31 augustus 2008

Geschafft! 10. Erfurter Volkslauf

Een stuk bergachtiger dan mijn normale trainingsrondje, daarom apetrots dat ik het toch gered heb in de tijd die ik gepland had. Mijn allereerste loop-evenement.
Volgend jaar ga ik proberen niet laatste te worden in mijn categorie...

4 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd!

  Ik heb niet goed gekeken maar was je echt laatste in je categorie?
  Dat zou me wel verbazen. Dat is niet alleen bedoelt als compliment maar ook als waarschuwing. Je ziet vaak dat mensen hun eerste loop (of fietstocht)goed volbrengen omdat ze veel trainen (soms zelf over trainen).
  Vervlogens vallen ze dan de volgende keer door de mand omdat ze het dan onderschatten. Dat moet je dus niet doen! De eerste keer is meestal de makelijkste, geloof het of niet! Athans dat hoor ik vaak en het is zeker waar voor mij na 5 keer Luik-Bastenaken-Luik en 5 keer de 20 van Alphen (lopen).
  Dat was niet om op te scheppen (maar wel mooi even meegenomen) maar een serieuse waarschuwing.

  Rob

  PS. Die andere 4 keer gingen natuurlijk ook makelijk maar minder makelijk. Wel veel spierpijn na het lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet nog niet zeker of ik de laatste ben ik mijn categorie omdat ze de resultaten nog niet geplubiceerd hebben, maar een van de laatsten ben ik in ieder geval. Ik ben vooral tevreden omdat ik mijn eigen doel bereikt heb hoewel het parcours iets zwaarder was dan ik gewend ben. Zoals ik al zei is het bij deze loop zo dat er relatief weinig mensen meedoen en de meesten van hen geoefende lopers zijn. Ik vind dan ook niet dat ik me moet schamen.
  Wat de voorbereiding betreft: Ik heb de week voor de loop 3 keer getraind en de laatste twee dagen rust gehouden.
  Bij de Rennsteiglauf volgend jaar doen ongeveer 5000 (!) mensen mee, als ik op hetzelfde niveau loop als nu (ik wil natuurlijk nog verbeteren) dan heb ik automatisch een betere plaats.

  IDEE:
  Doe je volgend jaar ook mee met de Rennsteiglauf?! Kun je er een korte/ lange vakantie mee verbinden em ons bezoeken. In december verhuizen wij en dan hebben we tegen die tijd ook fatsoenlijke logeerkamers. What do you say?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartstikke goed! Je hebt een overwinning op jezelf behaalt, en daar gaat het om. Ik heb gemerkt dat ik het lastig vind om bij een loopevenement mijn eigen tempo te lopen. Ik ben te volgzaam :-) Toch is het een kick, al die mensen en al dat publiek.
  Vanmorgen heb ik 12,5 km gelopen in 1 uur en 17 minuten. En geen spoortje van vermoeidheid gevoeld! Een heerlijk gevoel. Ik ga gestaag vooruit.
  Succes met lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gats, een domme schrijffout in mijn comment :-(

  BeantwoordenVerwijderen