11 oktober 2012

Gevaarlijk fietsen in Thüringen / Gefährliches Radfahren in Thüringen

Het fietsen in Thüringen is zo gevaarlijk door de gebrekkige infrastructuur, dat het op de radio uitgezonden moet worden wanneer een fietser zonder licht rijdt.

Das Radfahren in Thüringen ist so gefährlich durch die mangelhafte Infrastruktur, dass eine Verkehrsmeldung im Radio gebracht werden muss wenn ein Radfahrer ohne Licht unterwegs ist.

2 opmerkingen:

  1. Uitleg:
    Ik hoor in Thüringen op de radio af en toe bij de filemeldingen een melding over een fietser die "zonder licht gesignaleerd is" ergens op de weg. In Nederland hoor je zulke meldungen niet, omdat daar zoveel fietspaden zijn dat een fietser zonder licht niet vermeldenswaard is. In thüringen moet je echter als fietser vaak op de provinciale weg rijden samen met de auto's, en dat is inderdaad levensgevaarlijk in het donker zonder licht op de fiets.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vat 'm. Zelf vond ik het in Erfurt en omgeven ontzettend meevallen vergeleken bij de omgeving ten zuiden van Gera. Voordeel van zo'n melding is dat automobilisten misschien wat langzamer rijden en beter opletten. Zou het daarom om nepmeldingen kunnen gaan? :-)

    BeantwoordenVerwijderen