8 december 2013

Mijn tablet

Ik ben meegegaan in de vaart der volkeren: ik bezit een tablet. Nadat ik mij jarenlang geweerd heb tegen een smartphone, ben ik tot dit compromis gekomen. Een smartphone zou handig kunnen zijn, ware het niet dat het beeldscherm en het toetsenbord veel te klein zijn, en dat je er vaak (iPhone) zo verdomd slecht mee kunt bellen. Oplossing: bij het ouderwetse mobieltje blijven om te telefoneren, en voor internet en spelletjes een tablet nemen. Ideaal. Ik schrijf dit stukkie er ook op, dat u het weet.

Op mijn tablet heb ik kennis gemaakt met het spelletje Angry Birds. Oh oh, gevaarlijk verslavend is dat. Het geniepige van dat spel is dat het snel moeilijker wordt na de eerste levels, en dat je er dan toe verleid wordt om hulpmiddelen te kopen tegen een geringe vergoeding. Daar doe ik niet aan mee! Ik wil alles gratis hebben!

Verder heb ik een app waar je recepten om te koken mee kunt vinden, hartstikke handig, er zijn ongeveer zesenveertigduizend vegetarische recepten bij! Zo heb ik vorige week mijn eerste witte kool-pie getoverd. Dat was weer een inspiratie voor mijn Lebensabschnittsgefährte, die ook aan het bakken is geslagen met soortgelijke recepten (uit het hoofd, dat dan weer wel).

Verder is het een encyclopedie in zakformaat. Ik lees momenteel een biografie van  Chopin, en als er een bepaald muziekstuk wordt besproken dat ik niet ken, roep ik het snel op in de youtube-app en voila, ik kan het beluisteren!

Zoals u merkt ben ik er lekker tevreden mee, het enige nadeel is dat ik er soms te lang op zit te frutselen met nutteloze dingen. Alhoewel, ik heb wel gemerkt dat nu ik zoveel informatie zo snel tot mijn beschikking heb, ik automatisch beter ga filteren. Het wordt makkelijker om de juiste, relevante informatie te vinden, en daardoor verspil ik minder tijd met nutteloos door de ruimte te surfen.

P.S. Rechts bovenaan is de link naar de muziekschool waar ik werk. De website is nogal onspectaculair, maar misschien komt dat nog.

Cheers,
Bob

12 opmerkingen:

 1. Ik ben nog tevreden met mij XP-laptop. Mocht die na april gezeur geven, dan komt er waarschijnlijk een 15.6" laptop met aaischerm (inclussief toetsenbord en harde schijf en Win8 net geen 500 euro). Ik kijk er TV op en vind 10 inch te klein. Het opbergen in de wolk en/of op stickies staat me wat tegen en ik vind tabletten nog net geen volledige vervangers van een laptop. Zitten zwakkere processors in. Maar mogelijk worden de tabletten nog wat beter en koop ik die en hang ik mijn toetsenbord er aan voor intensiever tikwerk. En als deze na april geen kuren geeft, dan ga ik daar nog een jaartje mee door.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is geen vervanging voor de pc, maar een aanvulling. Ik heb nog een desktop, geen laptop. Met een laptop kun je natuurlijk ook veel doen wat een tablet kan. De aaibediening is vooral handig bij spelletjes en videos.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Bob: Aaien gaat ook prima met het doorbladeren van kranten en foto's. Ik de bieb staan een paar hele grote van 22 inch, daar heb ik een tijdje mee gespeeld en ik vond het erg prettig werken. In mijn geval moet het wel een vervanger worden. Dwz mijn laptop zal na 7 jaar wel eens aan vervanging toezijn en het liefste gebruik ik maar 1 apparaat. Die aaidingen worden steeds beter en met een toetsenbord en een muis is het al bijna een goede vervanger, zoveel doe ik nu ook weer niet met mijn laptop. Die muis zal overigens nodig blijven om te tekenen. Dat lukt me niet met een touchpad, vreugdeknobbel of touchscreen. Zelfs met een trackerball vind ik tekenen al een stuk lastiger.

  De combinatie tablet met telefoon en camera vind ik overigens ook niet optimaal. Ik zie mensen met zo'n onhandige plank aan hun hoofd of een bord voor hun kop bij het maken van foto's. Een mobieltje heb ik nooit gehad omdat ik thuisbellen voldoende vind, maar mijn camera is zelfs 9 jaar oud en ook die staat op het punt van vervanging. Dat kan met een iets van een smartfoon of mobieltje. Aan de andere kant is de prijs van mijn type camera enorm ingestort en krijg je die bijna voor niets en je zit niet vast aan een flutabonnement.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O ja, en de reden die ik al bijna 30 jaar heb voor laptops, gebruiken de mensen nu voor de aanschaf van een tablet. Het ding moet naar mij komen en ik moet niet naar het ding moeten,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In 2012 stapte ook ik over. En ik ben hooked. Geweldige apparaten die veel informatie bieden en je helpen zelfs lopend de weg te vinden...Zouden politici die dingen ook wel eens als zodanig gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De weg vinden onderweg doet die van mij niet, die heeft namelijk geen gps. Niet zo erg, daarvoor hebben we een mobiel navigatie-apparaatje.

   Verwijderen
  2. IK heb een Nikia WindowsPhone, zit het standaard allemaal op. Heeft me in ene bos waar ik de weg kwijt was al eens gered.....:)

   Verwijderen
 6. Helemaal eens met deze combi. Voor mij is het helaas te laat, want ik bezit al een smartphone, maar die gaat niet vervangen worden als hij op is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel herkenbaar, ik zag angry birds bij een kennis van mij op de iPad en heb enkele weken later ook een iPad aangeschaft. Ik merk dat ik amper nog achter de (oude) pc zit. Veel mobieler en ook makkelijker om even 5 minuten rond te surfen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Angry Birds is geniaal.

  Heel mooi zijn de geluiden: van de kleine blauwe vogels hoe ze au! roepen als ze neerstorten, hoe alle vogels enthousiast roepen op het moment dat ze afgeschoten worden, hoe de varkens grinniken als je het level niet hebt gehaald (dan klinken ze als Mr. Bean), hoe de constructies lekker bevredigend rinkelend en kletterend in elkaar storten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Finland based composer and sound designer Ari Pulkkinen, the creator of the music and sounds of Angry Birds:

   KLIK

   Verwijderen