respect is er nog steeds. Dat schaamluizenpaadje vond ik zelfs wel leuk gevonden.

  Over nicks, ik had net op mijn eigen log iemand die ook Marjan heet. Daarom gebruik ik nog steeds de Naakte Molrat op sommige weblogs. Ik heb meegemaakt dat ik aangekeken werd op wat een andere Marjan schreef.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh ja Assyma, waarom kwam Bea bij jou langs? Of is dat geheim?

  We zijn nu toch hopeloos of topic

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ach beatrix zat gewoon een beetje te klieren, maar ik had haar natuurlijk door, zo slim ben ik wel weer


  volgens bob is het hier geen chatbox. O nee?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oei, alweer een taalfout: off topic.

  Ach, Bob is soms een beetje serieus.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Marjan, met wie heb jij ruzie dan? Het is erg vervelend om ruzie te hebben. Het is nog vervelender om géén ruzie te hebben als je er behoefte aan hebt. En schoolpleinvriendjes kunt opstoken die ook graag het volvette onderdeurtje met brilletje en beugel in elkaar willen timmeren. Zo leidt je mooi de aandacht van jezelf, de hoogbegaafde nerd met asociale trekjes (je eigen woorden) af, want voor je 't beseft ben je zelf de kop van jut.
  Leuk hè, smaakmaker zijn met zinnetjes als "Verder vind ik het pijnlijk te zien dat iemand mede door mijn toedoen vast lijkt te zitten in haat of ergernis." Hapklare brokken voor de winter-psycholoog, interessant voer voor luie mensen. Je hoeft zelfs niet meer de deur uit om oorlog te stichten.
  Ik moet er een beetje om lachen maar dat vind je toch niet erg? Want niets helpt beter tegen de herfstblues dan een beetje vrolijkheid. O nee, op één staat 'de deur uitgaan': bewegen, minimaal dertig minuten licht en buitenlucht per dag, enge mensen ontmoeten in hun enge straatjes en nog engere opgeruimde huisjes waar rare regeltjes gelden. Je zou gaan schreeuwen van ellende!
  Ik zal je verlossen, Marjan, van je gebaal omdat Bob bij ruzie van jou betrokken worden. Ik schijn de sleutel van de cel in mijn zak te hebben. Grappig dat gejammer van jou hier want je weet dat je mij alleen hier of bij OZ kunt aantreffen. Je mist iets.
  Klik... open! Niets houdt jou meer tegen!
  Grtjs, Nameless -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Begrijp ik dat ik weer welkom ben in jouw huis? Alleen als ik op de fiets kom?
  Ik vind het nu een beetje laat. Morgen laat ik iets van me horen.

  Sorry Bob voor alle gedoe op je log.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Order, order! (dat is Engels)

  Jullie krijgen van mij allebei een gele kaart. Ik vind het leuk om reacties te krijgen, en stiekem smul ik ook een beetje mee als anderen aan het ruzieen zijn, maar officieel wil ik dat niet op mijn blog.

  Look forward to the next post.

  BeantwoordenVerwijderen